Varför är kopparspiral så bra?

Varför jag föredrar kopparspiral får jag väl nästan skriva. :)
En anledning är bland annat att jag inte trycker i min kropp några som helst hormoner, utan hormonerna får min kropp sköta själv. Jag anser att min kropp har tillräckligt med dem. En annan sak är också att jag märker på mig själv att jag blir mer upp och ner i mitt humör när jag äter p-piller, eller har annat preventivmedel.
P stav och p spruta är det ju hormoner i, och jag hörde av en specialist läkare i Helsingborg för nåogt år sedan, att p-spruta är egentligen inget man ska ge till unga tjejer då det innehåller aldeles för mycket hormoner, och faktiskt kan rubba den egna kroppens hormonbalans kraftigt.
P-stav eller spruta kan också innebära mensrubbningar, vilket i längden inte heller är speciellt bra för kroppen.
Som ni säkert märkt är jag ju för att försöka hålla allt så naturligt i kroppen, och att äta eller använda naturen så mycket som möjligt, och genom att inte tillföra några extra hormoner innebär ju att jag håller min kropp naturlig, så den får ha sin hormonbalans orubbad, den får helt enkelt fixa det där själv:)

Sedan är jag ju faktiskt väldigt glad att jag själv kan styra när jag får nästa barn. Jag kommer verkligen vara 100% beslutsam och säker när jag får nästa barn tillsammans med någon då jag själv verkligen tar beslutet att ta ut spiralen.
Att gå igenom en graviditet och en förlossning helt själv vill jag inte göra igen, eller att gå på föräldra möten där många sitter mamma, pappa, men jag är själv. Menar inget buhu nu, men jag vet hur jobbigt det kan vara, och om man kan göra sina val bättre eller annorlunda ska man göra det.
Jag är inte mycket för abort heller så det är bättre att skydda sig innan:)
Däremot menar jag inte på några sätt att jag ångrar Emmah, från den dag jag visste om henne har hon varit den främsta anledningen i mitt liv att sträva framåt, och jag har verkligen kämpat för henne och kommer förtsätta för hennes skull. Hon är min nummer 1 i livet, men det är svårt när man är ung (eller äldre) att faktiskt uppoffra sig själv så mycket för någon annan, mat, sömn, nöje, fritid, vänner, ja allt.

Kommentarer
Postat av: linnea

Du är duktig rebecca!



Jag beundrar dig! stå på dig, jag vet att du kan mer än du tror! skickar över en stor kram med MASSOR av bra engergi till dig



puss!

2008-11-06 @ 21:56:52
URL: http://bowforme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0