wallander

Så, kompisen duschad, jag och Emmah duschad, och nu sover Emmah sedan någon timme. Vi är så rastlösa nu, men det finns inget att göra, vi vill inte spela kort, så just nu tittar vi på Wallander på 4:an. Helt okej att titta på, men inte när man är rastlös.
Är inte sugen på att gå ut och gå heller, och allt annat man kan göra ligger för långt härifrån, eller å andra sidan finns det bara shell, preem och Mc Donalds, wiiiee.
Funderar på vad jag ska köpa i julklappar till Emmah och Thess. ÄR bara de två jag ska köpa till, eller ska ju köpa till Monica och Edvard också.

Såg på Svenska hjältar innan, om Carl Axel Ekman som har jobbar i Kenya tror jag det var med akut sjuka där, samt att han har en hel del olika projekt där. Vill också göra något liknande Volontär arbete, men vad kan man göra som Social Psykolog? Eller man kan ju starta olika hälsofrämjande projekt, skolor osv kanske. Tror det vore något, tror man får en helt annan synvinkel på livet, vi har det så bra i Sverige att vi blir blinda för det, och även därför deprimerade, iallafall i vissa fall.
Problemet med att jobba som volontär säger de, att man blir fast, man vantrivs när man ser hur bra det är här och mår nästan illa av överflödet, plus att man vill göra mer, kanske kan man göra mer, man vill tillbaka.

Blev appropå något helt annat grymt sugen på sushi


Söndag

och som alla andra söndagar har jag tagit det lugnt:) Oj vad skönt det var/är:) Min kompis är fortfarande kvar så snart ska jag roa honom, just nu satte jag på savmpbob till honom, fast han ser inte så road ut stackaren.
Ska ta itu med det alldeles strax, frågade precis om han ville duscha och det ville han. Så bra va. (Ja, jag menade att han får duscha själv)
Pratade lite med mitt Ex innan med, inte lätt ibland, speciellt inte som man inte vet vad man ska svara när de skriver vissa saker, suck, typiskt mig att sätta mig i sånna situationer. Eller beträffande honom så var det han själv som satte sig i den situationen, göra så mot min syster licksom.

Vill bara säga en sak med om två av mina favoritvänner, monica och Joanna, tur jag har er:) Bra att jag tycker så om er va?

Nu sitter Emmah här bredvid och vill mig något, men jag skriver med senare:)
Kram kram allihopa

så, sista blogginlägget för kvällen (tror jag)

Sitter här och väntar på att en kompis ska dyka upp, sedan ska nog jag, Emmah, han och Thess åka och sova i Ränneslöv ikväll. Oftast där strular internet så.
Hunnit med lite granna idag, stallet är gjort, varit ute en stund med Emmah och hunnit duscha två gånger, en gång i morse och en gång efter stallet, lite onödigt kanske, men kände mig inte så fräsch efter natten och sedan kändes det inte riktigt fräscht efter stallet.

Här kommer lite bilder på Emmah, tråkigt väder idag iomed det har regnat hela dagen men men.

Så här glad kan man vara med en gul bollEller hur:)


och min älskade moder som fixade i trädgården, det var hon som var barnvakt igår och imorse, tack älskade mamma:)


Emmah har träffat sin pappa de senaste 3 åren 1 gg, och det var av en slump för han har undvikit att träffa henne innan, bestämt med bangat osv, fått kalla fötter.
Nu vill hennes farmor och farfar ha henne över julafton, och tydligen ska hennes så kallade pappa också vara där, med sin gravida flickvän berättade Emmah, (de har inte sagt något till mig) frågan är nu hur jag ska göra?!? Jag menar, egentligen vill jag ha henne julafton, men det blir bara jag och hon då, vilket inte är så kul, så hon får ju mycket mycket roligare där. Men hur påverkar det henne att träffa en pappa som inte kommer finnas där mer sedan, och som ska ha ett nytt barn snart. Emmah tröt att hon ska få en lillebror eller lillasyster men jag kan ju inte förklara för henne än att de inte kommer träffas, inte nu de närmsta åren iallafall. Vad göra?!? Jag menar, hur jobbigt blir det för Emmah? plus att vem kommer få sopa upp efter dem när hon gråter och vill träffa pappa och lillebror/syster?
Blir så arg, suck..
Ne men ha en trevlig lördagskväll, det ska jag:)
Kram kram kram

Lyckad kväll

Så, det var jätte kul igår,  träffade så mycket folk, åt på en reasturang som heter Verona, drack lite grann och dansade.
Fick 20 kronor av en kille som spelade black jack och jag vann upp till 100 kr för min kompis Joanna hjälpte mig:) så vi delade 50 kr var:)
Träffade så många olika gamla och nya vänner, Dj kände jag så han spelade musik som jag ville ha osv.
Jag hade ingen kamera, så jag hoppas de andra skickar över sina bilder till mig så jag kan lägga upp dem.
Hade ju inte så höga förväntningar, men kul blev det.
Och sovmorgon fick man till 11, sedan väckte Emmah mig med frågan : vill du ha kaffe Rebecca och en puss på kinden, haha

Underbart :)

ingen insiritation, eller hur det stavas

ne, fick ingen sån där inspiration av att kolla på vrålsnygga kändisar, o andra sidan kommer jag nu spara en massa tid istället till mig och Emmah.

Ska ut ikväll, känns skumt, känns inte som om jag behöver det, gå ut alltså, men tänkte att jag för en gångs skull skulle vara lite social med mina barnlösa vänner. Jätte många som verkligen vill träffa mig ikväll, känns konstigt, vad roligt, och har jag så många kompisar? haha tydligen, men det kan ju bli trevligt, så dagen till ära har jag rakat benen och ska nu börja sminka mig och komma på vad jag ska ha för kläder. Skor är lätt, har bara ett par så

Hur många gånger i månaden är det okej att gå ut om man har barn? Jag menar, det är ju skönt att bara sitta hemma, och jag vet att Emmah kommer vara ganska jobbig imorgon (Mammagnäll) så egentligen tjänar man ju på att sitta hemma, men samtidigt är det så skönt att komma ut, känna att man får lite uppmärksamhet, sakna barnen/barnet, men samtidigt få känna sig, fri?!? Tror man visar lite för barnen med om man går ut lite då och då att man är en människa själv, som behöver få komma iväg, och som faktiskt är värd att komma iväg själv. Man glömmer nog att visa sina barn ibland att jag också är någon med känslor och en egen person.

Ne nu ska jag ha kul (hoppas jag) på med sminket (behöver sminka bort det blåa under mina ögon)

Jag vill börja träna

På riktigt, det jag inte riktigt vet är hur jag ska få tiden att räcka till, eller orken.

Det jag har som jag måste göra varje dag är:

Skolan
Emmah
Stallet
Äta
Sova

Och bara de sakerna tar tillräckligt med tid egentligen. Hmm, hur kan man lösa detta tro?
Jogga kan man ju, men i det hr vädret? Släpa med Emmah på ett gym känns ju sådär, och tror ni att det fnns gym med barnpassning här? svar:nej

Ok, då gör jag så här, sitter ett tag och tittar på youtube olika klipp på kändisar som är lagom tränade tills jag blir så frustrerad så jag kommer på en lösning.

Kan ni se bilden framför er att jag, Rebecca på bilden där nere, skulle lyfta såna saker som de där uppe? Hmm, håller med, svårt att se men allting funkar om man bara ger sig 1000:an på det. Vill licksom orka bära omkring Emmah, och jag börjar redan få rygg problem så..


pepparkakor med glasyr

Alla barn borde få göra pepparkakor så här runt jul, vara tillsammans och baka och laga mat.
Förstår inte hur barn kan tycka det kan vara så kul med sådant som en annan gärna slipper.
Eller, jag tycker det är kul, men vart försvinner tiden? Finns ju nästan aldrig tid känns det som.

Emmah har fullt upp med sin lilla kavel


Den här bilden skäms jag nästan för, haha, råkade klippa lite för stort hål för glasyren så allt blev lite fel, men strunt samma:)


Jag vill bli en morgonpigg hemmamamma som bakar bullar varje fredag och är hemma när ungarna kommer hem från skolan, som har varm chocklad färdig efter de varit ute i snön och som lagar riktig mat, husmanskost och liknande.
Kan även tänka mig att ha fosterbarn, eller vara jourhem.
Men är man en "dålig" människa som lever på en man om man vill vara hemma? Jag vill inte leva "på" någon, men jag vill inte heller jobba heltid, det är jobbigt nog att plugga heltid,

Aja, läste precis i "Det bästa" om en mamma som hade levt ett helt år utan shopping, ficka, reasturang besök och allt annat "onödigt" i ett år.
Tror ni ni hade klarat det? Hon märkte bland annat hur mycket tid hon fick över, och hur mycket pengar som försvann.

varit på sjukhus

Så, hela dagen gick åt till sjukhusbesöket, eller hela förmiddagen iallafall.
Emmah ska få en benskena till sitt högerben, usch, det känns ganska hemskt på något sätt. Jag gillar inte att tänka så här, men varför? och varför Emmah? Man vill ju inte att någon ska råka ut för sånt här, men varför mi dotter?
Hon höll på att fråga efter sin pappa imorse med, suck, vet faktiskt inte vad man ska svara, så jag svarar bara lite hurtigt att han bor så långt långt långt borta i något som heter Småland. Det är ju faktiskt det ända jag vet om honom också, att det är där han bor någonstans, iomed att jag inte träffat honom på 3 år eller något.
Ändå var jag tillsammans med honom i över ett år och trodde jag kände honom bättre.
Hmm, och pappa ska han bli igen hörde jag, aja, vad kan man göra?

Försöker ju spara mina pengar så jag kan köpa mer julklappar i år, och gissa om jag var duktig idag i Halmstad när jag och Emmah luskade runt lite. Köpte bara lite småsaker på H&M, visar sedan.
Höll på att köpa en del annat, men sansade mig själv och insåg att jag inte behövde allt det där.
Gick in på myrornas som ju är en secondhand butik, men Emmah drog mig därifrån, hon var trött.
Men nu ska vi snart göra pepparkakor, så hörs vi sedan:)

torsdag

Så, sitter här med kaffekoppen i högsta hugg och ska alldeles strax slänga på Emmah lite kläder och så ska vi till sjukhuset för en ordentligt genomkoll vad gäller Emmah.
Tror dom sa minst 2 timmar så vi får väl se hur lång tid det tar.

Tur att vi har den Svenska sjukvärden, har ni tänkt på det? Har ni tänkt på att vi får precis lika bra service som de rika eller de med mindre pengar här. Det är inte särskilt vanligt i många länder, tänk att bo i ett land där den sjukvärd du får är baserat på hur mycket du tjänar.

En annan fråga jag fortfarande ställer mig är, kan man vara en bra förälder även fast man jobbar heltid?
Man måste säger vissa, men det jag frågar mig är, måste man verkligen, eller är det så att man skulle kunna klara sig på mindre pengar och vara nöjd med det än vad vi tror vi gör.
Det är ju samhällsanadan som får oss att vilja ha allt, och mer och mer, men det går ju ut över ungarna, eller?
Hmm..

Iallafall, sov med plastpåsar på fötterna inatt, det var rätt jobbigt, men tydligen hjälpte det, hade nämligen olivolja på fötterna, sedan plastpåsar och sedan vanliga strumpor över. Gav resultat, verkligen:)
Någon som har recept på glasyr förresten, tänkte göra pepparkakor sedan tillsammans med Emmah:)

Kåldolmar, gräddsås, lingon och potatis

Men jag ställer mig inte och gör kåldolmarna själv, tar alldeles för lång tid, plus att jag aldrig lärt mig riktigt hur heller.
Är sugen på palt med, någon som har receptet?
Fast det är ju också klart lite bökigt att göra, men det är värt det. Gillar egentligen inte att köpa för mycket färdiglagat då de innehåller för mycket tillsattser som gör dem mindre naturliga,  och mindre nyttiga för kroppen.

Min bror var förresten på en föreläsning i Göteborg i veckan om konsumtion, och där sa de, rätt ut, att om folk fortsatte komsumera lika mycket som de gör i dagens läge kommer miljön aldrig förbättras och samhället kommer bli värre och värre.
Tror detta är sant, vi slänger aldeles för mycket i dagens läge, både mat och saker, och vi handlar för mycket hela hela tiden. Vi tittar runt på alla och ser vad alla andra här, eller vad alla andra handlat och vill ha likadant, eller mer. Ingen är nöjd nu för tiden, och finns det någon som är riktigt lycklig, oftast? Ja, jag tror det, men varför blir fler och fler utbrända, sjukskriva, får äta uppåtpillet under en period osv?
Varti ligger problemet.
Programmet jag läser är ju en slags beteendevetenskap samt en samhällsvetenskap, och ju mer du läser desto mer förtvivlad blir du, vart är vi på väg?
I Sverige är vi helskt duktiga på källsortering, och att tänka på miljön, vi kan dock alltid bli bättre, men som min bror sa, vad lönar det sig i, när de stora problemena ligger på USA, Kina, Japan och andra länder, vi drabbas ju också utav deras miljöförstöring.

Vet att många av er vill ha något mer lättläst att läsa om, så nu kommer det.
Har tagit stallet idag, hunnit plugga lite och nu ska jag aldeles strax hämta Emmah för att sedan handla det jag behöver till gräddsåsen. Kåldolmar har jag, 8 stycken ostekta från Findus, eller var det Dafgård? får se närmare sedan.
Det är rätt roligt att laga mat facktiskt, det jobbiga är innan man sätter igång, som med allt annat.
Skriver mer sedan, skickar en kram till er allihopa

Om man vill ha en förändring

krävs det att det är mångs som försöker förändra (och föhoppningsvis är förändringen bra för alla, eller de flesta)
Vi lever i ett samhälle o samma värld på precis samma jordklot och ändå är människan faktiskt rätt egoistisk.
Något jag också har blivit chockad över är alla kommentarer på "men orka tänka"
Om alla bara fortsätter i samma mönster, utan att reagera och utan att diskutera problem eller fel i samhället kommer en bättre förändrin aldrig hända.
Varför tror man att det räcker med att rösta en gång vart fjärde år och sedan ska man inte bry sig mer.
Menar inte nu att alla ska bli politiker, men jag vill ha åsikter, kommentarer, förändringsplaner ocj liknande.

Barnfrågan jag hade, kn förklara den närmare.
I dagens samhälle krävs att alla jobbar, helst heltid (om man har något jobb) och vi överlåter mer och mer på dagispersonalen och på samhället vad gäller våra barn. Tack för dagis säger jag bara. Men, vilka negativa effekter har dagis? Eller frågan kanske är felformulerad, vilka negativa effekter har det på barnen att föräldrarna är mindre med dem?
De positiva effekterna vet jag, och de är rätt många, de blir sociala, lär sig hänsyn osv, men, tonårsdepritioner som bara blir vanligare och vanligare, varför? 
Vad vill vi vuxna föräldrar, (eller andra som vill ha barn etc) vill ni kombinera karriär och barn, eller vill ni vara hemma med dem fast inte har någon möjlighet?Nu ska jag iallafall börja klä på Emmah inför dagis och sedan köra henne. Får sedan åka till stallet och ta hand om hästen idag också, sedan blir det bara att plugga vidare på Socialrätten.
Nu väntar kaffet, som alltd är ett måste på morgonen


Lite suddig bild, men den funkar. i Eftermiddag ska jag och Emmah baka, lussebullar och pepparkakor.
 

Tack allihopa

Lärde vi oss idag om, och även där finns en mängd saker att tänka på.

Något som jag verkligen reagerat på här gällande både kommentarerna (tusen tusen tack förresten allihopa) och mailen, är hur många unga som skaffat bloggar och är gravida.
Jätte kul tänker jag, men samtidigt känner jag lite granna, vad är detta? Som en bloggkomenterare sa, det är lätt att bli mamma och pappa, men det är svårare att vidareutveckla rollen.
Det krävs mycket för att kunna vara förälder, det krävs mycket mycket mer att vara en bra förälder, och med detta säger jag inte att unga är dåliga föräldrar, jag tycker unga kan vara riktigt bra föräldrar.
Med barn kan det vara skitjobbigt, du kan vara trött, om du jobbar och försöker få ihop en vardag stressar du ofta, och något du verkligen ska fundera på, är jag mogen, eller är min partner mogen.
Det finns inget som svider mer än när Emmah tittar på mig och frågar efter sin pappa och jag inte kan ge henne ett svar, och det är inte bara och bara att "hitta" en ny. (är inte så sugen på "ensam mamma söker")

Nog om detta, iallafall. Idag kom sjukgymnasten på besök här hemma för att lägga upp en handlingsplan på Emmah. Rätt var det är kläcker hon ur sig: ja, eventuellt blir det ju aktuellt med benskenor till våren för Emmahs del, sedan är ju chansen rätt stor att Emmah senare i livet alltid kommer lita utav värk, och det kan hända att hon kommer bli mindre rörig än vad hon är nu.
Total chock, det här hade jag inte ställt in mig på, är det så allvarligt? Att hon kanske kommer ha ont senare i livet, jämnt nästan, eller att det kan bli värre?
Jag vet, jag borde inte klaga, det finns de som har det mycket värre än Emmah, men ändå.
Bilder som susar runt i huvudet blir omedvetet utmobbning, ensamhet, ständig värk osv.
Sedan blir jag förbannad, nehej tänker jag, värre ska det inte bli, och det ska definitift inte resultera i smärta senare.
Så nu ska jag läsa på om hjärnan, grovmotorik, och träning träning träning. Viljan räcker långt, sen tar Gud vid säger man när man inte kan förklara mirakulösa förbättringar.

syskonenSYSKONEN :)

Wow, min syster är smart - Thess.

Det märks verkligen att min syster har valt rätt linje på högskolan. Hon kan inte sluta prata om barns rättigheter, och hur socialen fungerar i sverige och vilka rättigheter föräldrar har.
Jag tror Rebecca kommer jobba med något riktigt bra när hon är färdigutbildad, kommer säkert göra stor skillnad i lilla Sverige :)


Jag vet att jag skriver riktigt sällan, men ingen bryr väl sig ändå ? :P
Jag känner bara hur höstdepressionen sakta börjar spöka i min kropp, och det är inte så roligt att läsa om en deppig liten Thess, va ?


(jag springer runt i en skoaffär med mjukisbyxor som luktar stall, mina höga cowboyaktiga skor till och en superstor blåklädersjacka)

Rebecca - vad du är osexig just nu, du ser verkligen flummig ut.

Thess - Ey! Ey! My middle name is sexi!

Rebecca - Yeah, and your first is NOT !

:)

(bara för att jag inte kan skriva lika smarta inlägg som min syster :P haha)

Och så vidare..i föräldrarollen

Kan man förknippa heltidsjobb med bra föräldraskap?
Hur ska man lyckas med bra föräldraskap i dagens samhälle?


Personligen tror jag det är svårt, jag själv skulle inte vilja ha min dotter på dagis mer än 6 timmar om dagen, (tyvärr måste jag då jag pluggar mer än heltid, men det är aldrig mer än 7 timmar, max)
Vet några av Emmahs dagiskompisar som är  på dagis mellab 6:30-4:30 ungefär, föräldrarna jobbar både heltid och pendlar en bit.
Föräldrarna säger själva att när de hämtar barnen är alla så trötta och hungriga och griniga så det är bara att snabbt göra mat, äta och sedan lägga barnen, iomed de ska upp så tidigt nästa dag. Helgerna är vad de har ihop, men då ska det städas, tvättas osv. Ska det vara så här i ett postmodernt samhälle? Eller hur kan man motverka detta?

Hur är en bra förälder, så här menar jag.

För mig är en bra förälder:
Det handlar inte om ålder för mig, eller hur mycket pengar man har. Det handlar snarare om hur man klarar av pressade och stressade situationer med sina barn. Hur man klarar av en vardag med sina barn, och vad man lär sina barn.
Mina barn ska absolut lära sig passa in i olika miljöer, jag är inte rädd för att ta med min dotter nästan över allt. Är vi på Maxi oxh handlar får hon gå lite själv också (varför tvinga barnen att sitta i kundvagnen hela tiden)
Min dotter går på dagis, vilket jag tycker är posotivt, hon lär sig visa hänsyn, dela med sig, leka med andra, samtidigt som hon lär sig ta plats (vilket behövs i dagens samhälle, du måste kunna använda dina armbågar då och då, hemskt att säga, men tyvärr)
Samtidigt tycker jag inte en bra förälder har sina barn 9 timmar om dagen på dagis, helt plötsligt är det samhället som uppfostrar, inte du längre.
Du som förälderr måste inse att det är du som bär huvudansvaret, ingen annan.
Min dotter, får inte allt, men ibland, för att hon ska lära sig att uppskatta det hon har, samtidigt som hon inte ska bli van vid att få allt.
En bra förälder försäker hitta balansgången mellan att visa det egna barnet att det är unikt, samtidigt som man ska lära det att visa respekt för andra, och att man själv respekterar andra.
Barn behöver vara ute mycket (föräldrar med) frisk luft är alltid bra, och lek och rörelse är riktigt viktigt.
Tv tittandet behöver minimeras, för att öka barnets egen fantasi.
Barn behöver inte ha så mycket leksaker som de har.
Barn mår bra av att ha långtråkigt då och då, då det ökar deras eget initiativ tagande.
Barn behöver inte ha allt, behöver inte alltid få allt, men samtdigt ska de bli behandlade med respekt, som egna individer, men, de ska också lära sig visa respekt, till bland annat sina egna föräldrar, lärare, äldre, ja alla egentligen.
Finns mycket mycket mer att srkiva, men jag behöver ERA åsikter och värderingar.

Jag vet att vissa nu kommer börja diskutera om varför jag tycker det är fel med 9 timmars dagis varje dag, men svara i stället på varför du tycker att en bra förälder ska ha sitt barn så.
Det är nämligen en stor glipa i dagens samhälle om hur man vill att föräldraskap ska vara, och hur det faktiskt fungerar i dagens samhälle, men arbetstider och lån som ska betalas osv.
Jag behöver era tankar och funderingar, och värderingar.

Vill ni inte kommentera, så kan ni skicka ett mail istället rebeccagronlund@hotmail.com

En sak man ska tänka på vad gäller alla barn, visst ska jag koncentrera mig på mitt barn, men era med, för det kanske är era barn som mitt barn kommer jobba tillsammans med, det kanske är er dotter som någon gång kommer utvöra en stor operation på mitt barn. Det kanske är era barn som tar hand om oss andra när vi blir gamla.
I ett samhälle behövs alla, och envar.

Hur är en bra förälder?

Först och främst är det min fråga till er, behöver kommentarer, LÅNGA, om hur en bra förälder är.
Tänker inte fråga er hur en bra mamma är, för jag tycker man ska se lika på föräldrarollerna.
Det jag funderar på, är hu är man en bra förälder, vad är viktigt?
Först kan man ju kanske svara på hur en bra förälder är, sedan kan man ju alltid försöka svara på om detta funkar att efterleva i dagens samhälle, med den vardagen vi ofta har, länge på jobben, hämtar sent osv.
Ge mig nu tankar och reflektioner.
Jag tänker i nästa inlägg skriva vad jag själv tycker hur en bra förälder ska vara, men svara så länge ni.
Jag läser ju Socialrätt nu, och det jag funderar mer och mer på är hur vi ska kunna vara bra föräldrar samt fungera i samhället. Finns ju så mycket debatter om Curlingföräldrar och så nu för tiden så.

Färdiga, Klara och GÅÅÅÅÅ!!!!!!!

(Behver detta till mitt skolarbete så kom igen nu *blink blink*


Han åka lite pulka med Emmah idag, eller åka och åka, drog runt henne lite i pulkan på gräsmattan. Snöar tydligen idag i mestadelen av Sverige, men här nere, nepp.


Ser ni va lite snö? Fast Emmah är glad. Och ta det lugnt, hon har minst 3 byxor på sig under så hon fryser inte ihjäl.


Åh vad kul hon tyckte det var. Fast jag var väl mindre lycklig då min kondition är noll och jag fick springa en hel del.

Nu är jag vaken

och ska börja göra mig iordning inför skoldagen.
Emmah ska till sjukhuset idag med och prova ut bättre skor till henne, men tiderna krockade med min skola, så min mamma kom som en liten gullig prinsessa på en vit liten shettis ponny och räddade mig från det dilemmat:)
Jag har tenta genomgång idag, men tror jag kuggade den tentan:( har inte fått besked än så vi  får helt enkelt se.

Men nu ska jag sminka mig och klä på mig och hela det där.

Ps, visst är det skönt att snooza? älskar det, ställer alltid klockan en bra bit innan jag MÅSTE upp bara för att det är så skönt:)
En kille sa en gång att han hatade det, och han ströde sig på tjejer som gjorde så, de var licksom lika bra att bara puta ut dem ur sängen på en gång. Det höll inte länge, samt, fattar ni vilka killar jag varit med? Knäppt ha!

Ha en helt underbar dag idag allihopa så hörs vi sedan

Julstämning med julskyltning i Laholm

Så, då har man den där så kallade jul stämningen i kroppen, då man känner för att vrål shoppa julklappar och skriva en lång önskelista:)
Någon som har bra tips på vad jag kan köpa till min bror förresten?

Thess och Emmah, Emmah har stora ögon för precis innan såg hon jultomten:)Jag och Emmah, vi passade på att köpa en massa strumpor, det är ju alltid extra billigt på marknader med mycket olika roliga tryck:) Köpte tjockare strumor med i raggsocks-stil:)
Så här såg vi alltså ut idag, skulle velat ha en annan jacka till Emmah, men har inte hunnit köpa en än:)


Så här fint var det i leksaksaffärens skyltfönster. Emmah älskade tomten som rörde sig, men hon fattade att den inte var riktig.


Så kul hade vi idag, en bra dag:) Så tror jag slipper ha mamma-dåligt-samvete idag, ska börja förkorta det MDS tror jag.
Har ni hunnit få någon julkänsla än då?

Idag är det julskyltning

och nu alldeles strax ska jag göra mig iordning för stallet, eller först ska jag köra runt Emmah på gården i 10 minuter i pulkan (snäll som man är) haha.
För Julskyltning ska det bli, jajamensan. Emmah ska få ha med sig lite egna pengar, och jag får också ha med mig lite egna pengar, så får vi se hur mycket shopping det blir.

Jag som aldrig firat jul på riktigt, eller, hur ska man förklara, på julafton är det jag, emmah och mina två syskon som sitter och tittar på varanndra och filosoferar.
Så jag ska försöka hitta på lite egna roliga traditioner, jag gillar ju det där men 25 Dec då man har en strumpa med presenter i på morgonen
Dessa två bilder är tagna från dittborderi                                                                                    
            Det vore en kul tradition, att inte få ALLA julklappar på en gång.
En annan sak jag ska börja med nästa år är en julkalender med små överaskningar varje dag:)

            Typ denna, fast till detta år hinner jag inte brodera en så:)

Ne, nu ska man göra sig iordning, Emmah också, för att dra till lycklgare platser , det lät bra iallafall, eller hur? :)                                  

mammans ständiga lott, dåligt samvete

och det har jag nu, suck. Grejjen är att Emmah har varit trött och grinig hela dagen, tror inte hon har varit tyst en sekund idag, eller jo, när jag satte henne framför tv:n i stallet 3 minuter (lovar att det inte var mer) för jag skulle försöka släpa in 2 tjuriga damer från hagen (hästarna) tydligen ville de inte gå i den mörka gången som de kallar den själva, så en annan får släpa sig ut i kylen och traska en bit för att leda dem.
Den stundern var Emmah tyst.
Men jag har licksom inte varit på det bästa humöret idag jag heller, hmm, fullt upp emd flytten, och saken mellan mig och Emmah är att vi har lika dåligt humör, lika lite tålamod, och är lika envisa.
Hon blev jätte arg för att jag packade upp mina böcker i bokhyllan och skrek och skrek och skrek, osv. Ungefär så ser dagen ut.
O jag vet att man får ha dåliga dagar, både för min hälsas skull, men även för att visa henne att man får vara ledsen och arg (ibland) och glad.
Men nu har jag dåligt samvete, suck, idag var igen bra dag. Får gottgöra imorgon, då är det Julskyltning i staden Laholm.

Om man är två, och inte orkar mer, då kan man gå iväg en stund, lämna barnen hos den andra för 2 minuter för att bara kunna andas. Det funkar inte när man är 1, djupt va? kom på det innan idag. 

Oj vad trött jag va

Jag har sovit till nu, vaknat till då och då och hjälpt Emmah med diverse saker, men jag har varit helt död. Drömt en massa konstigt, och det är nästan skrämande, för det kändes inte som om jag kunde ti mig ur sömnen. Men nu är jag vaken.

Så tänkte jag på, hur är det nu förtiden i samhället, mellan tjejer och killar? Är det rätt av en kille att skälla ut någon framför sina kompisar, en tjej, och säga riktigt riktigt nedvärderade saker, och ändå sitter folk bara där och sväljer allt, plus att tjejen helt enkelt inte får en chans att försvara sig. Det är sjukt, men jag tänker inte gå in närmare på exakt vad som hände.

Är singel nu, och jajamen, min känsla stämde igen, jag hade rätt och beviset är uppenbart. Suck, vart är alla ordentliga killar? haha:)

Har hunnit med en massa idag, håller på att byta rum och det kan nog bli riktigt bra i slutändan:) hinner nog det sista imorgon:)


Hemmamys- Rebecca

Så, nu sitter man här hemma igen. Tog en tripp till min pappas hus till Thess och fördrev tiden lite. Tänkte bada med Emmah i badkaret där, vi har ju inget hemma, och fick för mig att det skulle vara riktigt mysigt.
Mysigt var det ju inte kan jag säga då Emmah skvätte och skrek och höll på, fast kul var det, så istället för en mysig stund blev det fullt ös, haha.
Filosoferar på vad jag ska göra nu, sticka lite mer på Emmahs tröja kanske, har bara en arm kvar, eller snarare en halv arm kvar, och det är den som tar lägst tid. Suck, haha. Men det är ganska kul och se hur det går framåt, att det facktiskt blir något.
Ska visa sedan när den är färdig. Är lite stolt över mig själv facktiskt, hur många av er an sticka? skulle vara kul att veta:

Problem problem, hatar att ha kärleks problem, eller problem är det inte, men jag vet helt enkelt inte, Jag vet varken ut eller in. Fast det har jag aldrig vetat, vad gäller något sånt. Hmm, kanske beror det på allt som hände sedan innan, när man var yngre:S suck, allt är upp och ner, och jag vet iinte...suck

Hoppas ni har en underbar kväll idag ialf allihopa:) kram kram 

Faktiskt stolt

Jag är faktiskt bra, har ni tänkt på det? Visst pyser ni av stolthet när ni tänker på mig över vad jag uträttar och gör med mitt liv? Eller, ja ALLA ni 10 som läser den dagligen iallafall.
Men tänkt på det, jag blev gravid när jag var 19, och det är inte jätte ungt men ändå, och helt ärligt trodde jag inte om mig själv att jag skulle klara av det hela så bra som jag hittills gjort.
Ensam var jag ju också hela tiden, trotts att han lovade att finnas där, för barnet, men nepp, såg inte speciellt mycket utav honom, och det tog mig tills Emmah var lite mer än 2 år för att komma fram till att jag inte längre älskade honom, och att jag inte behövde honom.
Jag började plugga på högskolan förra året, heltid, en dröm, och jag älskar det.
Hur många klarar av att vara helt ensam med ett barn, gå upp tidigt VARJE morgon, samt försöka plugga mindre än heltid och ändå fatta allt (för att ha mer tid med Emmah) samt allt annat runtomkring, jag har ju häst med.
Jag är rätt bra faktiskt, hehe. Jag är rätt snäll med, rätt ofta iallfall mot alla, och jag ställer nästan alltid upp, så länge det inte går ut över Emmah. Försöker hålla mig fräsch, försöker hålla i pengar som inte finns (är rätt duktig på det) men det viktigaste är att jag försöker att aldrig tänka, jag "måste", lärde mig det av en jag gick och pratade med förrra året. Funkar faktiskt:)
Jag är bra och stark och trotts allt jag varit med om (behöver inte gå in på allt här kära väner) så reser jag mig alltid, borstar av mig och Emmah som jag försökt skydda i fallet och går vidare.
Visst tänker ni, det finns dem som har det värre, och kanske klarar av det bättre, jepp, med all säkerhet finns det de, men man kan egentligen inte jämföra så, för det som är svårt för mig kan vara lätt för någon annan osv.
Många dagar får jag filosofera i sängen innan jag kommer upp och fundera över vad som är viktigt i livet, för att tvinga upp mig själv.
Många gånger har jag inte sovit ordentligt på flera flera dagar, främst innan en tenta men jag tvingar mig själv att gå ut och leka med Emmah, och många gånger är orken 0-ställd, helt för det tar på krafterna att nästan jämt behöva stressa från dagis till skola tillbaka, hem, mörkt, göra mat, bolibompa osv.
Men många skulle klara av det dåligare än mig, mycket dåligare, så jag tycker jag är bra, haha, och det gör säkert ALLA ni läsare med, eller hur:)?
Speciellt som man ska varva med Emmahs sjukhus besök, hmm, nästa vecka är det ju 3 ggr, men tur nog så jag inte skrömer slag på er är det ingat allvarligare än att hennes grovmotorik är underutvecklad och hennes ben är ganska mycket olika långa. Jag förklarar bättre i ett annat inlägg:)

Ni vet, Emmah åt ju pannkakor i går, mer än 4 stycken för att få större bröst (hon vill ju bli stor) och igår efter jag skrivit inlägget satt hon och åt ännu fler, och blev riktigt riktigt ledsen när jag försökte förklara att det skulle ta ungefär 10 år till, stackare. Ni mammor vet den där gråten som är så uppriktigt ledsen så att det skär i hjärtat på en. Tror hon åt 5 pannkakor, fattar ni? Den lilla tjejen?

Ska till skolan nu:) lämna henne på dagis först bara, men ha det så underbart idag allihopa

ute och åt idag på dream cake, laholm - Rebecca

Jag tvingade med mig Thess till stallet i morse, sedan åt vi lunch på ett ställe i Laholm som heter dream cake:)

Vi tog en dagens som var morotssoppa med koriander, och en grekisk paj. Både var underbara, och det bästa med att äta tillsammans med Thess är att vi delar. Det där brödet med, Torekovs bröd, är helt helt underbart, vi kan inte ens gissa om ni inte ätit. Köpte e limpa för 40 kronor. Mmm, ska hitta receptet.

Efterrätt, mmmmmmm


Missisippi mud pie, visst ser det underbart gott ut?Till det valde vi choklad med vaniljsmak och after eight smak, vaniljen var underbar, medans after eighten inte smakade så mycket, tyvärr


Vi åt, och åt, och åt, tills allt var slut, så tulttade vi vidare och tittade omkring på utbudet i Laholm., kändes som om vi gick omkring och vaggade så mätta vi var:) haha, vi var nog en syn:)
Köpte schampoo till mig och Emmah med, använder barnchampoo till oss båda, för det är så milt till mitt hår.
Så här såg det ut när vi ätit upp. :)


Emmah har precis ätit 4 hela pannkakor, och när jag frågade om hon inte var mätt än svarade hon: suck, men jag är stor nu, fast jag måste äta mer så jag får större bröst
Hah hahahhahahaha, lilla älsklingsgumman, njut utav din ungdom och barndom medans du kan.

Har du inte märkt att det är storm ute ?! - ThessDen frågan fick jag för ungefär en halvtimme sen.
Min pappas arbetskollega öppnade dörren till huset och ropade hallå, skrämde halvt vettet ur mig. Jag låg ju i sängen och hade precis vaknat efter mina vanliga sovtimmar efter jobb.

Han ba - Huset håller ju på att blåsa bort. Träden står inte upp längre, de lutar!
Jahaa, jag märker aldrig sånt ?
Tanterna på mitt jobb kan fråga om det blåser ute, och jag kan inte svara på det även fast jag varit ute endast 3 minuter tidigare. Jag lägger inte märke till sånt alls! Men regn! Det märker jag, minsann...

Nu är han o köper mat till oss, är inte det snällt ? Sist han var här bjöd han på cider och vin :) Det är inte dåligt det inte!

Det är nämligen så här att i det här huset är dörren öppen för i princip alla. Förutom lodisar. Eller tja de skulle säkert också vara välkomna ifall pappa kände en lodis väl.
Både mina, min brors kompisar och min systers kompisar är alltid välkomna i det här huset. Det är lite som öppet hus ibland, känns det som.
Och då är ju alltid pappas arbetarkompisar också välkomna i det här huset. Faktiskt lite trevligt med sällskap ibland. Blir rättså lätt ensamt här. Tur att man endast har 6 minusters bilresa till mammas hus:)
Kommer ihåg innan var det alltid en underlig man som brukade komma på besök. Han bodde några hundra meter härifrån, och pappa kände inte honom så jätte bra egentligen. Han var gammal och pensionerad och bodde helt ensam. Han började väl få någon demenssjukdom. Han kunde komma hit och säga : - Jag vill ha kaffe.
Då satte pappa på han kaffe och han blev nöjd, satt i det här huset i en halvtimme. Sen gick han igen utan att säga hejdå. Lite smålurig prick, den där !

Nu bor han tydligen på byns äldreboende på någon låst demensavdelning.

Nu kom maten!

Nya avenyn

Tittar jag på nu, tror det heter så.
Blev tipsad om denna serien så får se om jag gillar den, än så länge e den okej, svårt bara att komma in i vilka alla är osv.
Ska lägga mig efter detta. Upp klockan 06:00. Hör ni hur det låter, vill ni det ska låta ännu värre ? 05:55, det ÄR hemskt, suck. Men man ska ju tänka positivt, så förhoppningsvis är det fint väder och en underbar soluppgång:) och kaffebryggaren är laddad:)
Struntar i att sticka idag, gör det imorgon istället tror jag.

Men sov så gott allihopa. kram kram

Emmah på sjukhus

Var med Emmah på sjukhuset idag, och allt gick bara bra.
Emmah är ju född med lite problem med balans och grovmotorik, alltså att hennes muskler i benen alltid är spända, vilket medför att hon inte är lika rörlig som andra barn.
Idag upptäckte de också att hennes ena ben är mer än 1 cm kortare än det andra benet, och som jag sa till dem, muskler kan man alltid jobba med, simmning, gympa osv, men om det blir problem med rygg, höfter och annat blir det problem. Skelettet är ju alltid svårare att fixa till, och jag vill inte att Emmah får problem när hon blir äldre med smärtor och sånt på grund av felbelastning.

Sedan var Emmah med i skolan idag med, gick riktigt bra även fast hon under föreläsningen då och då började sjunga jätte högt samtidigt som hon målade, men alla tyckte att hon var så SÖT, och bara skrattade åt henne.
Är s stolt över min underbara unge (ja, skrev unge, barn, dotter, avkomma, finns många namn) och alla bara älskar henne, hehe, pyser stolt och småflinar lite, det var ju henne min kropp lyckades producera, (ok, en liten pytte sperma kom från pappan) resten gjorde jag, från det sexet till nu, och jag har lyckats riktigt bra med resultatet:)

Nu ska jag och Emmah titta på bolibompa, sedan ska hon badas och borstas och hela det där:)
Kram så länge allihopa

Uppe med tuppen

Eller inte, fast, det beror på vilken tid tuppen vaknar. Om den vaknar runt 9 så stämmer det. Då vaknade jag.
Typiskt, fastnade i min bok inatt, suck. Men det är värt mindre sömn för att läsa en bra bok.

Om en halvtimme ska jag köra Emmah till dagis.

Det regnar ute. Kul va? Varför har jag inte köpt regnkläder är? eller vunnit gummistävlar va? Så man kan leka med sin dotter i regnet.

Träffade appropå det min kompis igår som har barn på under ett år, åh vas sugen man blev, men skyddad ska jag vara, tack vare spiralen så. Får vänta..

Gör så jag ser ut så här nu, istället för påsar under ögonen, ruffsigt hår, gult i ögonvråarna, med en stor slappetröja på, aa, ni fattar ungefär hur jag ser ut alltså. Totalt tvärtemot.

Avundsjuk, sjukhusbesök och blondinbella

Jag är så avundsjuk på min syster Thess, för hon kan sova hur mycket som helst.
Det kan inte jag:(
Men tydligen klarar kroppen hur mycket lite sömn som helst (nästan) och det är ju alltid intressant att veta.

Imorgon ska jag till sjukhuset med Emmah. Får se hur det går, men det går nästan alltid bra så:) Hon är inte den som är den, och förhoppningsvis kommer det gå rätt bra denna gången, plus att besöken ska bli mer rutinerade så..

Igår unnade jag mig och Emmah, en Allers tidning, en My little ponny tidning, plus tre par nya trosor till Emmah:) Snäll mamma va?! haha

Undrar förresten hur blondinbella tänker, jag menar, hon som är så mycket för politik, att jantelagen ska försvinna och för att man ska kunna jobba sig upp här i samhället (vilket jag till viss del kan hålla med om) men jag ser aldrig inlägg om hur man ska kunna hjälpa barn i misär, eller missbrukare, eller ungdomar med problem.
Hon skriver aldrig något om hur samhället bättre skulle kunna hjälpa dem. Känns som om ingen förförståelse finns då hon menar på att skatten hon betalar borde räknas som välgörenhet. Visst, skatten är hög i Sverige.
Men har hon någon gång sett 2 barn, vetskrämda för att föräldrarna bråkar och är berusade, och hur de får ta hand om varanndra. Hur Socialen missar dessa barn, och hur de sedan växer upp till revoltiska ungdomar med ett samhällshat utöver det vanliga som förstör i revolt, brukar droger och alkohol osv.
Fast, om man är uppvuxen utan att se detta, med pengar, någorlunda bra föräldrar och med stabila kompisar i ett finare område är det kanske klart att man får ett visst förakt till resten av samhället, som kanske helt enkelt inte har samma förutsättningar. Hmm
Sedan ska hon representera faddergalan? Hon som verkligen skulle göra abort om hon blev med barn, och som inte verkar ha så mycket förståelse över att unga väljer att behålla, eller som tycker att skatten i Sverige borde räcka gott och väl.
Öppna ögonen och se dig  (jag menar dig, och dig, och även dig, alla som läser detta) omkring, det finns människor som växer upp med helt andra föruttsättningar, och många gånger kan jag förstå deras revolter, eller förakt för samhället. Om man har allt emot sig sedan födseln, kanske det inte är så svårt att förstå varför de gör som de gör. Man kanske skulle granska detta lite med, varför mår så många i Sverige dåligt?? Uppenbarligen är inte Sverige ett så underbart land som vi skulle vilja tro, iomed vi har så många utbrändheter och att människor är på något sätt olyckliga.
Fast, det kanske är sant, man kan kanske shoppa bort olycka, ?? Hmm, funkar tillfälligt iallafall (jag vet:) men sedan måste man ha mer, och mer och mer, för att kunna leva upp till de leende kortet där männsikan ser ut att vara så lycklig och har så mycket, vilket får det hela att kännas som en otillräcklighet, hmm..

Undrar vad folk tänker

ibland. Jag blir faktiskt förvånad, oftast.

Jag och Thess hade en diskution innan. Som jag sa till henne, det är så svårt att fatta att killar blir kära i mig.
Jag är ingen trevlig människa, jag är rätt stressig, jag har dåligt humör och jag gör ALLTID någonting, Plus att jag är rätt egocentrisk också. Jag vandrar ofta omkring i slappekläder och när det är kallt ute har jag mindre sexiga långkalsonger på mig under.
Jag är ingen glad människa, men strålande livsglädje där alla bara dras till mig och min personlighet, där jag alltid skrattar och är glad och rycker med människor i min positivism, jag spricker väldigt sällan ut i sång, och det är inte ofta jag skrattar högt och glädjerikt heller,  jag är snarare tvärtom än allt det jag just beskrev nu, så hur i helsike kan människor dras till mig? Va???
Varför blir människor/killar så ofta kär i mig? Vad är det de ser.
Det kan inte bara vara utseende då jag väldigt ofta luktar lite lite stall och har mindre sexiga kläder och osminkad.
Ska snart sätta in en bild hur jag ser ut ljust nu. Hmmm
Djupa tankar en söndagskväll.. suck

(varför lär man sig aldrig?)

John Blund kom inte på besök inatt. - Thess

Inatt har inte jag sovit så mycket. Fast det är mitt fel.
Det var ju dumt också iomed att jag jobbade tre timmar imorse. Den ljuvliga tidpunkten 7-10. När man verkligen känner sig som piggast. Not.


bilden tagen imorse. Ser ni hur trött jag är?


Igår var jag i Halmstad med Sandra, Vi gick och åt på en fin restaurang. Jag älskar att unna mig lite lyx ibland. Annars i vår familj går vi väldigt sällan på fina restauranger. Vi är mest på mackedonkan och såna snabbmatshak istället för restauranger. Fast det var bara jag o Sandra igår. Eller ja, sen gick vi på B&B och spelade lite biljard, med ragget också.
Sen kom Sandras kille och de började tjafsa.
Varför ska människor alltid öppna upp alla känslor på fyllan ?? Är det för att man inte har vågat säga nånting innan, eller är det för att känslorna inte existerar förän man blir full ??

Ialla fall..
Vet inte riktigt hur det går med ragget faktiskt.. känns som att det går neråt just nu. Och det är trist :/
så jag är lite lite ledsen faktiskt... snyft...

god morgon allihopa

otroligt, sov till 10 idag, eller jag vaknade med jämna mellanrum och bytte kanaler till Emmah och så vidare på tv. Sov i min pappas hus inatt och jag älskar hans utbud av kanaler.
Min pappa är ju alltid i thailand på vintrarna, så min kära syster bor ju här nu när han är borta.
Vet ni, jag skulle sätta på kaffe på morgonen (vilke jag alltid gör) och tog en titt inuti kaffebryggaren innan jag gjorde det, ni vet i kannan (ch jag säger bara tur att jag gjorde det, annars hade jag varit död nu) då det kryllade av mögel, usch usch usch, så halv död som man var fick man börja med att diska ur allt ordentligt.
Igår när vi kom låg Thess i badet, och David kutade in på pappas rum (vilket hon sover i nu) och fick se en blodig binda ligga på golvet helt öppet. Haha....
Ungkarlslägenheter är ungefär som Thess har det, fast omvänt, haha.
Älskar dei Thess, du är cool på ditt alldeles speciella sätt:)

Varför

är min syster så grymt dålig på att skriva bloggonlägg då?
Kan man filosofera på en stund om man nu inte har något bättre att filosofera på! :) ett tips till er sömnlösa alltså. Varsågoda
Ännu en dag som gått i våra liv då alltså, hur känns det för er allihopa?
Har faktiskt inte känt efter själv så där jätte noga, men alltid har man väl lärt sig något idag också.
Emmah ligger och sover som en gullig liten ängel i sängen och ska själv snart krypa ner i sängen, känner för att läsa, men får se hur det blir. Är rätt trött med, och jag har lite ont i magen faktiskt.

Men men, lovar, imon ska jag skriva mer och längre till er allihopa.
Kram kram kram

Sex and the city

Känner mig som Samantha i en av avsnitten då hon dejtar en tjej, för en period får hon ju för sig att hon är bi/lesbisk. Ialf, i slutet så får hon ett utbrott för allt de gör är att pratar. De pratar och pratar och pratar om problem och till och med om problem som inte ens finns, och hon blir så trött på det. Så känner jag med, att varför kan man inte njuta mer av bara nu, och sex, och kärlek, istället så blir det alltid problem, missuppfattningar och förebygande problemlösning.
Ta mig inte fel, visst är det bra att kunna prata, men hela tiden, ibland ska man bara kunna vara tyst, och kunna vara det tillsammans, ibland ska man kunna göra saker på varsitt håll, som nu ungefär, han med sin dator, jag med min.
Och ibland ska man bara kunna prata allmönt, utan djupare diskutioner. :)

Vill förresten se sex nd the city, serien alltså. Alltid finns någon form av poäng
Egentligen kanske man borde införa lag på att killar skulle titta på det, för då lär de sig förstå tjejer mer. Hmm
För helt seriöst, tjejer läser cosmo, tjejtidningar, osv "lär dig förstå din kille" vi blir pumpade med detta sedan vi är små, men tror ni killarna läser "lär dig förstå din tjej" i sina magasin? tror ni ens de lär sig "hur man ger tjejen orgasm" eller annat? hmm....


En dag idag

Idag har allt flytit på som de skulle, bytt till vinter däck på bilen.  Mockat i stallet, och så hämtade jag Emmah rätt tidigt, och var i lilla staden Laholm med henne. Vi gick på leksaks affären och vi tittade på saker vi kan önska oss i julklapp:)


Emmah som en liten gris, haha

Och här är Emmah som en liten prinsessa:) Sötaste va?!

Åhojhojhoj

Nu har jag tränat, duktig är jag minsann :)
Jag är egentligen en riktig hemma sittare. Jag har aldrig rört på mig specielt mycket i mitt liv. Och jag har aldrig haft någon rolig idrottsaktivitet på vardagarna. Det vill jag faktiskt skylla mina föräldrar på. Men vad gör det nu när jag är 19 år? Inte så mycket, tror jag.
Så därför får jag istället försöka ändra på den plattrövade, lata jävel man är och istället bli en muskelknutte. (okej där tog jag i, muskelknutte kommer jag nog inte bli)
Är det bara jag som tycker det är jobbigt när man får frågor som : -Vem är du?  -Vad gör du på vardagarna?

För det första, så är det väldigt svårt för mig att säga just vem jag är. Det är så svårt att sätta fingret på. Visst jag kan säga lite hur jag är, jag är till exempel egocentrisk, egen, lättgrinig och svartsjuk. Men även är jag extremt ärlig, kärleksfull och flummig. Jag kan tycka att det är lättare för någon i min familj att svara på den frågan. En fråga som jag kan svara på bättre då är vem jag önskar att jag vore vara. Men nu är det ju så att jag är den jag är och det går inte att ändra på så mycket.

Den här andra frågan tycker jag är så pinsam. Vad ska jag säga? Att jag inte har en aning om vad jag egentligen gör på dagarna? Jag gör lite som jag känner för. Jag har ju ingen direkt hobby som jag gör på dagarna. Jag jobbar ibland och är med kompisar. Vad vill folk egentligen ha för svar på denna frågan? Är det vad jag har för fritidsysselsättning? För isåfall gör jag ingenting. För jag har ingen.

En sak som jag är rädd för. Och det är en sak som jag känner att det väldigt lätt skulle kunna slå in. Det är att fastna. Att fastna i livet på ett ställe där man egentligen vill utvecklas.
Nu har jag sagt att jag vill jobba utomlands och jag vill studera vidare. Men om jag ska vara ärlig så vet jag inte ens om jag vill studera vidare till sjuksköterska längre..
Men om jag inte försvinner ifrån Laholm snart blir jag galen. Jag är rädd för att ta det steget ut i världen, jag vet inte varför jag är rädd. Men jag känner att jag verkligen vill ta det steget. Jag vill verkligen känna att mitt liv är mitt liv. Och att jag lever mitt liv på ett sätt som jag vill leva. Jag vill känna att jag möter nya människor och att jag senare studerar på ställen som är bra och ger mig mer livserfarenhet och sedan får ett jobb som jag känner att jag vill jobba med.
Jag är jätterädd att jag kommer fastna här ...

Fosterbarn!

Läste idag i skolan om fosterbarn, eller snarare om LVU-lagen.Snacka om att det faktiskt inte är så lätt som man kanske trott. Och för er information, nej, socialen kan inte komma och ta era barn ifrån er, det tar så lång tid med en så omfattande untredning, och det ska handla om ordentlig misär innan de kan ta era barn, för er som trott det innan alltså, att soc kan ta era barn för minsta lilla, nepp nepp. En viktig lag i lagboken är bla att barn ska ha rätt till sina föräldrar till mesta möjliga nivå.

Hade det där kaffet idag, jajmen, gott var det. Fast jag var en aning stressad imorse så kanske inte var super trevlig ialf, fast jag var nog rätt bra med Emmah imorse ialf:) Hon var på Nallefest på dagis idag, hade tydligen jätte kul.
Älskar hennes dagis, enda problemet jag kan se är att om jag hämtar henne så sent som 20 i 5 vilket är ett måste då jag slutar skolan klockan 4, så ör hon helt uppspelt, grinig och energisk till 110%. Det tar nästan enda till läggdags innan hon coolar ner sig, så det är lite tråkigt.
Fast jag förstår henne, och jag klandrar absolut inte henne heller. Skulle egentligen vilja bli en sån hemma mamma, med fler barn, och kanske tillochmed fosterbarn, så kan jag baka bullar och vara en sån där lite rund go mamma som serverar kall mjölk och varma bullar, eller varm choklad på vintern.
Men plugga måste man ju nästan, i dagens samhälle, så..hmm


Så här såg utsikten ut från köksfönstret imorse, fint va?:)Kor, ifall någon missade det, och det är från dem vi får mjölk


Haha

livets dryck- the drink of life


Jajamen, kaffe:) MÅSTE ha kaffe på morgonen, annars är jag ingen trevlig människa. Det är nästan på gränsen till illa hur beroende av kaffe jag är på morgonen.
Det svarta packetet köpte David till mig, (thankyou so much baby, you now exacly what i want and need, but it would be PERFECT if you actually "made"  the coffe and brought it to me when im still in bed in the mornings:)
Det köpte han från Österrike/Wien till mig, för de är så kända för sitt kaffe tydligen, och jajamen, starkt var det så nu kommer jag nog vara extra trevlig efter en kopp kaffe på morgonen tills kaffet är slut. Människor kanske kommer vara lite förvånade över mitt nya, pigga, frächa och trevliga morgonhumör, hoppas bara inte de vänjer sig och blir besvikna när kaffet tar slut och jag blir mitt normala jag igen, hmm

Kaffe kan faktiskt vara nyttigt, så länge du får i dig ordentligt med vätska också.
Kaffe har e uppiggande effekt och förbättrar eventuellt långtidsminnet
Kan ha en positiv effekt på matsmältningsproblem
Kaffe har i förhållande till te en möjlig positiv betydelse för blodcikulationen hos medelålders människor
Men du bör inte dricka mer än max 3 koppar om dagen (tyvärr och suck) det finns bieffekter med kaffe också.
Men jag älskar det, och tänker fortsätta med det också:)
Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma om mitt kaffe i morgon, haha..
(och en liten varning sådär, "dont mess with me in the mornings before i have my coffe",:)

Idag såg jag ut, som mig själv

'
Upptagen med mobilen, haha. Och benvärmarna ser snyggare ut med stövlarna på:)


Jag hade två toffsar i håret inatt och imorse när jag lämnade Emmah på dagis för att göra håret lockigt:)


Emmah idag:) haha, visst har hon ett gullgit leende:)

Iallafall, har hunnit med det mesta jag skulle gjort idag, eller allt snarare. Så går det med bra planering:) Jag är stolt över mig själv. Det mesta i livet går nog mycket bättre med en bra planering.
Hunnit med stallet, och hälsat på min bråkiga häst, som försökte springa ner mig av lycka i hagen. Jag låtsas att det var av kärlek, men höet i mina armar kan också vara orsaken. Tror på det första dock, eller vill tro.
Sedan skolan, vilket var intresserant, lärde mig om lagen LSS.
Sedan träffade jag David, han är här nu:) min kille från USA. Så kul det var att se faktiskt, blev riktigt glad. Har nog inte riktigt fattat hur mycket jag faktiskt saknade honom när han var borta:)

tjuvlyssnat is the shit.

En grupp barn ~7 pratar om Halloween.
Pojke 1: Tänk om man vore ett monster.
De andra: Läskigt!
Pojke 2: Tänk om man vore Dracula.
De andra: Uuuusch!
Pojke 1: Christer Sjögren!
De andra barnen (skriker): Aaahh! (och springer iväg åt olika håll i panik)En morgon

God morgon! Eller inte, inte sovit överdrivet mycket inatt heller, men mer än igår
Jag och Thess har bråkat om täcket hela natten också, lite jobbigt, men jag tror jag vann:)
Hon vaknade med mens i morse med, kanske för att hon glömt p-pillrena igår. Våra kroppar är lite speciella, så fort man missar tex ett litet pillet så sätter mensen igång,de gillar helt enkelt inte p-piller. Hmm, därför jag har spiral nu, haha. Min kropp och min hjärna sammarbetar sällan, men får se om jag vann nu när jag satte in spiral.

Tydligen snarkar jag lite:S fast jag är riktigt ont i halsen idag såvi skyller på det.


Behöver äta honung idag mot halsen, citroner mot förskylningen, bananer och frukost. Havregrynsgröt är nyttigt

Bye bye


Tandläkarbesök.

Varför är varje tandläkare som jag har stött på halvbittra människor? Plus att dom är helt övertygade om att tänderna är något av det viktigast i hela ditt liv.
Exakt varje tandläkare jag har träffat har jag fått den känslan av. Jag kommer in och säger goddag goddag och lägger mig i den där rysliga stolen. Dom sänker ju ner ryggen mer än benen! Så man får typ överflör av blod i hjärnan. Och tandläkaren attackerar mig genast med massa negativitet. Och jag har inte speciellt fula tänder. jag lovar, se bild.Sen tror jag inte att dom uppskattar mina skämt så mycket heller. Dom försöker prata allvarligt med mig om att jag måste använda tandtråd varje dag och skölja med flour, jag måste ta ut min tungpiercing och jag måste sluta äta massa choklad. Så kläcker jag ut en kommentar som :
-Men jag satsar på löständer redan när jag är 60!
till svar får jag ett fnys och en hopsnörd mun.


Jag har kommit fram till den saken idag. Jag ska nog hålla munnen stängd nästa gång jag är hos tandläkaren ;) (tolka det som ni vill)

Mysigheternas mysighet - Thess

Jag och Rebecca ligger i samma säng.
Hennes stora säng.
Det är faktiskt jätte mysigt. Vi tänker liksom inte heller på att vi faktiskt lägger oss i samma säng heller utan det är mer bara "att det blir så". Som nu ikväll kröp jag in under täcker bara för att min dator var här. Och sen la Rebecca sig bredvid med sin dator i famnen. Så mysigt har vi :) Vi ligger bredvid varandra med en varsin dator i famnen och läser massa bloggar och fnittrar, skrattar och visar varandra massa roliga saker över internet.
Så här porriga är jag o Rebecca just nu. med datorerna i högsta hugg!


Rebecca är dessutom extra mysig idag. Hon ser ut som en tysk, en sån där "lätherhousen" (haha) Hon ser ut som en joddlare, hon har satt upp håret i två hårda knutar på varsin sida. När jag kom hit trodde jag att jag skulle knäcka mig av skratt. Hon sa att knutarna måste vara  i öronhöjd bara för att dom inte ska vara ivägen när hon ska sova. Hon vill ligga bekvämt. Haha, hoppas hon blir fin imorgon då, som hon säger att hon blir :)


Min oas är också min säng

och i den har jag levt hela dagen:) Underbart, faktiskt. Fast jag har nästan dåligt samvete för att jag inte varit ute i fruska luften idag, men men, får ta igen det imorgon när jag är i stallet.
Rebecca kom på världens lösning för bättre planering av mitt liv:) Jag ska köpa en stor riktigt stor almenacka för att verkligen kunna ha en bra översikts planering. Dadaaa, så, nu ska vi shoppa kalnedrar

Har precis köpt svindyra skolböcker med, hmm.. aja, ba o ha eller vad säger man:)
Thess får stå får uppmuntringen idag till er kära läsare, för jag är inte på humör.

Appropå det, så är thess här nu, hon var nog hungrig tror jag, och ville ha min hjälp att analysera sms från "ni vet vem" ragget hennes.

Sov gott kära ni så ska jag vara på topp imorgon istället. Nu ska jag fixa det sista och sedan hoppa i säng:)

Oasen i huset - Thess.

Oj rebecca verkar arg idag. Vi tar det lite lugnt med henne då :)

Jag måste sluta sova så länge efter jobbet! Jag har sovit säkert 3 timmar idag sen jag kom hem.


Jag när jag var ca 12 år :)

Jag är en sådan där människa som måste ha lugn och ro där jag sover. Jag stör  mig jätte mycket (!) på människor som har till exempel en tv i sovrummet. Jag tycker liksom att sov rummet ska vara ett avslappnat rum, med inte en massa onödiga tekniska saker. Det ska vara tyst, mörkt, en skön säng, lagom varmt, etc.
Så på direkten när jag flyttade tillbaka till Laholm började jag spana in pappas säng, 140 cm bred och aldeles perfekt, varken för mjuk eller för hård. Men jag visste ju att jag inte kunde ta den förän pappa hade stuckit. Och nu minsann! Nu är den min!
Jag tänkte liksom i och med att jag nu jobbar en del nätter, så tänkte jag ifall jag får problem med sömnen på grund av det så ville jag ha det där sovrummet som en oas. Liksom aldrig förstöra den avslappnade stämningen i det rummet (förtom sex). dvs aldrig dra upp persienerna, bara låta det där rummet vara ett avslappningens rum.

Men nu har det går för långt! :S Jag sover ju för länge !
Jag lyckades för bra med det där rummet !


Så förbannad

att man inte ens kan få missa en dag utan att allt ska skita sig. TYPISKT!!
Jag är alltid på G, gör alltid något, ensam men min unge, pluggar, städar, tvättar, ställer upp för kompisar, kör, kör ännu mer, sover alldeles för lite och har alltid 300 saker i huvudet att hålla reda på, och en stenkoll på planeringen krävs i mitt liv, har långa listor dagligen.
Men i förrgår struntade jag i listan, ville vara lite spontan, har inte mått helt hundra, plus att jag har bilen att fixa, för pengar jag inte har, den fixas idag, igår skulle vinterdäcken bytas, men så blev det inte iomed vi tog fel däck, så får försöka göra det i veckan, och ja ska hinna med en ombesiktning också, plus allt annat.
Självklart missade jag ett läkarbesök till Emmah idag. SJÄLVKLART. Bara för man har alldeles för mycket annat runt omkring sig, bara för att man tycker man kan una sig själv en lugn vecka. Det är bara skit med allting, precis allting. Det jobbiga också är att det är jag själv som ska hålla reda på allt, samt klara ut situationerna själv jämt. Jag börjar faktiskt bli lite trött på det nu. Att man aldrig kan ge någon annan det, och man VET att den personen faktiskt fixar det. Men nej, här minsann får man verkligen sota och kämpa på och försöka, spelar ingen roll att man är trött, sliten, sjuk osv. Herregud, lite deppig, ja men ta ett piller. Jajamen, i min situation är det jätte bra med piller, framför Emmah, när jag kör bil, o skolan när hjärnan ska vara fokuserad. Jajamen, tack snälla doktorn, ta bort från mig.
Man ska lära sig prioritera, hmm ska vi se
Emmah, kan jag ju inte prioritera bort
Skolan , mm, kanske, eller vad säger ni, jag menar, är man ensam o mamma får man ju räkna med att prioritera bort
Bilen om jag hoppar av skolan behöver jag ingen bil, skit bra.. då kan jag sitta är i ysby helt ensam jämt
Stallet då och då, funkar ju inte, får bortprioriteras, man kan inte göra saker som man tycker om när man är mamma
Kompisar ibland, nej, säg upp bekantskapen, sitt där helt ensam
Städa,  städning och sånt, skit i det, kan bortprioriteras
Tvätta Vem har sagt att man måste ha rena kläder,? och Emmah speciellt, hon skitar ju ändå ner dem hema tiden?
Bädda Nej
Plocka Varför
Egen tid Vaddå egen tid, tror du folk verkligen kan unna sig den lyxen nu för tiden, egen tid??

Jag borde och kan alltså prioritera bort allt i livet utom Emmah, så mår jag bättre enligt en ny metod jag läste om, samt känna efter innan man svarar ja. Hmm, vill jag stiga upp på morgonen - nej, vill jag laga mat - nej vill jag köra Emmah till dagis och sedan plugga - nej inte idag, vill jag komma hem svintrött klockan 5 varje dag - mm, nej

Som ni ser, det funakr ju inte att tänka så.....  man får helt enkelt bita ihop, stressa järnet, le och vara glad nästan jämt, iallafall när folk tittar och aldrig aldrig aldrig bli sjuk eller glömma skriva sin lista...
AAAAAAAAAAA!!!!!!!!

// (Vill bara påpeka att nu när jag skrivit av mig kommer allt kännas mycket mcket bättre, så ta mig inte på för allt stort allvar okej)

Ont i huvudet och hungrig

Jag orkar inte röra mig, det är så långt till köket, hungrig, men inte tillräckligt hungrig för att ta mig upp. Ska ligga här o protestera lite till, under täcket. Orkar inte, och man ska lyssna på sig själv.

Blir så arg på vissa bloggare, människor kanske är den rätta benämningen. Eller nej, jag blir inte ens arg, jag skakar nog mest bara på huvudet. Allt här i världen handlar inte om pengar, shopping och dig. Eller det borde inte handla om det. Vart tog det viktiga i livet vägen? och hur överlevde folk för 100 år sedan som hade lite dåligt med pengar och inte kunde shoppa? Hmm, suck. Inte konstigt att samhällsklyftan ser ut som den gör. Frågan är, är du verkligen lycklig?

Får skylla mig själv

för att jag är så trött. Ibland tror jag det är mitt öde eller något.
Alltid händer något när jag ska gå och lägga mig som gör att jag somnar sent. Borde lära mig, men nej.
Som igår, jag la mig i tid faktiskt, och började läsa lite som jag alltid gör när jag sover ensam, men så ringde en kompis, och rätt var det var va klockan 3 mit i natten.
Till mitt försvar så har jag inte pratat med den här kompisen på 2 år ungefär, men vi babblade på. Sånt är härligt, när man bara pratar på, hur lång tid det än tagit innan man pratade senast.
Men jag vet inte hur mycket vettigt som kom fram iomed vi båda två var rätt trötta, och en aning förvirrade, tror inte vi höll någon röd tråd alls under samtalets gång.

Varför är mitt liv som det är?

Puss o kram allihopa, ha det så bra idag

Depritioner och att inte alls må bra

Något jag verkligen märkt nu för tiden är hur dåligt folk mår, och hur mycket depritioner som finns i samhället, och hur ensamma folk faktiskt är.
För ungefär 2 år sedan hade jag en ordentlig deprition, anledningen att jag inte blev inlagd var för att ingen kunde ta hand om Emmah under tiden.
Jag kände mig så ensam, och fast i livet. Precis som om jag kunde förutspå hur hela livet skulle se ut, med all stress som finns i vardagen, 6 veckors semester, aldrig kunna göra vad jag vill och när jag vill osv.
Men det värsta var ensamheten, precis som om man stod ensam i ett rum, och skrek, men ingen hörde, eller ens såg, samtidigt som jag kunde höra dem så väl.
Gick till och med så långt att jag ibland fick ångest attacker och knappt kunde andas. Men på något sätt tog jag mig ur det, tänker inte berätta hur, eller jo,bland annat var det för just Emmahs skull, vad skulle hon tycka och tänka om mig om jag bara gav upp? Hon skulle hata mig, plus att jag skulle lära henne att om allt är skit, ge upp, det är inget man vill lära ut, till någon, och sedan såg jag till att en förändring i livet skedde, jag tog reda på vad jag brinner för här i livet, och kämpade för det, kämoar fortfarande, men jag har ett mål i sikte. Vissa dagar kan jag känna så igen, men då försöker jag unna mig något som jag älskar att göra men inte gör så ofta, tex måla, eller sätta på film till Emmah och själv ligga och sträckläsa en bok, jag älskar att läsa så.
Men alla har sin väg, och ingen är dens andra lik. Jag kan ge 100 goda råd, jag kan låta positiv och hurtig, och jag kan puscha dig, men jag kan aldrig helt förstå din exakta situation, eller hur du exakt bör göra för att komma ur den onda cirkeln. För det måste du själv komma på.
Vissa har bättre föruttsättningar än andra, tyvärr ser livet ut så, men alla kan må dåligt ändå, på sitt sätt. Vissa behöver kämpa mer för att få det de vill ha, varför är det då?
Vi kan enkelt konstatera att livet är orättvist, och grymt. Alla kommer gå på sina nitar, ingens föräldrar gör 100% rätt, vissa kanske inte har några föräldrar osv.
Tror man får förklara livets orättvisor med en blandning av vad man tror på, Gud, prövningar, reakrenation (eller hur det stavas) osv. Men alla kan, och ju hårdare du får kämpa för något, desto bättre kan det kanske bli. Försök iallafall.
Självklart behövs ibland proffesionell hjälp, ibland behövs det bara en vän, någon som lyssnar, finns där, och kanske ger en nya tankebanor. Jag finns alltid:)
Med risk för att låta hurtig, så finns det alltid en lösning på alla problem, och nej, självmord är absolut inte svaret. Tror på något sätt du lurar livet, och vi fick trotts allt livet som en gåva, av någon, eller av något. Tror inte att allt är slump, det finns alltid ett själ till allting, även fast vi inte ser det, eller begripet det. Men du kan, för du är värd det, och du är så fruktansvärt mycket starkare än du tror!

om krig, politik och historia, debatter helt enkelt

eller något sådant.
Om Thess nu bekände att hon inte har koll på sånt, kan jag bekänna att jag vet lite, och jag har grymt mycket åsikter, men sanningen, jag är för feg för att debattare, jag blir helt enkelt för osäker på faktan jag har, och är rädd för att ha fel, eller inte fel men att någon annan ska veta mer och helt enkelt bevisa min okunskap. Måste helt enkelt sluta bry mig så mycket om vad andra tycker.
Vi lever ju ändå i ett egoistiskt samhälle där alla bara tänker på sig själva och de sina, så då kan ju lika gärna jag också tänka lite så.
För så här är det, eller tror jag:
1, vi skulle behöva en liten kris här i världen, ekonomiras eller något, bland annat för att bevisa för människan att vi allihopa lever på samma jord, du, grannen, den svarta, den vita, invandraren och svensken. Vi lever allihopa på samma jord, och ibland i samma samhälle, och för att visa för människan att pengar är mycket, men varför har pengar blivit allt?

2, samhället fungerar inte alls, den är skit. Hur många kan egentligen säga att de är lyckliga, och min fråga är också, vad gör dig lycklig? förutom pengar? och varför om du vet vad som gör dig lycklig gör du inte det då? kanske för att det helt enkelt inte fungerar så i samhället.

Osv, sanningen är faktiskt, du är inte speciellt stor på jorden, världen stannar tillexempel inte upp om jag dör, ingen tidning kommer skriva något speciellt om mig, visst kommer mina vänner och familj sakna mig, men inte fler än dem. Världen går vidare utan mig, eller dig, eller dig. Varför då denna egoism? Vi borde kanske bli lite mer ödmjuka inför livet, och inför döden, för vårt liv kommer snart ta slut, och då kanske man inte vill titta tillbaks och bara komma ihåg alla skor man köpte, eller allt smink. Det finns viktigare saker.
Du kan dö närsomhelst, hur som helst, det lärde jag mig när min kompis blev mördad. När som helst och hur som helst. Så ta till vara på livet, och andra. Vad är egentligen viktigt?

Time after Time av en grym kvinna !

Tröga människa - Thess

Jag är less på att veta att det är så mycket som jag inte vet.
Jag tycker tanken är hemsk att människor kanske tycker att jag är korkad. Nu menar jag inte korkad för personlighetens skull. för ifall människor anser att jag är korkad får dom väl göra det.

Utan jag menar mer att jag inte vet mycket om saker och ting. Jag vet inte mycket om historiaoch jag suger på tex geografi (allvarligt), det är knappt att jag vet vart Afrika ligger.
Jag vet knappt något om gamla kungar eller nån historia om Sverige, och då vet jag ju knappt vart jag kommer ifrån. Förstår ni ? Om jag inte vet min historia, då vet jag ju inte mycket om mig själv heller ?
Jag vill veta mer om vad som händer i Europa, för jag suger på sånt. Jag kan INGENTING om politik, vet inte ett skvatt om dom olika politiska partierna i Sverige.
Jag vet ingenting om kriget i Irak, jag vet inte varför dom krigar ? Jag gissar väl att det är muslimerna som har nåt heligt krig eller något.
När börsraserna kom hade jag ingen aning om vad det kunde ge mig för konsekvenser.

Jag vet i princip ingenting ?!
Och varför ?!
Varför har ingen lärt mig något om det här ? Vad lärde jag mig i skolan för något? jag vet knappt du. Okej jag gick omvårdnad så jag är mer bra på sjukdomar och omläggningar och sånt skit. Men hallå ?!

Ialla fall :) nu har jag precis varit på bibblan och jag har lånat en fet bok om Europas historia från 1900 talet och frammåt. Just nu vill jag få veta mer om vad han Stalin var för idiot. Får se hur det går med den boken :) hehe.

Jag ska bli smart !Peace!

Ironi. - Thess

Visst är man en klumpig människa. Haha.. Stackars Rebecca.

Om ni inte har märkt det på bloggen så är Rebecca inne i en stressig period just nu, eller ja hon är alltid mer eller mindre stressad. Men just nu har hon väldigt mycket att göra.
Så igår så ringde Rebecca mig och undrade vart hennes vinterhjul var någonstans. Och Pappa hade sagt till mig att dom var på lagret när Rebecca kommer och frågar. Så jag försöker ju vara systerlig och säger att jag ska minsann hjälpa henne att hämta dom på lagret (för jag vet ju vart dom finns). Vi kommer till lagret, jag pekar och säger, det här är dina däck Rebecca och pappa sa att du kunde få två extra hjul också ifall dina gamla var slitna.

Idag får jag ett sms av Rebecca, exakt så här stod det:

-Självklart var det dina sommardäck vi tog,
så nu fick jag aldrig bytt.

Är inte det liite ironiskt ? haha. Tycker så synd om Rebecca, jag menar, jag var heelt säker igår på att det var Rebecas vinterdäck, så var det MINA sommardäck som jag bytte för 2 veckor sen. IRONI! =)

Skulle önska det var tvärtom

Varför vaknar barn pigga på morgonen och fyllda med livsglädje, medans en annan vaknar med behov av mer sömn och känner absolut ingen livsglädje just precis så här på morgonen?
Tur nog har det värsta gått över med jag skulle lätt kunna lägga mig och sova igen, samtidigt som Emmah springer omkring och rotar i sitt rum. Men nej, upp ska man. Full dag idag.
Vaknar riktigt förskyld med, är inte livet underbart? Vet att det är för jag bor i källaren och luftfuktigheten här nere är inte den bästa. Får kurera mig igen och börja om från början.
Får alltså bada bastu ikväll, nyttigt sägs det.

Suck, vill sova
Kram allihopa på denna ljuva måndag morgon
(Ps, snart börjar julkalendern på morgonen ds;)


LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG dag

Idag har jag gjort allt känns det som, o dum som ja var satte jag mig precis här och råkade känna efter hur trött jag är. Dumma dumma mig, jag borde veta bättre av erfarenhet, känn för guds skull aldrig efter om du nu har mer att göra, suck. *Dunkar huvudet lite försiktigt i väggen, fast inte så det gör ont*
Sov 5 timmar för att stiga upp och köra 40 minuter för att hämta Emmah hos farmor och farfar, hennes alltså.
Satt där och fick kaffe iallafall, schysst, och mitt i mitt djupa filosoferande (trött, trött, tröt, trött) sticker Gida in en komentar, a, just det, Emmah ska få en lillebror eller lillasyster. Reagerade inte först men sedan försökte jag se helt cool ut medan min hjärna skrek: DEN JÄVLA (svår nästan aldrig och ursäkta mig nu) SOM INTE KAN TA ANSVAR ÖVER EN UNGE GÅR NU O SKAFFAR EN TILL.
Så här menar jag, han ville ha barn, inte jag, blev gravid, är emot abort, han skulle ta ansvar, hela tiden, han var inställd på det, så fort Emmah kom ut, ultimatum från flickvän som han då valde, 3 månader senare vill ha kontakt, försöker göra schema, funkar 1 gång, han flyttar till småland, inte hört av honom sedan dess, och nu ska han ha en till. Hmmm....
Snacka om att han återupprepar sin egen historia, denna gången går det dock ut över Emmah, hans pappa gjorde nämligen lika dant.
Sedan tog mitt förnuft fart. Han får göra vad han vill, jag bryr mig inte, jag kan inte styra något. Ungen kommer vara halvsyskon med Emmah, men de kanske aldrig kommer träffas, eller så gör de det, vem vet? Beräknat till 20 maj, på min födelsedag, tror det betyder något, men min hjärna är lugn nu.

Åkte sedan till stallet där jag nästan i princip skurade boxarna eller iallafall mockade supernoga, speciellt spånboxen. Min står ju på halm, och den andra hästen står på spån. Emmah sprang samtisigt omkring och lekte lite allt möjligt.
Blev sedan bjuden på mat av stallägarna:) Skit gott om man får uttrycka sig så, men herrgårdsstek, vinbärsgele, potatis, riktigt god sås och äppelsylt.
Efterätten var typ äppelpaj. Tack monica och edvard.
När jag kom hem sisådär runt halv 5 satte jag med lust och glädje igång men storstädning nere i källaren, dammsugaren är ny, så de var faktiskt rätt kul. Sorterade allt, dammsög, dammade, tog ner gardiner osv.
Har nu badat Emmah och hon ligger i sängen och vill inte sova.

Tyvärr måste jag nu åka iväg och hämta vinterdäckena, de ska på imorgon klockan 8. Suck, jag är så trött så trött så trött.
Men iväg nu.
Skriver kanske sedan om jag inte somnar:)

utenatt

Var ute idag, en liten runda. Skulle egentligen bara köra, men ville så gärna dansa så tänkte gå in på mitt kära gammla ställe där jag känner många och där DJ:n känner mig o alltid brukar spela "min" music.
Thess skulle ut med två kompisar, men dels var hon nog inte riktigt på G, sedan ville hon hellre vara med sitt "ragg" (eller vad man ska kalla det) och för det sista brukar det alltid bli jag och hon när vi är ute.
Men ack så fel jag hade, kände ingen på stället (är nog ute för sällan) och Dj:n var en främling, som absolut inte ville spela min music, och som hade sina egna remixer på ALL music som spelades, och hans remixer sög, rent ut sagt. Suck, hade en mindre diskution med honom.
Tog några bilder på toaletten istället till er, haha, visst är jag snäll:)


Spegeln var lite fläckig, eller inte så lite.


Ta kort kräver koncentration, som ni ser, 100% fokus på allt jag görHade på mig det ni ser:) och fläckarna på spegeln var precis framför mina ögon, så sexigtSkulle försöka med en Kenzas pose, ni vet, hon står ju alltid lite halv från sidan så man ser halvprofil med hennes läppar,  men misslyckades totalt, haha, ser ut som en nörd istället:)
Men lika glad är jag för det men gladast är nog, hmm, någon annan

Ska lägga mig nu, upp tidigt imorgon och hämta Emmah som sover över hos sin Farmor och Farfar inatt. Hon har tjatat om det så länge:) Men jag saknar henne, den lilla plutten:)

Idag är jag snorförskyld

Riktigt alltså, men gult snor (för er intresserade) och den där förskylningshuvudvärken ni vet. Usch, kurerar min självmed lite allt möjligt, men ändå. Idag, just idag är det en "tycka-synd-om-Rebecca-dagen" så alla som vill sponsra mig i min sjukdom, (frivilligt) kan fråga efter adressen och sedan skicka lite överaskningar till mig idag.
Ni kan nämligen inte ana hur jobbigt det är att vara sjuk, och samtidigt ha en snorig dotter som inte alls vill ligga famför tv:n hela dagen och ta det lugnt, utan som vill puzzla, vill ut, vill lekakurragömma och ja, listan kan göras lång.
Så, tips på lite presenter är:
Ugg skor, äkta
Fårskinnstofflor till mig och Emmah, storlek 37 och 24
Blommor
Pengar
En bra tidning jag inte har
En trisslott med vinst på
Chocklad
En betjänt som heter James
En riktigt bra bok
Lite kläder, behöver lite mer byxor till Emmah storlek 98
Lite kläder till mig, behöver lite byxor och koftor och t-shirts storlek 34/36 beroende på
Ja de är upp till er:)
Känner mig som Karlsson på taket, lika egoistisk och bra på att tycka synd om sig själv. Men just idag är en sån dag, imon är det en annan dag och då låter jag annorlunda.
Ne ska ringa min syster och beklaga mig, hon kanske kan roa Emmah en timme med:)

Såna här blommor vill jag ha idag:)

En underbar fredagkväll

Så, kollat på idol idag:) Vet dock inte vem jag hejjar på, för egentligen hatar jag tävlingar, att någon förlorar, och att bara en kan vinna. Tycker så synd om de som förlorar.
Sedan har jag stickat, kul va, på Emmahs tröja, har bara två armar kvar att sticka till tröjan så är den färdig, eller snarare en och en halv arm kvar.
Kul liv man har när man har barn va? :) Blev erbjuden att följa med och bowla, men iomed jag inte fixat barnvakt så..
Fast jag tyckte och tycker det är rätt skönt på något sätt, här sitter jag, i slappekläder och håret är inte borstat sedan jag duschade så det står lite hit och dit, och jag har tagit det lugnt, utan krav, utan förväntningar, utan besvikelser och bara haft det riktigt skönt.
Jag gillar att sticka, och jag gillar att för en gångs skull titta på tv:)
Så jag är nöjd.
Saker man tar för givet när man inte har barn ställs på ändå när man väl får dem. Man är van att kunna göra spontana saker, köpa mjölk klockan halv 8 om man kommer på det, sticka iväg med kompisarna ut, sova ut en lördag. därför kan det ju verkligen komma som en chock och ibland vara riktigt jobbigt när vardagen alltid är vardag och rutinerna alltid måste hållas, annars rasar vardagen, och impuls existerar inte längre, men så länge man fortfarande unnar sig saker på egen hand ibland, och faktiskt försöker se det hela positivt så funkar det. Jag trivs med livet, men för ett år sedan gjorde jag inte det, stressen och att inte riktigt kunna vara mig själv kändes det som. För innan var jag en väldigt impulsiv spontan framåt och öppen tjej, men hela det har förändrats nu, och när jag lärde mig acceptera mitt nya jag har jag blivit mig själv igen, fast på ett annat sätt.
Man kan kalla det mognad:)

Jag hatar internet

Verkligen hatar det, det tar så grymt mycket tid, och en annan sak, det västa, är att man hittar så fruktansvärt mycket som man vill ha, jag vill ha allt, typiskt mig. Åh, äkta fårskinn, det vill jag ha, såna tofflor, och åh, äkta linne, det har jag hört är så bra, det vill jag ha, åh äkta UGG, det vill jag ha, åh, en massa tröjor, det vill jag ha.
Nu är jag trött på det här, allt man vill ha.
Varför lever vi i ett sån värld? Där allt bara handlar om köp köp köp, och att vi vill ha mer? Jag blir så grymt trött på mig själv alltså.
Så nu ska jag stänga ner skiten och grubbla på vad jag verkligen behöver, och på vad det är jag klarar mig utan.
Så det så, skriver mer sedan när jag slutat vara sur på mig själv

Ansiktsmassage och ansiktszoner

Ja ni, idag har jag både hunnit med skolan, ansiktsmassage och stallet.
Ansiktsmassagen var en speciell massage som fokuserade på mina erogena zoner, och tydligen kunde hon känna under massagen vilka punkter i kroppen jag har problem med.
Tex har jag problem med magen och urinblåsan, samt njuren, vilket stämmer, jag äter för dåligt och jag dricker aldeles för lite vatten i kombination med en massa kaffe.
Otroligt att man i ansiktet kan hitta vilka punkter i kroppen som är i obalans, så man kan rätta till detta, samt att ansiktsmassagen hjälper till med ge dessa punkter energi och bättre läkeförmåga.


Shoppa

Eller något, har tittat runt på H&M lite, hittade en del till mig och Emmah

                              
Det där hittade jag till Emmah

Till mig hittade jag:

                   

                
H&M  tittade jag på.
Hittade en massa snyggt, men ibland får man ju begränsa sig, eller vad säger ni?
Blev iallafall förtjust i ullsockarna:) Älskar ull, och jag älskar varma fötter:)
Beställt skolböcker med:( för 1000 kronor, och då beställde jag ändå inte många, knappt hälften, suck.
Ne, ska sova nu, e riktigt trött
Men ha det så bra allihopa

Varför är kopparspiral så bra?

Varför jag föredrar kopparspiral får jag väl nästan skriva. :)
En anledning är bland annat att jag inte trycker i min kropp några som helst hormoner, utan hormonerna får min kropp sköta själv. Jag anser att min kropp har tillräckligt med dem. En annan sak är också att jag märker på mig själv att jag blir mer upp och ner i mitt humör när jag äter p-piller, eller har annat preventivmedel.
P stav och p spruta är det ju hormoner i, och jag hörde av en specialist läkare i Helsingborg för nåogt år sedan, att p-spruta är egentligen inget man ska ge till unga tjejer då det innehåller aldeles för mycket hormoner, och faktiskt kan rubba den egna kroppens hormonbalans kraftigt.
P-stav eller spruta kan också innebära mensrubbningar, vilket i längden inte heller är speciellt bra för kroppen.
Som ni säkert märkt är jag ju för att försöka hålla allt så naturligt i kroppen, och att äta eller använda naturen så mycket som möjligt, och genom att inte tillföra några extra hormoner innebär ju att jag håller min kropp naturlig, så den får ha sin hormonbalans orubbad, den får helt enkelt fixa det där själv:)

Sedan är jag ju faktiskt väldigt glad att jag själv kan styra när jag får nästa barn. Jag kommer verkligen vara 100% beslutsam och säker när jag får nästa barn tillsammans med någon då jag själv verkligen tar beslutet att ta ut spiralen.
Att gå igenom en graviditet och en förlossning helt själv vill jag inte göra igen, eller att gå på föräldra möten där många sitter mamma, pappa, men jag är själv. Menar inget buhu nu, men jag vet hur jobbigt det kan vara, och om man kan göra sina val bättre eller annorlunda ska man göra det.
Jag är inte mycket för abort heller så det är bättre att skydda sig innan:)
Däremot menar jag inte på några sätt att jag ångrar Emmah, från den dag jag visste om henne har hon varit den främsta anledningen i mitt liv att sträva framåt, och jag har verkligen kämpat för henne och kommer förtsätta för hennes skull. Hon är min nummer 1 i livet, men det är svårt när man är ung (eller äldre) att faktiskt uppoffra sig själv så mycket för någon annan, mat, sömn, nöje, fritid, vänner, ja allt.

Shoppa, föräldramöte och skola

Mycket man hinner eller ska hinna med:)

Idag har jag än så länge hunnit med att prata med min farmor, vilket gjorde mig så glad, har verkligen saknat henne och känner att det är på tiden jag faktiskt åker dit och hälsar på dem. De bor ju 100 mil härifrån i Nyland, nära kramfors, ångermanland kanske säger er mer. Så det är ju inte en billig dagstripp att åka och hälsa på dem, men jag saknar dem så mycket så ska verkligen göra det snart, i feb kanske.

Har hunnit sätta in en kopparspiral idag med, istället för att använda p-piller som min kropp inte riktigt tål, dels pga hormonerna och dels pga att min lever är lite överkänslig mot tabletter i olika former, ipren, sprit, p-piller, ja allt som är dåligt för levern ska jag försöka undvika. Så, kopparspiral, vilket kommer betyda att nu kan jag inte heller bli med barn förrän jag verkligen vill det, nästa barn kommer alltså bli mer planerat, med jag, en pappa som kommer finnas där för Emmah och det nya barnet och kanske en bra grund:)
Gjorde inte så ont att sätta i den, men nu är min kropp lite förbannad på mig och protesterar för något okänt finns inuti den, så livmodern krampar, och det gör lite ont, men men. Varje gång jag har mens är jag med om detta också så jag bara skrattar åt min kropps försök att göra mig av med det, för det sitter där det sitter. Haha


Skriver mer efter föräldramötet jag ska iväg på nu.
Ska shoppa lite ikväll, böcker, kul va (hmm, not) skolböcker och kanske lite annat

Ett tungt huvud - Thess.

ÅH hjälp!
Idag har jag sovit till halv4 mer eller mindre. Jag var ute igår, lite för mycket alkohol och för lite sömn, plus att min sköra lilla kropp inte tål så mycket.

Jag och Rebecca är sådana här, att vi blir extremt bakis varje gång vi har druckit. Även fast vi inte ens har druckit mycket. Våran kropp liksom bara tvärvägrar dagen efter vi dricker. Det är som att vår kropp får panik och bara skriker : Nu minsann är det nåt fel här, nu måste varje liten cell löpa amok, och nu ska vi trycka upp exakt allt vi har i magsäcken!

Det enda tips jag har mot bakfylla, det är vatten, lite lätt mat, och SÖMN!Jag tror jag börjar bli kär. <3

Nu sitter jag hemma hos Rebecca, ska passa skitungen ikväll ;) hehe, min fina lilla Emmah :) utan henne hade livet varit mycket tråkigt och ensamt.drömmar och havregrynsgröt

Morgon igen, god morgon allihopa:)
Idag är jag trött till tusen, men det är bara att bita ihop, och upp för att göra lite havregrynsgröt. Jag vet, inte supergott, men mättande och nyttigt. Min mage behöver det.
Har faktiskt mer och mer funderat på att bli en hälsociach eller något liknande som har med mat, hälsa, örter och liknande att göra. Tror jag skulle vara grym som det.
Man kan allt man vill, det gäller bara att ha ett mål framför sigoch sträva efter det till 100 procent.
Så vad vill ni? Vad skulle vara er dröm, erat drömliv? Vad vill ni med eran tid här på jorden? och hur skulle det vara möjligt att genomföra det?
Fundera på det idag:)


Lapptäcken och annat

Såg precis filmen, hur man gör ett amerikanskt lapptäcke, och nu ska jag lära mig, bestämde jag mig för.

Hur kommer det sig att det inte längre är något speciellt med barn längre, de är inte längre något underbart som gavs till oss? Varför blev det så i dagens samhälle?

Med de orden går jag och lägger mig, nattinatt allihopa


Ansiktsmasker

För att göra egna ansiktmasker hemma krävs inte mycket, och det är billigt med:)

* För torr eller solskadad hy: Mosa en halva avocado.
* Mask som mjukar upp och återfuktar: Mosa en banan, ta 5 msk havremjöl, 1 msk honung och lite vatten om det behövs och blanda till en jämn smet.
* Uppfriskande och rengörande mask: Blanda 3 tsk olivolja med 4 stora bitar av krossad ananas.

                                

Det som är riktigt bra med olivolja är ju att det funkar inte bara till maten, använd det till torra fötter, smörj in fötterna och på med supertjocka sockar över natten, smörj på händerna. Använd i ansiktsmasker, eller använd i håret, på slitna toppar och liknande. Bra köp, men rekomenderar att köpa någon lite dyrare än de billigare varianterna, men menar nu inte de dyrare för över 100 kronor:)

Fas, även fast jag försöker hålla mig till så naturliga produkter som möjligt, och att göra det själv, så var jag lat idag och köpte faktiskt färdiga ansiktsmasker.
 Behövs nu när det är så kallt och blåsigt ute.

Ska snart titta på filmen, how to make an amerikan quilt, såg den för flera år sedan, men har för mig den är SÅ bra.
Tittar just nu på bonde söker fru:)

Vet inte riktigt, men halsont och förskylning vet jag något om

vilket humör jag är på. I morse kändes allt så bra, och det var så mysigt under täcket med David.
Men nu är det lite upp och ner, både jag och David är lite hit och dit i humöret, och det tar på krafterna, haha. Hast jag tycker om honom.
Ni vet den där dejten vi va på i fredags, han tog ju mig på spa då, så underbart var det med ryggmassage. Usch, bara jag inte blev beroende för det har jag verkligen inte råd med.

Här är vi iallafall, på spaet, efteråt.

Tänkte nu när jag vaknade i morse med halsont att jag skulle göra en lite kur av min favoritkur.

                                                                                               

C vitamin är viktigt då det hjälper kroppens imunförsvar vig blandannar förskylningar.
Honung är bra till det mesta, det lenar halsen, lindrar, ger bättre imunförsvar ocv, funkar alldeles utmärkt som läppsyl, bara att bre på på läpparna och försök att inte slicka bort det.
Vitlök är som alla säkert vet också riktigt riktigt bra för det mesta inom nästan allt i kroppen. Men det funkar också alldeles utmärkt att ha på läpparna eller på munsår, herpes, det kommer svida, men det kommer bli bra, pressa vitlök och sätt på, täck med plåster eller annat och det kommer bli bättre:) Istället för att köpa svindyra produkter kan man ju prova dessa innan.
Just det, om ni ska göra ett kok av allt detta och dricka, tänk på att det inte ska koka då man kokar bort en hel del viktiga saker i.
Kram på er allihopa, nu ska man vidare

Rebecca - Obama vann

Så, tydligen vann obama inatt. Grattis, får se vad han kan göra med Usa nu då, kan bli spännande 4 år för oss. Europa verkar tycka det är det rätta valet med.
Det tycker jag med.Idag är en riktigt bra morgon:) känner mig utvilad och pigg och sitter här med kaffekoppen bredvid mig. Mmm, underbart:)
David är lite grinig för han önskade att McCain skulle vinna, men låter han hållas, han tror att Obama ska sno alla pengar från medelklassen och de rika och ge till de fattiga.

Ialf, ska skjutsa Emmah till dagis och sedan skriver jag mer

Ätit Felix pajer och snabblagad potatisgratäng - Rebecca

Emmah sover, så skönt! Jag är så trött så det känns som om man skulle kunna kräkas, fast det ska jag inte på riktigt.
David är här nu och pratar om att köpa en Jaguar, suck. Varför inte göra något vettigt med pengarna? Så rik är han faktiskt inte.

Thess kom hit innan med pajer och sanbblagad potatisgratäng, köttfärspaj, bacon och broccoli paj och ost och skinkpaj. De två sistnämna är riktigt goda.

Åh, jag vill så gärna gå på en mega shopping tur just nu och handla för flera 100 000 kr (okej, jag överdriver jätte mycket) men iallafall, till mig och Emmah,Visste ni förresten, att om ni någon gång mår illa eller så, ta en bit kol från grillen eller kaminen eller så, stor som en lillnagel och svälj. Smakar typ ingenting, och det lugnar magen, både vad gäller magsyra, eller kräkningar.

kaffedrickande och att ta energi - Rebecca

Kom hem nu klockan 5 och poff, så tog energin slut. Sitter här med datorn i knät och huvudet på sne i soffan medans Emmah ritar en massa teckningar till mig, och jag ser och känner mig totalt handlingsförlamad ut.
Klockan 7 ska jag åka till halmstad och hämta David, suck, men ska bli kul att träffa honom iallafall.
Han sticker ju till Prag, Wien och Berlin på torsdag till tisdag så får passa på nu att umgås lite.

Jag skippade skolan idag, orkade helt enkelt inte, behöve ladda mina batterier i kroppen och få mer energi, för på senaste tiden har jag råkat stöta på människor som tar rätt mycket energi och det är rätt jobbigt i längden, man behöver ju faktiskt få en paus och ladda dem då och då.
Jag är en sådan människa som lätt blir av med energin då jag lätt känner på folk vilka de är, hur de mår och huruvida mycket energi de tar eller ger, och tydligen är jag en människa som väldigt lätt avger en mängd energi om någon behöver det.
Så, jag åkte till Monica i stallet, och vi satt där i hennes kök hela dagen och drack kaffe och röckte ciggareter, usch, har faktiskt ont i huvudet nu utav alllt, men det var värt det:)

Nu ska jag ta en snabb tupplur innan jag ska köra iväg, eller nej, kom på att en räkning ska betalas, jag ska hinna duscha och Emmah ska kläs på, hmm

Så här ser jag ut nu ungefär

Vilken hud har du?

Jag och Rebecca har rätt olika hudtyper.

Jag är en av dom tursamma ungdomarna som faktiskt aldrig har haft speciellt mycket finnar eller pormaskar eller andra problem med acne. Men jag har däremot ett annat hudproblem (problem o problem, inte så stora problem om man jämför med barnen i afrika) jag är ständigt röd om mina kinder, dom är liksom "rödfläckiga".
Jag använder inga speciella tvättprodukter till min hy, för jag anser inte att jag behöver nåt. Men jag blir lätt torr så jag använder mycket fuktkräm.

Men Rebecca däremot har haft mer otur med hennes hy. Hennes hy är så beroende av hur hon mår psykist. Är hon stressad en dag dyker det upp en finne endast på grund av det, när hon har mens dyker det upp massa finnar. Och hon är ändå 23 år :)
Men hon använder bra tvättprodukter, för hon behöver ju det :) hon använder några produkter som heter Exuviance. (vet inte hur många ggr hon bett mig köpa dem till henne)
Men jag vet inte så mkt om den produkten, så ni får fråga henne om ni vill veta mer om den :)

Men även fast jag och Rebecca har så annorlunda hy så har vi faktiskt samma brunkräm.  Vi använder Cliniques brunkräm, som vi har köpt på kicks. Den är bra både mot fet och torr hy. Den finns för både problem hy och vanlig hy, och den är faktiskt jätte bra. Den är väldigt flytande och är väldigt lätt men samtidigt täckande. Den sjunker in i hyn snabbt utan att kännas fet. Från början hade jag problem med att jag tog för mkt. För den brunkrämen är så att ju mindre du tar desto bättre blir resultatet ! :)Jag hittade även på Kicks en kräm till mina "rödfläckiga" kinder. Det är en grön kräm som ska gå ner på djupet och neutralisera det röda i kinderna. Den är också grön för att det tar bort det röda på själva översta hudlagret, så man ser genast bättre resultat på kinderna. Jag blev så glad när jag hittade den produkten att jag trodde jag skulle börja böla :) Jag kramade expediten faktiskt ! 

Tycker det känns som söndag idag - Therese

Idag är det en typiskt lat dag. För mig iallafall. eller, ja jag blev ju faktiskt tvungen att gå upp vid tio tiden. Men det är ju inte så farligt :)

Igår låg jag i sängen till klockan 14! Gott. Jag o mitt söta lilla ragg låg bara o drog oss hela dagen :)
Sen vid halv3 tiden bestämde han sig för att skippa sin lektion, och jag bestämde mig för att skippa min natt tur, jag skulle bara gå introduktion så det kan jag lika gärna göra en annan natt :) Så vi stack och fikade i halmstad och gick sen och såg på bio! :)
Vi såg den nya James Bond filmen. Den är faktiskt helt okej. Det är typiskt James Bond stuk över filmen, men vad ska man förvänta sig ? :) hehe. Jag är inte ett speciellt stort fan av James Bond filmer nämligen, men de är väl sevärda. Mitt söta lilla ragg ville nämligen se den så man kan väl offra sig ibland :)
Sen följde mitt han med mig hem igen och sov här inatt också ;) hihi
Och jag måste ge mycket creed till Espresso House ! De har mycket gott kaffe, och deras scones är att dö för ! Fikade där både igår kväll och var nyss i Halmstad med Sandra och käkade frukost där ! MUMS!. Måste fixa ett sån espressohouse-bonuskort.

Snart nån gång kommer Syrran o hälsar på mig i min lilla vita stuga (hus). Det ska bli trevligt :) då blir det coffe time ! Rebecca och jag har alltid trevligt när vi är med varandra. Vi är liksom sammansvetsade typ. Hon kan veta precis när jag är allvarlig eller skojar. Hon kan avsluta mina meningar. Och ibland räcker det med att jag bara säger ett ord (eller knappt det) och hon vet ändå vad jag menar :)


God morgon allihopa

 Vilken ska man köpa till Emmah tro? Hon vill så gärna ha en doptavla och jag tänkte brodera en.
Att brodera eller sticka kräver tålamod, men på något sätt är det en väldigt avkopplande sysselsättning.
Jag gillar också känsla av att jag kan göra sånt här själv, både broderier och stickningar.

Ligger i sängen, ska alldeles strax upp då jag har en full dag idag. Men tror jag skippar sminkningen, ev lite maskara bara. Usch här e så kallt, fryser verkligen.

Men vi hörs ikväll allihopa, om inte min kö´ära syster skriver något inlägg innan.
Om ni inte har något att göra så gå in på broderi sidan och tipsa mig om vilka fler broderier ni tycker jag kan beställa då jag har enorm beslutsångest.

godnatt, har lite att fundera på

Ska sova nu, lite för sent som vanligt man kommer i säng, men bättre sent än aldrig aa?:)

Nu är det tack och lov rätt varmt här i källaren och jag ska aldeles strax krypa ner under mitt varma täcke med min underbart braiga bok som heter "Blixt Jacksons öden och äventyr" utav William Kowalski.
Trodde att boken skulle enbart handla om en sängliggande pga brytet ben, tjej som egentligen var en pojkflicka som nu fick en massa tid att grubbla över livet, men istället kom vi in på örter, mormor som är en häxa och om att bli ett med naturen.
På något sätt hamnar alltid dessa sorters böcker i mitt liv på något sätt, men jag är inte den som säger nej.

Kanske en typiskt tjejbok, men en sak man kan fundera på är varför många typiska tjejböcker är skrivna av män? Är det för att det är lättare för författare att sattsa på målgruppen kvinnor? Kanske, är rätt sällan killar läser böcker, men det är så sexigt när en kille har ett humm och böcker och kan föra en vettig diskution om något annat än vad hans kompisar gjorde på fyllan förra året. Haha, menar inget illa, men ibland kan det saknas djup i människor, iallafall får man rota lite innan man hittar det.

men men har lite saker jag ska tänka på och gå igenom beträffande mitt liv, så ska filosofera på det inatt tänkte jag:)
Ses imorgon och sov så gott allihopa

En dag..

Bullbaken gick bra:) Här kommer lite bilder


och så här goda ser mina och Emmahs bullar ut, och de smakar minst lika gott!
Men det frestar på tålamodet att baka med småbarn, haha, fast allt går, bara man vill.

Håller på att kurera mig och Emmah lite med olika örter och drycker nu så att hon ska bli frisk och jag inte ska bli sjuk. Jag tror mer på örter än på framforskad och kemiskt gjord medicin då jag menar på att det r bättre och naturligare för kroppen att hålla sig närmare naturen, då vi faktiskt kommer därifrån. Naturen är så skapad att allt redan finns där, vi behöver bara hitta det själva, och använda vårt mod, förnuft och lyssna lite mer på vad naturen faktiskt berättar för oss. Något som försvinner mer och me iomed teknologin går framåt och vi strävar efter helt andra saker.
Men en dag, en dag kommer något hända i världen, som kommer sätta oss på prov igen, för just nu förstör vi allt i vår väg, men en dag slår det oss i nacken, och jag är rädd för att det kanske inte är för långt bort i framtiden det händer.Vad är egentligen lycka? Hur finner man frid i sitt liv, och med sig själv? Hur är det egentligen meningen att man ska leva? Ödet eller slumpen?

Kanelbullebak av Rebecca och Emmah

Så, fullt ös idag, hehe
Nu bakar vi kanelbullar, eller snarare väntar på att de ska jäsa.
Tur nog så lånade jag pappas bakassistent eller vad de heter, den som rör degen medans jag bara håller på alla ingredienser, och tack och lov för den säger jag bara, gör dubbelsatts, och innan har jag rört för hand, det här var ju rena lyxen för mina små spinkiga armar. :) Snacka om att Rebecca ska baka hädanefter:)


En underbar uppfinnig. Tänk förr i tiden då man fick baka allt hemma, bröd, bullar, you name it. Storbak och de gjorde allt för hand, stackarna. Full respekt från mig.Får vi se om jag och Emmah lyckas få ihop så här fina bullar:)


Förmiddag och att hålla bort förskylning - Rebecca

Har försökt ringa några samtal, men så klart var det inte samtalstid nu, så får ringa efter 12:30.
Ska snart till pappas hus och hämta bakmaskinen.
Emmah har tjatat i veckor om att få baka bullar så idag ska det äntligen bli dags.
Försökte ringa farmor innan med det gick inte:S hon var inte hemma. Älskar min farmor.

Börjar ni bli förskylda? ett riktigt bra knep är att köpa echinagard (eller hur det stavas) och dricka precis innan förskylningen bryter ut. Det smakar inte så gott, men oj vad de funkarFinns att köpa på apoteket och i vissa vanliga affärer. Läs på förpackningen bara så du inte är allergisk mot något.

En annan sak du kan göra om du redan är förskyld är att värma upp vatten, det ska inte koka, samt skiva en hel citron och ösa ner, tillsammans med några skivade vitlöksklyftor och låta det dra en stund. Var noga med att vattnet inte kokar, och klicka ner några skedar honung. Kanske inte är så gott, men lägg dig sedan riktigt varmt under ett täcke eller liknande och drick detta. Funkar utmärkt.
Jag älskar ju lite gammelsags husmorsknep och är rätt intresserad utav örter och annat då de dels än naturliga, dels är testade och använda i flera 100 år.
Kan tipsa er om Kan Jang med, men det ovannämda är billigare så:)Rebeccas mindre goda morgon

a, suck, morgon. Ligger i sängen och vill ta ett skutt ur den för att springa upp o hämta kaffe, men kroppen lyder mig inte. Så jobbigt när det händer, min kropp sviker mig, vägrar, protesterar. Tur nog får jag mina fingrar att fortsätta skriva detta blogginlägg.
Snart så ska jag upp. Tänkte baka bullar senare idag med Emmah. Ska hinna med stallet idag med, och faktiskt tror jag att jag hoppar föreläsningen idag för jag slutar så sent som 4, och iomed jag inte förvarnat dagis så blir de lite griniga när man hämtar senare än 4.
Ska hinna ringa om
 
Ringa om studentlägenhet (skulle vilja flytta)
Ringa ungdomsmottagningen
Baka¨
Ska hinna ta stallet
Dammsuga här nere
Titta lite på kläder från Hm och Ellos (kanske Laredoute)
Beställa ny studielitteratur

Måste bara lyckas komma upp! Ska försöka med det nu ett tag så hörs vi senare


Förskyld - Rebecca -

Emmah är super förskyld, hon låter helt täppt i näsan när hon pratar ungefär: mabba, a bill ha debbta i blesent på blubafbtin - översättning: Mamma, ja vill ha detta i julklapp på julafton.
Det enda hon gör nu för tiden är att titta i leksakskataloger och önskar sig saker, måste tyvärr säga att jag inte har råd att köpa allt. Men sedan kan jag också säga att jag tror inte på att barn ska ha allt heller, det är bra för dem att inte få ALLT man önskar sig, för det kommer aldrig hända i riktiga livet, samtidigt som det inte finns något värre än barn eller medmänniskor som är vana vid att få allt, och ha allt, och kräver att alla runt omkring en ska serva en. Håller ni inte med? usch.

Fick äntligen tänt i kaminen, så fruktansvärt kallt här nere i min lilla källare, tror bara jag la in lite för mycket vet så är rädd det ska brinna lite FÖR bra, men *oj, nu exploderar det* tur så var det pga fukt i veden, inte kaminen som gick sönder.

Men visst ser det mysigt ut? Allt är släkt runt omkring mig, förutom datorn, elden och tre tända ljus

Thess är just nu med sin kille, eller vad man ska kalla det, de är inte tillsammans, men killen hon träffar just nu, får se vad som händer mellan dem i framtiden:)
Iallafall, har en lång dag framför mig imorgon, så nu måste jag lägga mig.
Ska läsa lite ur min bok med
God natt allihopa, sov så gott

Rebecca drömmer om mode o pengar

Kolla in denna sidan på Cosmopolitan, suck, önskelista
http://www.cosmopolitan.se/skonhet/mode/2008/10/20/cosmos-onskelista

Vill så gärna ha pengar och kunna shoppa så mycket
Kolla in dessa skorna då, eller snarare gummistövlarna från brandos.seKan ni inte se mig i dem med att par tjocka raggstrumpr i, snacka om att jag kan hoppa i vattenpölar med Emmah i vinter, eller traska omkring i blasket som blir här i södra sverige utan problem, jag, mina gummistövlar och raggstrumporna, tralalalaaaaaa, kunde bli en bra sång kanske.

 Ni vet hur hemskt det är att frysa om fötterna. Jag älskar att vara uppklädd till tänderna med varma skor, långkalsonger och dunjacka under vinter och höstdagar. Men det är så svårt med långkalsonger och tajta jeans:S
Hmm.. varma skor vill jag iallafall ha. Titta dessa då.

Från asos.com
Vill ha, varför du grymma värld har jag inte allt jag vill ha.. buhuuuhuhu...
Vill ha ett prickigt paraply med.

Vill kunna köpa 300 julklappar till Emmah med.. suck, nu ska jag vara deprimerad en stund

Rivsår som svider. - Thess

Idag sov jag till klockan 15.21 ungefär. Vaknade några gånger innan.

Jag jobbade ju natt nu i natt ju :) första gången som jag var själv. Och visst gick det bra.
Jag jobbade med nåt som heter Nattpatrullen som är hemtjänsten fast om nätterna. Vi har vissa tillsyner om nätterna, nån ska ha medecin och så är det ifall nån larmar så ska vi köra dit o titta. Det kan alltså vara ALLT som hänt. Allt från hjärtattacker som till i natt en patient som hade fått utslag i hela ansiktet eller nån som bara vill att man ska ta av dom strumporna.
Så det är rätt spännande. Men kan bli läskigt också. Vi är nämligen ensamma hos dom flesta.

Det hände inget i spökhuset inatt heller. Fast jag var så stressad när jag var därinne så jag "tänkte" inte direkt på om det hände nåt skumt. Fast det hade varit lite coolt om det hände något skrämmande när man var där. Är jag sjuk för att jag tänker så?

Nu är jag hos Rebecca. Vi sitter bredvid varandra med en varsin dator i knät. hehe riktiga datanördar ;)

Hon pratar om David. Ni vet när en tjej blir kär, då blir vi ju liksom. - Är han verkligen kär i mig? - Varför gjorde han så om han sa så?

Sånt där gnat som aldrig kommer sluta.. Men som sagt vi är ju faktiskt riktiga tjejer. Och vi kvinnor har rätt till att bli sådana :)Ikväll ska jag träffa mitt ragg. wohoooo! :) hehe, de ska bli kul. Den jäveln har varit i turkiet hela helgen, så får höra vad han har gjort för busigheter. Jag tror faktiskt att jag kanske börjar tycka om han :)

Min katt har rivit mig. det svider som farao! När jag skulle köra iväg till Rebecca, så ville nämligen Tösen följa med. Så jag tänkte okej visst. Men det var ju en liten hund här. Och det upskattade inte Tösen alls, men hunden blev så glad som bara en hund kan bli. Så  Tösen började morra och fnysa, skälla och rivas. Och det var ju lilla jag som fick ta den stöten. Hela min arm e riven :(
Tösen uppskattade inte heller bilresan hit. hehe, det var nästan lite småroligt om man tänker efter. Hon lyckades ta sig upp på instrument brädan och satte igång både blinkers, heljus och vindrutetorkarna. haha jag säger bara!!
Håll er undan när jag kör på vägarna ikväll!Rebeccas dag

Idag gick jag upp, och gjorde pannkakssmet, och medans David gräddade dem så gjorde jag iordning allt här nere, bädda sängar, klä på mig och Emmah, städa iordning lite osv.
Sedan bar det av till stallet, och jag mockade, tog mig 1 1/2 timme att bara fixa mockning och mat till 2 hästar, men det var riktigt fullt i deras moxar så. Sedan red jag lite, barbacka.
När jag sedan skulle longera Bellen och låta David sitta på så började bellen skritta rätt snabbt och han frågade om hon travade, ne sa jag och smackade på lite för hon stannade nästan, samtidigt som han råkade skänkla på och full fart blev det på henne, först trav några steg, sedan galopp, och han höll på att flyga av och drabbades av panik, haha. Det såg så kul ut men jag förstår att han blev rädd. Det viktigaste är egentligen bara att hålla sig kvar. Fick stopp på henne med rätt snabbt så det var ju tur, haha.

Nu är mina mostrar här på besök, jag har 6 stycken, men bara två av dem är på besök, hehe. De har en jack russel terrier med sig som är 6 månader och riktigt riktigt söt.
Jag vill också ha en hund, fast, jag kan inte ta det ansvaret nu tyvärr med Emmah,skola och hushåll
Skolan är ju planlagd 40 timmar i veckan, men det är ju mer än så man pluggar.

Snart kommer Thess, hon var hungrig så. Haha

Ses och höres snart

Konstig dag hit och dit - av Rebecca

Som ni kanske märkt är det två stycken som skriver på den här bloggen, jag och min syster Thess:)
Älskar den bruden, även fast det blev helt fel innan idag. Usch!
Grejjen är den att jag hatar att stressa, men jag måste (känns det som) alltid göra det, dels för att jag är lite utav en tidsoptimist, dels för att det alltid finns 100 olika saker att göra, och sedan för att jag vill hinna göra allt på en gång så att jag kan ta det lugnt sedan, men jag hinner aldrig aldrig ikapp.
Så, jag höll på med 300 000 saker i källaren där jag bor och sover, medans Thess och David lagade pannkakor uppe, jag blev super arg på dammsugaren som slutade funka (nu gick ju min planering i helt fel riktning, allt skjuts framåt, ni vet den känslan n'r allt krånglar och ni bara egentligen måste hinna klart på 10 min) iallafall, Rebecca som är trött, grinig, har pms och inte druckit kaffe alls idag får utbrott, som tyvärr gick ut över min mamma.
Sedan råkade jag höra Thess och David diskutera detta uppe i köket, vilket inte var kul för en del riktigt dumma saker blev sagda utav dem.

Grejjen är så här, jag älskar mitt liv, och jag tycker verkligen jag är lyckligt lottad som har allt support runt mig som jag har, men jag är så trött på den här stressen. Eller som när jag snabbt ska iväg, jag måste hinna dra en hårborste genom Emmahs hår, kissa henne, kissa mig, klä henne med underbycow, termosbyxor, mössa, vantar och sedan skor, och sedan ska jag få på mig själv allting för att sedan hämta börs, extra kläder till Emmah, mobi och nycklar. När detta är klart ska jag packa in allt i bilen, spänna fast Emmah, sätta på värmen och skrapa rutan. Samtidigt står folk runt omkring mig som varit färdiga ungefär samtidigt som jag kissade mig själv och väntat otåligt, medans jag också blivit irriterad för att folk står där, medans en annan iallafall försöker skynda sig. Allt detta för att kanske åka och köpa en liter mjölk och en chips påse.

Men allt är bra och förlåtet nu, förlåtet, men en sak är fortfarande inte glömd, hmm.. blev rätt ledsen
Men det är inte du Thess, bara så du vet:)


Tjafs och dumheter. - av Therese

Ja varför kan inte livet vara lätt alltid ? Varför måste det finnas motgångar i sitt liv när man känner att man verkligen inte orkar med det. Varför ska det jobbiga komma när man känner att man inte har tid att ta itu med det ?

Idag har jag varit dum. Jaa, jag har varit dum mot Rebecca idag. Det är ju inte alls snällt.
Det blev la tjafs innan idag för Rebecca var stressad, och jag som hatar o stressa och i princip aldrig stressar (bara för att jag hatar det) har rätt så svårt att förstå hur en stressad hjärna fungerar.

Så jag kan väl skicka en liten ursäkt så här över bloggen nu när vi sitter i två helt olika hus ca 6 km ifrån varandra?

Jag sa lite dumma saker, som ibland flyger ut. Ni vet vad jag menar ? Man säger saker som man inte menar. Det är det dåliga med att kunna prata. Att man kan säga saker som är totalt onödiga och sårande för andra.
Jag o Rebecca i Göteborg :)

Inatt ska Therese jobba natt. Jag hoppas det kommer gå bra.
Det är rätt läskigt för tydligen så är det ett hus som spökar som vi har på vår runda. Och det är inte bara en gång om natten som vi ska in i det huset! Utan TVÅ ggr. Men Chefen har gett oss strikta order om att vi inte får gå in i det huset själv, och det har jag inte så stor lust att göra heller.

Jag får berätta imorgon om det spökar på riktigt eller inte ;)

hallowen och Dejt

och annat. Haha, David hade verkligen planerat Daten helt underbart.
Först var det ju som sagt spa:) Med massage, och det var UNDERBART!! fast hon kände nog hur spända mina stakars muskler var för hon blev nästan anfådd utav att knåda dem, hehe.
Det måste jag absolut göra igen.
Sedan var det hem till David igen och göra sig iordning, för tydligen skulle vi Bowla, haha. Super kul. Grejjen är bara att tydligen är han ett slags bowlingproffs som tillochmed   hemma i USA har tävlat. Tur nog är han van vid sitt eget bowlingklot, och det fanns ju inte här, så att tag ledde jag tillochmed. (är stolt över mig själv, hehe, har inte spelat på några år och ändå gick det rätt bra) Fats han vann tillslut, fast bara med 20 poäng.
Sedan åt vi kycklingvingar på Harrys, underbar servitris hade vi, och underbart gott var det. Vi var nog tysta i en halvtimme och bara frossade. Mmm, fast idag är mina läppar helt svullna och röda, jag ser ut som angelina jolie, rätt sexigt nästan.
Sedan var det ju Hallowen fest på internationella boendet där David bor, men vi stannade bara till klockan 2, för jag var alldeles för trött.
Fick höra av hans kompisar hur han verkligen ansträngt sig för att planera allt detta, och för att verkligen veta så jag skulle tycka om det hade han ringt Thess för lite insider information.

Här kommer lite bilder

Proffset Rebecca Grönlund ska skjuta, till och med bakifrån ser man hur koncentrerad hon är

David, som visar hur det verkligen ska gå till

Cool bild ha? Blev rätt tufft. Den är kallad, Davids shaking hands

I rummet hade David tänt exakt 51 ljus, för vi har varit tillsammans i exakt 51 dagar, han hade gjort ett hjärta för att symbolisera att jag skjutit en pil genom hans hjärta.


Och R D står föra våra namn, bredvid varanndra för att symbolisera att han vill att vi ska stå så nära varanndra, och han ser en framtid mellan oss.


Jag är egentligen inte en speciellt romantisk tjej, tycker alt låter sliskigt och överdrivet när killen gör för mycket för mig, men det här var riktigt gulligt, och han fick inte det hela att framstå som något överdrivet äckligt romantiskt heller. :)
Första gången en kille verkligen gör så här mycket för mig:)

Ne nu ska jag göra blåbärspannkakor och sedan till stallet. Höres

KRam kram

RSS 2.0