Ett tag sedan

Det var några dagar sedan jag skrev.
Har haft en hel del att göra helt enkelt.
Åkte ju som sagt var till pappa och hälsade på honom då han låg i Lund, och igår blev han skickad till Halmstad sjukhus på grund av platsbrist. (Tänk va mycket människor som måste vara sjuka iomed det alltid är platsbrist över allt)

Igår var Emmah hos sin farmor och farfar, Då jag inte visste vad jag skulle göra gick jag ut, för att dansa av mig.
Jag och syster hade skit kul, rent ut sagt. Vi var ute med T och Linda (helgo tjej från Växjö) men det blev att jag icch Thess hängde på dansgolvet, Det var mycket energi som skulle ut, och jag brydde mig inte om hur dansandet såg ut, haha

Gammal bild


 

Träffade på min kompis Madde med vilket var kul :)

Idag fick pappa besked om att han kunde komma hem på permission (Stavning?) så hämtade hem honom.
Han mår förvånartsvärt bra, men han är trött. Riktigt trött och han har en svullnad i ena ögat men läkarna tror att det blir bättre snart.

Den här perioden har varit som en bergochdal bana, minst sagt. Att han kanske kunde dö svävade många gånger i mitt huvud, och rädslan över detta. Jag är glad över den läkarvård vi har, fruktansvärt tacksam. Samtidigt känner jag lite iritation över all platsbrist som råder och är orolig att han kanske kanske blev hemskickad en aning för tidigt.
Det var ju inte den lilla operationen, att ta ut en hjärntumör stor som ett ägg direkt.
Okej ifall det sitter i en tå, men nu satt den ju i hjärnan och komlikationer kan ske fortfarande. Att hjärnan svullnar osv.

Men det kommer bli bra, eller hur? Att den är godartad hoppas jag på.

Man vet aldrig vad som händer i ens liv. Man tittar på nyheterna och blir frustrerad över all ondska som finns, och man känner sig rätt maktlös. Samtidigt vägrar jag tro att mänskligheten är utdömd. Jag vill välja att se det positiva.
Jag lever hellre i lögnen att en läkare slitit med sin forskning om cancer just på grund av kärlek, inte på grund av ära, makt och pengar. Å andra sidan är jag trött på att bli kallad naiv. Jag är inte naiv, jag är realist, jag vill bara hellre se det goda.. Det som är bra.. för annars, vad finns det för mening med livet??

I alla fall, även fast det låter konstigt att jag gick ut och festade (dansade, drack inte mycket) i går, var det precis vad jag behövde. Och älskar man dans och musik, ska man ju syssla med det. :)

Vad är det nu jag brukar säga... följ dina drömmar, gör något du älskar, ofta. Annars kanske du vaknar en dag innan dödsdagen och inser att du inte medfört någonting till ditt liv, eller till mänskligheten.Rörigt inlägg jag vet, men min hjärna är lite rörig just nu, eller ganska ofta. För mycket som snurrar i den. :)

Yes

Allting idag har gått bra.. jag är så lättad, och nu kan jag inte skriva mer för jag är så trött efter dagens låååånga timmar.

Men han vaknade som han skulle och ingenting gick fel... imorgon ska jag dit när jag vaknar...

Förstår ni hur glad och lättad jag är :)??
Vissa av er gör det, och jag känner för att krama om er allihopa hårt hårt av lycka...

Kram kram

Min familj

Jag och Thess har hållt på hela kvällen.
Med hårfärgning. Kan tyckas yttligt, men oron har släppt lite, och vi har fått prata av oss en del.

Imorgon gäller det, D dagen. Det kommer säkert gå bra, jag hoppas det, jag önskar det och jag ber om det.
Det är många nu som håller tummarna, och det hjälper också.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan sova.
Är mitt hår rött imorgon, eller oranget förstår ni att det misslyckades.. blonderingen alltså.

Det är Thess som idag skämmer bort mig, med inköp av hårblondering, och annat.

Tyvärr hittade vi våra cigg ute innan, dyblöta. Fast vi kunde röka en varsin. Inte bra att lämna cigg ute om det regnar kom vi fram till. Fast, snart är det dags att sluta. Jag känner det i kroppen, snart kommer avslutet. Snart....  jag vill inte bli sjuk på grund av det. Jag vill inte att Emmah växer upp med en lungsjuk mamma. Eller att hon börjar sedan på grund av mig.

Får man låsa inne 15 åriga barn ifall de börjar röka? Eller har sex? I en vecka eller så?
Kanske man borde vara ännu mer drastisk, flytta iväg med henne om hon börjar umgås i fel kretsar, droger och annat..
Hmm.. har några år till mig att filosofera på det.
Jag har två saker som är viktigast i mitt liv.

Emmah, och min familj...

Sov gott!

Imorgon gäller det...

Jag behöver få skriva av mig

Min kära pappa är i Lund nu.. ska göras redo för det hela imorgon.
Jag kommer stå som närmast anhörig, så hela dagen imorgon kommer jag vara på spänn.
Till och med ett positivt beskedd kommer antagligen få mig att förlora fotfästet, då allting kommer släppa.

Emmah pratade med honom idag och sa "jag älskar dig" Jag hoppas att det inte är sista gången han hör henne säga det.

När jag fick reda på att Emma var död, (min gamla klasskompis) vet jag inte riktigt hur jag tog mig igenom allt.
När jag får höra att människor har gått igenom det här innan mig blir jag förvånade över deras styrka. Att man klarar av det. Smärtan över att förlora någonting kärt går aldrig över, aldrig helt.
Men man får tänka att det var värt det, smärtan mot det positiva att man fått lära känna dem, fått vara delaktiga i deras liv.
(Ser ni, lite positivt kan jag få fram:)

Men som jag sa åt pappa, du ser till att vakna, och att det är en godartad kan jag gissa.
Livsviljan i en människa är enormt stark, och den är beundransvärd.

De säger, där vetenskapen slutar, tar mirakel vid. Där läkarna inte kan mer, tar Gud över. Jag tror inte Gud är den som styr när det är dags att dö, det är människorna själva, på ett sätt eller annat, men jag tror att det finns mer ute i världen än vad vi ser, eller känner. Där finns mirakel, och om pappa inte orkar mer, får allting annat ta vid.

Rädd

Jag är skiträdd!

Skit rädd...

Jag är skitärdd för att det sista jag såg av min pappa var häromdagen. För att jag kanske aldrig mer få ha en vanlig djup diskussion med honom. För att aldrig mer kunna åka och hälsa på i huset och han är där.
Att jag inte kunner komma kunna förklara för Emmah vad som hänt. Att hon när hon vill åka till morfar aldrig kommer kunna få det..
Att jag aldrig mer stolt kommer kunna berätta för honom om en bra bok jag läser, för han älskar att läsa lika mycket som mig. Att jag aldrig kommer kunna stoltsera med ett bra betyg framför honom, eller kunna ha honom med den dagen jag gifter mig, eller Emmah gifter sig. För att han kanske aldrig mer får se resten av sina barnbarn som en dag kommer komma.

Jag vet, det finns hopp, de är duktiga i Lund och bla bla bla, men jag är så trött på att bara höra sånt nu.
Jag är skiträdd och jag måste få vara det. Be mig inte om att vara stark just nu, för jag orkar inte det nu. Imorgon är en ny dag, med nya tag, men jag kommer vara lika rädd för det.

Gode gud, se till att det ordnar sig. Se till att detta inte är det sista för oss. Se till att han är stark, och ge oss styrka.
Jag ber dig, med tårar i ögonen, halsen igensvullen och maskara i hela ansiktet. SNÄLLA!!

Jag vet att några av er varit med om liknande saker innan. Jag vet att andra av er verkligen försöker förstå. Tack.. men jag är så förbannat rädd just nu, så rädd... och ganska ensam...

Ska hälsa på pappa idag

Idag blir det en lång dag.
Kommer försöka ha med Emmah till skolan
Sedan ska Emmah till sjukhuset
Sedan inom pappa
Efter det ikväll är det picknick på dagiset.

Thess! jag har en super idé. Vi kan ju till pappa imorgon köpa lite korsords tidningar, och en bra bok (kanske alkemisten) och lite smått o gott så han har att göra innan operationen iomed han ska vänta i ett dygn. Vad tror du?
Hör av dig sedan

Ska iväg nu, har en massa att göra. :)

T.. tänkte, kan du försöka komma på något Emmah kan tänkas tycka om, iomed hon inte kommer äta rostbiff, och säkert inte mkt paj. Korv kanske, men den kan hon ju inte äta rå.. hmm... ring om det e ngt, svarar jag inte så ringer jag upp sedan

Puss puss

Livet, tiden, min pappa

Har varit en lång dag idag..
T kom hit och väckte oss med frukost, och sedan har dagen ¨gått, både långsamt och snabbt samtidigt.
Konstig känsla, men jag har blivit mer medveten om nuet, tiden. Tiden flyter på, men samtidigt är tiden ett mänskligt påfund.
Vi är rädda att förlora minuter, sekunder, timmar och dagar, men egentligen kanske alla minuter som går något med livet att göra.
Det vi kommer komma ihåg är de viktigtaste tankar vi haft, levnadserfarenheten och vad vi gjort här i livet. Om det finns något vi tillfört för mänskligheten. Om vi visat tacksamhet mot livet.
Visst, man kanske inte känner att man kan tillföra mänskligheten något, men man kan tillföra människor omkring sig något, och i slutändan kanske man gjort mer för de levande människorna än man någonsin insett, eller kommer få veta.

Livet är en gåva, något vi borde vara tacksamma över, och inte ta för givet.

Hjälp, tänk om något inte går bra.
Och går det bra, har jag återigen lärt mig något av livet som inte många inser förrän sent i livet. Jag lärde mig detta redan fösta gången jag var med om att någon närstående dör.
Att aldrig ta livet för givet. Att vem som helst kan dö, närsomhelst, och hursomhelst. Att hålla kära nära sig. Och att aldrig försöka begå misstag, för det kanske är försent redan imorgon att någonsin kunna rätta till det.

Om det inte går som det ska, har min pappa läst mig mycket om livet. Gett mig en start, och någonstans därinne, har han alltid trott på mig, och oss barn. Men jag tror inte jag skulle klara mig speciellt bra utan en pappa. Och Emmah, ska hon växa upp utan minnen av sin morfar. Nej, han gör helt enkelt bäst i att överleva detta, och bli frisk, utan kompikationer. Så är det bara....

Tack

Hej allihopa!

Tack för kommentarera kan jag börja med att säga.
Man orkar så mycket mer med stöd omkring sig.

Vet fortfarande inte hur allting känns faktiskt. Känns som om man knäppt av stora delar av sig själv, och man funderar på mycket.
Tänk om jag bara har 4 dagar kvar med min pappa. Tänk om något händer under operationen, tänk om han inte vaknar.
Samtidigt finns det hopp, mycket hopp. Det är en stor fördel att man kan operera. Och antagligen är det en godartat tumör *håller tummarna*

Samtidigt som man är med om något livsförändrande, så finns det en vardag. Med allt som måste göras, mat som ska lagas och tentor som ska skrivas.
Kanske kastar jag mig in det vardagliga för att fly undan, men jag försöker tänka positivt.

Jag skriver mer sedan. Just nu har jag en 4 åring att ta hand om, ovetande om någonting, ovetande om död, och sorger, förutom de sorger som innebär att man inte alltid får godis när man vill osv.

Liv-död. Vi vet att vi alla kommer dö, läkare kan bara uppehålla döden ett tag. Ändå lever vi inte så!

Hjärntumör

Min pappa har en hjärntumör.
På onsdag ska han opereras. I hjärnan. I Lund.
Jag vet inte mer än så.. att pappa har en hjärntumör som ska opereras i hjärnan, på onsdag.

Livet kan gå från topp till botten på bara några sekunder.

Jag är chockad, ledsen och ....... tom? En massa "tänk om" snurrar i min hjärna...

Tänk om min pappa dör om 5 dagar????!!!!!
Tänk om......

Ni får ursäkta mitt korta inlägg...

Storhandling, hot och mutor

Yes, nu ska jag göra mig iordning för att åka o handla.
Ska bli kul, och min kära moder kör mig så snällt :)


1000 kr har jag så nu får man tänka ekonomiskt

Tror ni jag vågar unna mig ett kapitel ur min bok? Är så rädd att jag inte kan släppa den då.. men å andra sidan är det så jobbigt att behöva vänta, för jag vet inte när jag kan läsa nästa gång. Ja, jag tror jag gör det, läser ett kapitel... Jag får tvinga mig själv med hot och mutor för att sluta efter ett kapitel.

Rebecca sluta nu, ska ju åka och handla det vill du ju så gärna - ska jag säga med ljuv röst.
När ingen respons kommer Rebecca, kom igen, annars missar du tiden Ungefär här kommer jag börja med motargument så som att jag hinner lite till, eller jag ska bara....
Anna Rebecca Grönlund, fräser jag då till om du inte slutar nu så får du inte följa med och handla. Här kommer jag nog till slut ge med mig, fastän jag kommer muttra lite surt och vara lite grinir i några minuter.

Förstår ni min problematik??

Fannie Flagg och andra saker

Duktigt dag idag.
Sitter med min hemtenta nu, men har hunnit göra en del annat också.

Skrivit in inköpslista till exempel på vad och hur jag ska äta den kommande månaden.
Finns det någon bättre känsla än när man har kylen och skafferiet fyllt med mat så att man vet att man klarar sig?
Älskar den känslan. Att veta att jag och Emmah har mat i alla fall.
Problemet är att jag inte har någon bil och inte riktigt vet hur jag ska ta mig ut till en affär som är någorlunda billig.

Började igår läsa en bok utav Fannie Flagg. Hon är skrivit en del böcker, men en känner ni säkert igen, "Stekta gröna tomater" som också är en film. I alla fall, älskar den författaren och längtar tills jag kan ge mig själv tillåtelse att fortsätta läsa. Läser just nu en bok som heter "Välkommen till himmelen" och jag får säga att det är svårt att hålla sig ifrån den.
Här handlar det om att stärka sin karaktär och försöka låta bli den tills dagens andra sysslor är färdiga.

     

Ska fortsätta med det jag gör nu ! Försöka tvinga mig till det i alla fall, även fast det finns andra saker jag hellre vill göra.

Emmah vill ha en kattunge förresten, hmm... undrar om jag ska ge min tillåtelse, eller inte.. egentligen vill jag ju också ha en...hmm

Puss puss

Förlåtande

Förlåt är ett stark ord, ett ord som betyder mycket.
Ett förlåt kan läka sår hos människor, och ge en hopp igen.
Ett förlåt kan bygga broar som för länge sedan raserats.


Det viktiga med någon som ber om ursäkt är att inte komma med en massa anklagelser.
Ja men du gjorde ju faktiskt, eller att säga andra saker.
Låt personen som bad om förlåtelse istället visa för dig att den faktiskt menar det, och inte kommer göra om det.
Istället för att direkt hoppa på en människa som ber om förlåt.

Tyvärr ser man ju ofta en människa som ber om ursäkt som lite svag, och då är det lätt att spä på detta, men det är det absolut värsta man kan göra.

Att fela är mänsligt säger de, men att förlåta är gudomligt.
Och den som ber om ursäkt är stark, och menar förhoppningsvis detta, har kommit till insikt, och försöker att inte göra om det.Nu säger jag godnatt!!

Lyckat barnkalas

Emmah och barnen har haft så roligt, liksom vi föräldrar hade det.
God mat, god efterätr och trevligt sällskap gör en lyckad dag

Vill inte visa för mycket bilder på andras barn, men här kommer några bilder

De har det så trevligt och mysigt i sitt lilla hus, med så charmigt möblerat. Ungefär så som jag vill ha det i mitt hus :)
Emmah i gräset, plockandes blommor / maskrosor

Tillsammans med en kompis

Min prinsessa


Riktigt fin inredning
 
Sist men inte minst var det en fiskedamm för ungarna, och alla fick en varsin godispåse


Både jag och Emmah är ganska trötta nu, fastän Emmah vilat lite middag.
Lyckad dag, riktigt lyckad dag

Puss och kram


Blommor och buketter

Jag älskar blommor. Det är så fint att ha hemma och jag önskar att jag kunde ha fler blommor.
Både vanliga krukblommor, men även fina buketter.
Det känns så lyxigt att komma hem och se en fin bukett i hallen som exempel


Har sovit så hårt och skönt inatt.
Emmah likaså, hon har sovit i sin egen säng hela natten.
Katten har åkt hem, och det känns ganska tomt, men det gick inte att ha henne kvar, för så fort jag inte var hemma kissade hon inne..

Idag ska jag och emmah på barnkalas. Eller det är hon som ska dit, men en annan får väl titta på och se på vilka sätt jag kan hjälpa till :)
Hon äter en macka just nu, och snart ska vi börja göra oss iordning. Har en del att fixa iordning efter igår, även fast vi plockade undan det mesta, men diskmaskinen fick inte allt plats i så får ta resten idag.

Massa kramar till er

Rebecca

Tack allihopa för alla grattis jag fått idag. Det värmer mitt lilla hjärta..

Många har firat eller gratta mig idag, och nu är jag helt slut, efter en lång och intensiv dag med skola, bakning, en del väntan och en del folk.

Jag blir alltid glad av sånt, det behöver faktiskt inte vara min födelsedag för att tycka det är kul med folk här.

Jag och Thess är stolta över cupcakens, och första anstormningen var fader, med fru, hennes son och en som heter Matts. Titus och Thess var självfallet redan här.. David kom något senareEfter de kom också Daniel och Dennis, vilket var mycket trevligt. Jag och Thess satt och drack vin och allihopa satt vi ute under min markis.

Idag har jag fått

500 kr
En väska
3 trisslotter
2 paket cigg (varför får ni för er att jag röker :P?)
Ett presentkort på ansiktsbehandling

Jag är då glad och tacksam för att min dag har blivit bra... tack till er alla, och jag menar er/dig, så ta åt er personligen.
Jag är glad över mitt liv, och de vänner jag har i min omgivning

// massa kramar till er

Mina cupcakes

Så här blev de :)

Inte lika fina som på bilderna från igår, men fina, och såååå goda!!

Här har vi vanliga muffins


Vårt kylskåp är fullt utav muffins
Nu ska jag vara med gästerna
//

Jag fyller år idag

Den 20 maj för ett antal år sedan kom en liten flickbebis runt 8 på morgonen ut ur sin kära moder.
Sedan dess har tiden rullat på, och den lilla flickbebisen har blivit ganska stor, men ganska gullig ändå.
En del har hänt i hennes liv, och mer kommer säkert hända innan hennes tid här på jorden är slut.


Hon är en rätt glad och förnöjsam människa som ofta tror gott om människan.
Hon står rätt tryggt med fötterna på jorden men kan få sina små ryck då hon hoppar i sängar, dansar till hög töntig musik eller skrattar riktigt högt åt ett dåligt skämt hon själv drog.


Så.. för att fira min dag idag, den 20 maj som är den absolut bästa månaden att födas i (jajaja, klaga inte, erkänn att det är skönt att både fylla år en vårdag, eller att föda barn lagom till våren) räknar jag kallt med att hela skolan sjunger för mig idag och gratulerar. Kanske ev att kungen eller kronprinsessan kommer en snabbis i helikopter för att gratulera.

Så, alla ni som vill fira mig, det är bara att komma inom min lägenhet i eftermiddag :)
Jag bjuder på cupcakes, men kan inte lova att det räcker till alla :)

Ska iväg till skolan nu denna omänskliga tid. Förstår inte riktigt att skolan inte gav oss ledigt idag bara, å andra sidan, då hade ju inte skolan kunnat fira mig ... :)

Puss puss

Aktivitet och fullt ös

Så, nu har jag gjort en massa nyttigheter idag också, och jag är helt slut då :)
Som vanligt.
Jag har hunnit med att hämta min cykel och skruva på den samt olja den, fylla på däckena, spikat upp en anslagstavla och hämtat utemöbler, som är riktigt smutsiga, men jag ställer mig inte och tvättar dem nu.
Sedan har jag hunnit äta hos pappa, pantat över 200 flaskor, och förberet inför bakningen imorgon.

För vad händer imorgon??
Jo, jag fyller år. Fast jag tänker inte göra något speciellt imorgon, men är att bjuda på dessa

Eller ja, inte exakt just dem, men jag ska baka cupcakes själv.
Eller rättare sagt, jag och Thess, då jag har heldag i skolan imorgon.

Emmah har varit snäll idag, men aktiv och övertrött, fast det har gått bra. Speciellt nu när man kan pusta ut och hon sover.
Thess ska sova här inatt då jag lånar hennes bil imorgon, och hon lånar min cykel. Bra byte där känner jag

Ni måste förresten påminna mig om att gräsmattan min måste klippas snarast. Så fort jag inte har skola och det är torrt i gräset. Annars kommer det bli alldeles för tungt att klippa det då jag bara har en handgräsklippare, alltså en manuell, man kör på muskelkraft.

Nu ska jag förbereda mig inför kvällen och somna tidigt.
Ska bara ringa kära T.

Puss och kram allihopa

Cyklande färder

Min kära bil är på lagning. Den gick sönder lite granna, men jag hoppas den blir frisk fort.

Nu blir det cykling för migTänk vad fridfullt och harmonsikt!
Jag som egentligen älskar att cykla, varför slutade jag cykla?

Aja, att cykla till Halmstad blir alldeles för långt, så nu blir det att jag lånar systers bil imorgon.
Tänk vad bra att man har en familj :)
Tack kära syster!!

Ska hämta Emmah nu, sedan iväg på äventyr... kram kram

Nu banne mig

Bara 10-14 dagar kvar i skolan.
Inte så länge, så med andra ord borde jag klara detta.
Men när man sitter trött på morgonen efter en natts dålig sömn, känner man mest för att skita i allting, eller slå sönder något.
Ta det lugnt kära vänner, jag bara känner för det, tänker inte göra det.
För samtidigt ger jag aldrig upp gällande saker jag en gång bestämt mig för.

Jag ska hem ock skriva en lista på hur jag ska klara dessa 2 veckor nu. Planering, rutin, mat och sömn. Yes.
Jag kommer vara så tråkig, men jag kommer nog må bättre.

Nu ska jag ta mig själv i kragen, och sattsa stenhårt. Ingenting ska få komma ivägen dessa 2 veckor, för bra betyg ska jag ha, och jag vill veta att skolan är färdig.

Att jag sedan har en massa problem och saker att lösa efter skolan är en annan sak. Inget jobb och en massa räkningar bland annat, men vi tar det som det kommer.

Höres kära vänner!!

Puss//

Glaset är halvtomt

Plugg färdigt, något positivt

Jag är trött

Måste duscha

Måste fixa tvätten

Måste sova

Suck...

Livet är mindre positivt när man är trött

Godnatt

Trädgård och storm

Tog ganska häftiga bilder på ovädret precis, som kom hit till HalmstadNu sover äntligen Emmah snart så jag kan köra igång med tvätten och plugget.
Är redan ganska sen, men det får gå med lite kaffe :)

Skriver mer sedan

Puss puss

Reklam för mig själv

Ps, jag tänker göra lite reklam för mig själv, eller till mig själv.

Erkänn att ni gärna skulle göra så att jag kunde få lite pengar. *Spänner ögonen i er* *eller försöker le gulligt samtidigt som jag tvinnar håret mellan fingrarna*

Om ni klickar på kalle reklamen hjälper ni mig lite med detta, tror inte ni ska behöve premunera (jag kan ha stavat det fel ja) men ni kan väl gå med i nyhetsbrevet i alla fall.

Sedan kan ni ju alltid titta lite på den andra reklamen jag har.

Grattis bio är faktiskt ganska kul, och den funkar. :) Det är ganska lätt att få ihop ett presentkort, grattis.

Slut på reklam för mig själv.

Ha en helt underbar dag idag.//

Så att jag pluggar bättre

Vissa kläder pluggar man bättre i, faktiskt.
Skoltema, eller skjorta med kavaj, konstigt men sant.
Man tar liksom på sig en roll som pluggis, och ansvartagande, och proffesionell

Fast jag funderar på att byta till en annan överdel.. får se.
Börjar få bråttom.
Ska hinna inom pappa och inom bibblan innan skolan börjar, sedan vore det bra om jag hann äta också :)

Så kommer skriva ikväll igen när jag har tid så ni vet :)

Puss och kram

Vinnaren i helgen

Den här killen vann ju som sagt Eurovision i förrgår/lördags.

Helt okej låt, man börjar lätt skaka foten lite till den, och den fastnar på hjärnan, men den kommer säkert bli en sommarplåga senare.

Söt är han, med sitt leende och sin energi. Han verkar rolig och får på det sättet med sig sin publik :) Duktig på att spela är han med. Imponeras alltid av människor som är riktigt duktiga på något..

Norska är förresten ett så gulligt språk. :)

Jordgubbar med choklad

Jag blev sugen på något gott när jag gick in i köket

30 minuter senareJag är proppmätt, och mår lite illa faktiskt.. om jag lägger mig i sängen nu och ligger riktigt stilla ska det nog funka.
Och 3 stycken kvar till frukost har jag också.. så bra....!!

God natt

Bilder

Jag har kul
Just de här T-shirtarna säljer som smör i solsken


Det är bra att vara lättroad. Det är bra att ha fantasi också.. hehe just nu låtsas jag att bilderna är på riktigt, och jag är rik
och berömd, men lagom beröm, viss tillgång  privatliv vill man ju ha.. :)

Nej ju ringer Steven Spielberg, Spille som jag kallar honom, vi ska diskutera den nya filmen jag ska vara med i, så jag hör av mig imorgon när jag vaknat.

Puss puss


Amerikanska blåbärspannkakor och bacon

Har jag och Emmah ätit nu.
Blev aldrig att vi åkte iväg till mamma, för jag glömde att de hade möte mellan 5-7 idag.

Pannkakorna blev riktigt goda, med bacon. Den blandningen är riktigt god, även fast man inte tror det.
Självklart räknar jag kallt med nu att ni allihopa 'äter amerikanska pannkakor med sirap

 

Upptäckte dock, att det faktiskt är skillnad på bacon och bacon.. också... suck.. inte konstigt att fattiga människor äter dåligare. Allt dåligt är ju .... dåligt liksom. Dålig kvalite, dåligt med näringsämnen, dåligt med vitaminer, och fullproppade med en massa saker som gör att min kropp kommer hålla sig låååååång tid efter att jag är död och begraven.

Men nu ska jag ägna mig åt så roliga saker som telefonen en stundSedan något så kul som plugg en stund... suck...

Känner för att se en riktigt bra film också.. hmmm... får se vad kvällen erbjuder mig... jag har ju fortfarande löftet till mig själv att bara göra vad jag vill idag.. konstiga val jag gjort bara, städat, tvättat, plugg :S??

Puss puss

Hyllor i vardagsrummet och tidningshållare i köket

Helt underbart.
Titta vad jag fått upp, äntligen... i lägenheten


I vardagsrummet/mitt sovrum

I köket


Jag vet att det är olika färger på hyllorna i vardagsummet, men det gör inte så mycket.
Har haft det riktigt trevligt med Daniel och Elin samt deras kompisar som kom hit och hjälpte mig.
Meningen var bara att jag skulle låna Daniels borr och skruvdragare, men killarna satte igång och satte upp hyllor och fixade min grind.
Vi tjejer satt ute och drack kaffe samt rökte.

Känns mer och mer som om det verkligen börjar bli min lägenhet, med mina saker.
Inte bara en lägenhet man bor i.

Nu ska jag få Emmah att plocka upp sakerna hon slängde i ett vredesutbrott innan vi sticker till mamma och Morgan för att äta lite tacos.
Katten ligger och myser i mitt knä

Puss och kram

Söndagar, bebisar och löften

God förmiddag allihopa/hela högen!

Hoppas allt är lika bra med er som det är med mig.
Hade visserligen en seg start på morgonen idag (som vanligt, tror jag måste siva ikapp en del av min sömnskuld)
men nu känns allting toppen och underbart.
Tittar på Emmah och funderar på vart tiden tagit vägen. 4 år som försvunnit för alltid ur våra liv, nu finns de bara i våra minnen.

Den här bebisen var en gång Emmah. Någon som älskade att krypa omkring i den rena tvätten


Bebisen jag släpade med mig till Turkiet


Ibland, men bara ibland vill jag ha en till bebis. Vara med om allt det där igen, men jag inser snabbt att jag måste gå färdigt utbildningen, och vill ha en bättre grund än vad jag hade med Emmah så..

Nu springer den här flickan omkring i min lägenhet.. vart tog bebisen vägen?I alla fall, idag är det söndag, och jag ska bara göra saker som jag verkligen känner för att göra. Vädret är underbart och jag ska verkligen njuta av hela dagen, timme för timme. Så vad känner jag för att göra idag då.
Jag ska börja med att städa, allting, hela lägenheten.. sedan har jag inte planerat något mer. Idag är dagen utan måsten och det är värt att leva...
Varför jag känner för att städa när jag ger mig själv fria tyglar är en aning lustigt bara,
Men men, ett löfte till mig själv är ett löfte, och vill jag nu städa ska jag inte hindra mig själv..

Födelsedagsfirande, tårtätande och älgvandringar

Helt underbar dag.
Allting har funkat finfint och vi har haft riktigt trevligt.

Först fick Emmah en fin cykel, en riktigt cykel, fast med stödhjul. ÄR man 4 år så är man

Sedan skulle det bakas en tårta. Märk väl att jag gjort allting helt själv, tårtbotten och allt.
Känner mig riktigt stolt


Resultatet, med Emmahs hjälp till dekorationen
Sedan var det presentöppning för fullt

Man ska riva upp paket

Hon ser ledsen ut, men det var hon inte


Allt som allt, hon blev nöjd, jag blev nöjd, alla är nöjda.
Nu ligger hon i sin säng, jag i min säng, och katten bredvid.

Vad är det Lotta på bråkmakargatan sjunger när hon flyttar hemifrån ?

När jag sitter ensam i mitt lilla hus
o inget sällskap mer än katten
då tänder jag mitt lilla ljus... eller något sjunger hon och någon vers till.
Ska forska vidare om det imorgon. Efter att lägenheten är storstädad.

Titus jobbar för fullt nu. Vi får allhihopa hoppas att allt går bra idag, och att älgar och annat håller sig i skogen på vägen hem från jobbet och inte känner för att vandra runt på vägarna i månskenet just idag.

Sov gott alla kära

Emmah blir 4

God morgon god morgon!

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag
Nej det är ingen vanlig dag för det är Emmahs födelsedag
HURRA HURRA HURRA!!


Idag, prick 16:59, för 4 år sedan föddes min bebis. En liten Emmah plutt, och jag som trodde jag hade burit omkring på en liten Alexander.
Ska iväg nu för en massa firande


Mig och min morgon

Hej hej

Ska alldeles strax iväg på en jobbintevju.
Mina snea norrlandsögon, haha.. precis som storstadspojken. Han har också snea norrlansögon

Jag och syster yster. Vi sjöng och dansade i sängen innan till en bra låt. Haha. Looove her


Okej, börjar känna mig stressad. Måste iväg nu, ska sedan direkt till skolan och plugga.
Höres av senare idag. Tar med datorn så...

Puss puss.. wish me luck!

Torsdag

Har precis gjort och ätit äppelpaj

Bild från äppelpaj.se

Imorgon ska jag göra en tårta till Emmah som fyller år på lördagKan bli bra, kan bli katastrof, så vi får se hur det går.

Är så trött nu, då jag la Emmah för inte så länge sedan. Helt slut på energi och imorgon börjar en ny dag.
Har varit så duktig och effektiv hela dagen, då jag fixar en massa ärenden, handlat, köpt presenter till Emmah, och lagat 2 sorters pajer idag. Först var det en ost och skinkpaj, sist nu blev ju som nämnt en äppelpaj.

Ligger här med T och Thess i soffan. Båda två ska sova här, Thess på soffan. Haha

Skriver innan jag lägger mig.

Puss puss //

Torsdag

Idag vaknade jag 9. Jag som tänkte gå upp klockan 8. Typiskt!
Tur nog skulle jag inte lämna Emmah förrän klockan 10 så..
Emmah och jag är ganska lika, morgontrötta. Inte alla som får morgontrötta barn.

Så här ser jag ut idag

Har en rödrandig body på mig. Tycker body är skönt, problemet är när knapparna går upp i grenen.
Vem sa att det alltid finns något att klaga på? Just det ja, jagNu snart ska jag ta mig ner till staden Lahom för att hämta ut mitt bokpaket. Man kan ju hoppas på att det är skolböckerna som kommit.
Ska senare idag ev. prata med en gammal kompis till mig. Vi var kompisar i evigheter innan, men något slet oss isär.
En kille faktiskt, och problematiken är djupare än så, men jag vill i alla fall höra vad hon har att säga.
Mitt problem kan väl vara att jag förlåter alldeles för lätt.
För sanningen är, även fast de flesta tror tvärtom, så är jag ganska konflikträdd, kan man undvika en konflikt, så gör jag det. Och kan man sätta sig in i en människas tankesätt, kan man förstå mycket, vilket gör det lättare att ha överseende med folk.

Om ni fick välja mellan att vara riktigt riktigt vacker, eller änglalikt snäll så att alla människor gillar dig för det, eller vara riktigt charmig och kvick, vad hade ni då valt?
Jag vet faktiskt inte vad jag hade valt. Helst alla 3, men om det inte hade gått ?? hmm

Stora problem en torsdag morgon. Beslutsångest. Och har jag inte redan beslutsångest över något, då skapar jag mig bara ett problem att ha beslutsångest över.
Ibland skulle det vara skönt att ställa sig utanför sig själv.

Puss och kram


Kära Blogg

Titta vad jag hittade på internet. Känner du igen ansiktetVad har jag gjort idag? Hmm.. Jag har dammsugit, hunnit med att träffa Thess.
Eller vi umgicks egentligen ingenting, men det behöver man inte alltid. Ibland är det skönt när någon bara är här.

Titta vad jag fick på posten idagJa för snart fyller jag år. Men det kommer inte bli något firande faktiskt.
Det blir väl så när man blir äldre, det behövs liksom inte, fniss! För äldre blir jag ju

Tog sedan ett bad, men som vanligt i ett badkar blir jag rastlös.
Fick mig själv ren i alla fall. Med rakade ben, vilket uppskattas, av mig själv alltså.
Det finns inget som är jobbigare, eller jo egentligen finns det saker som är jobbigare, men ni fattar, när man inte rakat benen och man sticker sig själv.

Sedan blev det insmörjning. Man blir ju så torr jämnt.och tårna blev målade, i rött denna gångenJag åt pyttipanna innan idag. Är grymt sugen på att baka bara, men saken är att jag egentligen inte är speciellt förtjust i söta bullar och kakor. Vissa älskar sånt, men jag klarar mig ganska bra utan. Bara något jag vill baka, men jag har ingenting för tillfället jag kan baka något av.
Får lösa det när pengarna kommer. Måste ju också fixa en tårta till Emmahs födelsedag.
Min lilla bebis blir 4. Det kan man knappt fatta.

Ska krypa ner i sängen nu.
Sov gott allihopa


Den 13/5 - 09

Kära blogg.

Idag försov jag mig ordentligt. Nog för att jag brukar försova mig, men då brukar jag bara ha bråttom. Denna gången var det panik. Otroligt att jag hann med att komma någorlunda i tid faktiskt.
Resten av dagen har jag gått omkring med världens huvudvärk. Tror det är vädret, men även stressen sedan imorse.
Drömde förresten världens skummaste dröm om T inatt. Att han också var kär i en annan osv, och när jag stack på grund av detta (jag vill väl inte ha någon som är osäker på hur han känner för mig) blev han skitsur. När jag kommit hem kom jag på att jag glömt Emmah hos honom osv. Helskumt, Freud hade nog haft en långsökt men kanske intressant teori om den drömmen. Märk väl nu, det var en dröm, så ingen tror jag menar att det verkligen hände.

Är riktigt seg i huvudet, kan det inte bara åska ordentligt så att tryckena i luften kan försvinna. Har lidit av det här i några dagar nu, och min kropp är så känslig för vädret. Suck suck!

Nu ska här alltså vilas 10 minuter innan mat måste lagas.

Puss och kram

Hej

Jag loggade in här tidigare idag, men avsikt att skriva, men jag kände inte för det.
Så därför kommer inte inlägget förrän nu.

Har suttit och ätit glass och tittat på black beauty. När jag var liten var jag kär i den lilla killen som tog hand om black beauty. Haha.. bara för att han spelade i the secret garden också, och kunde rida.
Tänk vad tiderna förändrar en.

Känner ni också ibland att ni inte riktigt vet vad ni vill med livet.
När man var liten gick man ju igenom en mängd stadier med vad man ville bli, men nu blir man ibland helt rådvill.
Man vet varken ut eller in.  Jag vet på ett ungefär hur jag vill ha livet, men inte mer än så.
Måste bara göra upp lite mål så man kan börja beta av dem, inte göra som nu, bara glida runt, för tiden går. Och jag vill se till att jag uppfyllt mina drömmar innan jag dör. I alla fall några av dem.
Måste bara komma på vilka det är.

God natt kära vänner.
Massa kramar

God morgon, eller god förmiddag

Nu sitter man nyduschad hemma hos T och ska snart äta frukost.
Medans jag duschade ställde han sig och gjorde. Är så hungrig just nu.
Äggröra och bacon beställde jagSjälv ser man ut ungefär så här

Ska vidare till espresso nu, tror jag iaf det var, men vi hörs av senare

God natt

Nu ska jag sova. Somnade till så soffan precis, säkert tecken på att man behöver sova.. Förlåt för dålig Blogg idag. Vi skyller på annat för det. Men nämner inget :) puss puss o sov gott

Tycker ni det stämmer?

Man känner andra genom sig själv. Tycker ni det stämmer? Alltså att man oftast utgår ifrån sig själv då man dömer andra.. Dömer behöver nu inte vara bara ett negativt ord

Ännu en måndag morgon

Godmorgon allihopa!
Hoppas ni sovit lika gott som vad jag har.
Och nu har jag fullt upp med packning inför ikväll. Ska sova hos T och det krävs lite förberedelser.
Emmah ska på picknik imorgon med dagis och det är kläder efter väder som gäller så får ta med lite allt möjligt.

Dricker mitt morgon kaffe, och lunchen står i ugnen, skola sedan.

Vänta vänta vänta, tänker ni, såg ni rätt. Rebecca, lunch i ugnen..nu ?? Hon som knappt äter frukost och typ aldrig har tid med mat och därför alltid är lite smågrinig..

Yes allihopa, jag måste bli bättre på att äta, så nu har jag en lunch i ugnen.
Inte vilken lunch som helst, utan mat jag gjort själv, fryst in, och nu står i ugnen. Fyllda paprikor.
Jag förstår att ni är imponerade, och jag samlade precis en massa vuxenpoäng, så nu kanske det inte finns någon återvändo att bli en oansvarig ungdom igen. Fast det gör inte så mycket.
Dags för nya steg i livet, man vill ju inte fastna. Hehe

Kram kram

Möte, McDonalds och besvikelser

Så, då har jag och Emmah samt T varit med på möte

Som sig bör, och som ni ser var vi finklädda.
Efteråt stack vi till Mc Donalds och åt, mamma och Morgan bjöd. Så gott!!

Sedan stack vi hem och Emmah trillade så hon blödde näsblod för första gången i sitt liv, ja hon har blött näsblod en gång innan, men det var på utsidan av näsan då hon skar sig på en lampa. Hon har fortfarande ett ärr där som minne.
Men denna gången var det på insidan det blödde.

Nu ska jag fixa en massa, (som vanligt) och förbereda en massa (som vanligt)
Sedan sova!

Varför blir man alltid besviken på vissa saker.
Folk säger en massa, men när deras handlingar visar något annat, tror man ju inte på deras ord till slut.
Då ledsnar man, och blir besviken. Men varför gör så många så, säger en sak och gör en annan sak??
Inte konstigt att man tröttnar, faktiskt. På människor

Puss o kram allihopa

Bilder säger mer en ord

Så jag ska fatta mig kort. Trevligt var det i alla fall

Det fanns får och lamm att titta på

Hela gängetTitta vad vi hittade

En liten kopparorm

Alla stod och tittade

Gamla vippentorpet, tänkt att ngn bott här, för länge sedan

Hjärnereds sjöarna, här har jag paddlar kanot, vi hade SÅÅÅ kul här med klassen en gång. Haha


Ska byta om nu //

Puss


Jag och Emmah

Nu är allting färdigt för att sticka iväg :)Man ser någorlunda ut så det blir nog bra.
Ska bädda sängen nu sedan åka. Har inte bäddat den än för att jag har vädrat sängkläderna, så det så.
Vuxenvarning, hehe! Men jag blir ju trotts allt äldre för var dag som går så.. :)

Tar kort sedan

Puss puss

Söndag morgon

Goder morgon!

Har ni någon gång funderat på vem ni är, och varför ni är dem?
Varför ni blev den ni är, och vilka ni har att tacka för det.
Människan är ganska rolig, men egoistisk, för man tycker ju alltid på något sätt att man själv är ganska bra, trotts ens brister, fast vissa tycker ju inte ens de har några brister. Många tycker att de är helt perfekta och är den ideala människan, den människa alla borde utgå ifrån, trotts stora brister.
Sådana människor tycker jag är roliga, för självkännedomen finns inte där! Hehe

I alla fall, oftast är jag ganska negativ mot människan, mot mänskligheten.
Men idag, just idag, tycker jag om människan. För kärlek mellan dem finns, även fast man inte upptäcker det, och ja, idag, idag, tycker jag om människan, för hennes anpassningsförmåga, för hennes livsvilja, för allt hon har gjort hittills, för allt det goda som finna i henne..

Så nu ska jag fixa iordning oss, sedan på kalas.

Puss så länge //

Ps, känner mig på grymt bra humör idag :)

Vardagskvällar

Nu ska jag lägga mig och sova i mitt alldeles rena hem. Ska bli så skönt!!

Imorgon ska min kompis Martin firas, som fyllde år häromdagen, sedan ska jag iväg med mamma, T och Emmah.

Såg klart Lassie innan, och hann med att prata med Monica i telefon. Hon är en av mina bästa kompisar, helt klart. Vi pratar om allt, i princip.
Längtar lite efter stallet också, så det ska bli skönt att åka dit då och då för att pyssla lite.

Ska krypa ner i sängen nu efter att jag borstat tänderna. Viktigt viktigt!!

Sov gott allihopa!!

Hemmalagade köttbullar

Efter besöket hos Emmahs farmor och farfar, som var mkt mkt trevligt hade jag fullt upp.
Därav den dåliga uppdateringenGjorde egna köttbullar och pannbiffar när jag kom hem. Gott gott, tycker inte om färdiga köttbullar man köper så..

Till efterrätt hade kära moder med hallonsorbet, mmmmmm!! ÄLSKAR


Efter maten planterade vi gräslök, sallad, spenat och rödbetor. I en annan rabatt ska jag och T plantera blommor :)
Sedan gick vi en runda allihopa


Till glänningesjö


Sedan har vi storstädat jag och mamma, medans Emmah badade. Nu är här kliniskt ren och allt känns så fräsch!!
Katten ligger just nu vid mina fötter, som en liten hund, och jag, mamma och Emmah tittar på Lassie!
Minns ni den?? Jag älskade LAssie när jag var liten!! Ville ha en sån hund men fick ingen så när jag fick en nalle döpte jag den till Lassie och släpade den med mig överallt! Ibland efter mig i ett koppel på marken, haha.
Tyckte ni om serien som barn??

Ska fortsätta titta nu, syster är på G hit också.

Puss puss//

Lördag morgon

God morgon Goder morgon!!

Ska iväg nu, till Emmahs farmor och farfar. Visserligen var vi ju där häromdagen, men Emmah ville så gärna dit igen, och jag hade lovat henne. Rätt viktigt att man håller vad man säger så..

I alla fall, mår sådär.
Pratar mer om den sedan. Ska iväg.

//Puss

Presenter till Emmah

Emmah fyller ju som sagt år snart.
Nästa lördag.
Tänka sig att barnet blir hela 4 år gammal. Vart tar tiden vägen??
Den springer ifrån mig.

Funderar på vad jag ska ge henne i födelsedagspresenter ??
Hon önskar sig Får väl se hur mycket man har råd med, men det löser sig. Tänkte ha födelsedagskalas för henne helgen efter.
Så firar bara familjen henne nästa helg. Kan nog bli bra. Så nu till er, bra saker att kunna göra på ett kalas??
Tänkte att vädret kanske kunde vara fint så vi kunde vara utanför mig, annars får jag klämma in väldigt många barn i min tvåa, men det kan ju funka. Fast nu vill jag ha lite tips och ideer på bra saker man kan göra!
Help me out here :)Dagis, hämtning och krav

Dagen har gått riktigt bra idag!

Går mest omkring och sjunger. Emmah är lite gnällig för att hon är hungrig, och katten försöker få mig att antingen ge den godare kattmat eller bli utsläppt.
Alltid är det någon som vill något av en. hehe, så är det när man är poppis helt enkelt!

Jag tänkte på något innan, men jag har helt glömt bort det.

Just det, Emmah har fått nya gummistövlar idagoch iomed T inte häll sitt löfte om imorse, hämtade han Emmah medans jag satt kvar i bilen. Förstår ni den känslan??
Av att jag, kan sitta kvar i bilen, medans någon annan går in och hämtar EmmahNu ska jag fundera på vad det var jag funderade på innan

En trött Rebecca Trött, bilder på mig. Ser sliten ut idag.
Ska på arbetsintervju nästa vecka... tjohoo!! TACK madde!!

Emmah är på dagis

Godmorgon.

Har precis lämnat Emmah på dagis. Är sjukt trött (som vanligt) och T ligger och sover i sängen.
Har en del att göra idag, telefonsamtal som ska ringas och lite tvätt som ska fixas.

Sedan är det ju plugg också som ska göras.

Är verkligen inte på bra morgonhumör nu, men det handlar ju om tröttheten.

Skriver snart när jag är på lite bättre humör.
Puss och kram

Bäddade sängar och ansvar i livet

Tänkte innan på det här med, "som man bäddar får man ligga"Väldigt väldigt ofta stämmer det, små val, eller stora val man gör påverkar alltid ens framtid. Hur stort eller hur litet det valet än kan vara.

Men ibland tänker jag på det med Emmah. Med risk för att låta bitter, men bitter är jag inte.
Visst,den sängen bäddade jag, men inte ensam. Jag gjorde inte ens valet att behålla den bäddningen ensam.
Men här står jag idag, med en bäddad säng, ensam. Fortfarande på avbetalning, om man nu kan säga så.
Och inte många tycker det är konstigt, eller dåligt.
Om en pappa är ensam så blir det stora tidningsrubriker, uppståndelse och sympati.
Att det händer en tjej, är helt normalt.
Och vi i samhället accepterar det. Men ska det vara så? Borde man kanske inte uppfostra killarna till ´lite mer ansvar också?? För många tjejer blir ju faktiskt mer uppfostrade till det än killar. Pratade om den en dag i skolan. Blir man fostrad till man, eller föds man till det? Samma med kvinnlighet. Å andra sidan, kvinnligt i dag är ju absolut inte det naturliga utseendet, utan det är rakning, trimning, bantning, smink, träning och kläder. Men nu gick jag från ämnet.

Visst, jag förstår tjejer som skaffar barn lite med flit fastän killen inte vill, och sedan behåller mot hans vilja.
Där kan jag kanske inte säga så mycket, förutom att, sex medför ALLTID en risk, som man sällan tänker på.  Är man inte mogen för den risken, eller ovillig till att tjejen i fråga kanske en dag ska bära på ens barn, kanske man ska undvika sex med henne. För risken finns, skyddat eller oskyddat.

Okej, jag kanske låter hård, det är alltid skillnad från fall till fall, men i mitt fall..
Ska sova nu.
Jag älskar min dotter, mer än mitt liv och det är hon som gör det hela värt att levas, men jag tycker synd om henne.

Farmor och farfar på Bjärehalvön

Efter att Emmah vart hämtat tog vi en runda ut till Bjärehalvön.
Hennes farmor och farfar bor där

Tog lite bilder på vägen dit


Haha, den blev lite rolig

I bilen, ifall ngn skulle missa det


Här är bilder från en parkeringsplats. Precis mittemot ser man Halmstad. Fast man ser det inte nu på bilden. På den här parkeringsplatsen har jag sovit en gång, i bilen.. haha, hur man nu får för sig det. Ung var jag..

Alltså kan man se Halmstad här, i verkligheten, inte på bild

Här kan man alltså se hela Laholmsbukten egentligen

Väldigt grönt, så grönt så grönt, på något sätt kan även gråmulet vara vackert väder.
¨

Emmah var så lycklig för att hon fått hälsa på dem. Hon pratar om dem väldigt ofta.
Hennes pappa och jag har ju ingen kontakt, allt jag vet om honom är att han bor någonstans i Småland. Nära blomstermåla tror jag.

Nu kräver en katt och en Emmah min uppmärksamhet. Skriver sedan om en sak jag tänkte på innnan.

Puss puss


Cykelvagn och byggen

Som sagt : Lång skoldag

Morgonen började med att jag försov mig en aning. Sedan gick allt lite fel.
Syster hade tagit alla skor så det fanns inga till mig, förutom varma vinterkängor, Emmah var trött och ville sova mer, spillde ut mjölk, hade glömt att packa något och fick leta efter en sak osv.

Sedan hade vi labb att göra i skolan idag. Jag vet jag vet, man tänker på matte och kemi när man hör ordet labb, men vi skulle jobba i grupper med en sak vi skulle tillsammans göra.
Uppgiften handlade mycket om hur man fungerar i grupp, vilka roller man får och vilka roller man tilldelas osv.
Ganska kul var det faktiskt. Man får en enorm självkännedom, samt en bra kännedom om hur andra fungerar, eller hur människan fungerar generellt sett.

I början är man ju smått förvirrad
  
Daniel tog det ganska lugnt hela tiden

Några av delarna vi hade
 
Till slut blev den färdig. Cykelvagenen vi skulle bygga
  

Ganska eller riktigt intressant faktiskt.
Kanske inte så ofta man tänker på det, vilken roll man tar eller vilken roll man blir tilldelad, när man jobbar i grupp.
Alltid bra att veta, då man, även fast man sällan jobbar i grupp, faktiskt lever i ett samhälle tillsammans i en grupp.

Återkommer, ska kolla facebook lite nu

Det är inte lätt när det är svårt

Förlåt för riktigt dålig Blogg idag. Lång skoldag idag, och i morse försov jag mig. Min morgon var den värsta på länge, det enda som var bra med den, var att t. Hade laddat kaffe bryggare utan att jag visste han hade gjort det. Jag kommer Blogga senare idag, med en massa bilder :) puss puss kära lärare

Rena sängkläder

Nu ska jag lägga mig

Har inte lagt mig så här tidigt på länge, det är tack vare Thess som jag lägger mig i tid.
Hon är duktigare än mig på sånt.
Men sedan är jag en sådan som kan driva min kropp mycket längre också.
Som med mat, jag kan gå nästan en hel dag utan mat, mina rutiner är så dåliga att jag knappt hinner äta.
Thess MÅSTE äta, så hon prioriterar det först, vilket man borde.
Eller sömnen, hon MÅSTE sova ordentligt, vilket man också egentligen ska, man det blir så lätt att jag är uppe för länge.


Så, till min renbäddade säng. (Ps, inte min säng på bilden, just nu har jag det ganska omatchat, men skulle vilja ha som på bilden)
Ska bara slänga tvätten i torktumlaren, och tvätta mig i ansiktet, och packa för morgondagen. Ställa väckning också.
Tidigt skoldag imorgon, suck.

Sov gott allihopa, nu ska jag låta drömmarna ta mig dit jag vill

Hannah montana, igen

Äntligen hemma igen

Och jag har Thess som sällskap ikväll. Vi ska kolla på film, tror hon ville se Hannah Montana och jag kan tänka mig att se den igenIdag har jag haft en riktigt bra dag.
Träffat Monica, mamma, Thess, Tussy är på riktigt bra humör, och Emmah har varit som vanligt.
Ganska snäll, men man märker hur ens tålamod börjar tryta lagom till läggdags, att man själv tänder till väldigt lätt och man nästan längtar lite tills hon sover.
Sedan får man dåligt samvete när hon väl somnat.
Nej jag menar inte nu att jag är gnällig och grinig, jag håller mig ifrån det så att man inte är dum mot henne, men man behöver sin egen tid.

Så nu ska Emmah somna, och Thess komma hem från promenaden.

Puss puss

Ps, Madde, när kan du??

Lång dag i stallet

Ärade läsare!

Nu äntligen har jag tid att skriva.
Efter att imorse vaknat i ett tomt hus, då T inte var hemma, tagit en kopp kaffe, och lyckats klättra igenom ett överfyllt garage för att komma ut, körde jag Emmah till dagis.

Efter det beslöt jag mig för att åka inom Monica och hälsa på, hon har ju fått 7 valpar som är så gudomligt små och söta.
Sedan gick jag och Monica ut och tog hand om hästarna.
Jag har saknat stallarbetet mer än jag trott, för det var så härligt att få gå omkring och pyssla en stund.

Efter det hämtade jag återigen Emmah på dagis, och nu sitter jag här, hos mamma och Emmah målar med vattenfärger.

Tiden flyger iväg när man är mig.

Ps, Joanna, boken jag beställde igår till dig kostar bara 28 kr :)

//R

Långa snabba dagar

Hej hej

Dagen har gått riktigt fort, så där fort så man blir riktigt chockad när man ser att klockan redan är 7.

Var i skolan innan idag till 3.
Sedan blev det fika med Joanna (tack tack vännen)
Efter det handlade jag (granatäpple, så gott) och var duktig och tömde bagageluckan från en massa kläder som skulle ges bort.
Efter det mötte jag upp T hemma hos honom (han hade hämtat Emmah) och sedan varit här en stund.

Är ganska trött just nu, men låt mig vila lite så är jag snart mig själv


Galna Emmah


Ska få iväg T nu att köpa fler granatäpplen :)

See you //

Deppig, men inget allvarligt

God morgon alla läsare!

Hur är det med er idag.
Med mig är det lite bättre än igår, så kommer nog klara av denna dagen också.
Är bara smått stressad som vanligt, men jag börjar fundera på när jag inte är det ? 

Har kommit in i en sån depp-period, sedan i förrgår typ.
Ni vet, när allting nästan känns lönlöst och man funderar extra mycket över sitt liv.
Men man ser liksom ingen lösning.
Ibland känns det som om man är med en massa människor, som inte riktigt ser en, som inte riktigt känner en..
Lugn kära vänner, jag brukar ta mig ur de här perioderna relativt snabbt, men nu måste jag få vara här en stund, får att hämta mer lust.. Ni kanske inte förstår vad jag menar, men ibland måste man få vara där nere, tills man hittar ny energi att ta sig upp.
I mitt liv är det mesta en kamp, och för det mesta ser jag det som en utmaning, men sedan tar det stopp, en stund, och efter stoppet, har jag mer energi till livet.

Ska iväg och möta T nu
// Skriver sedan när jag är i skolan eller något.

Massa kramar


Western

Nu ska jag ta mig till en dusch, sedan ska jag sova.

Såg precis Hannah Montana the movie.

Nu har jag lust att sticka till en ranch och se hur det fungerar och ser ut.
Rida Western över öppna fält, och dansa till country.
Ha jeans och en rutig skjorta, och det passar till allt.Får samma känsla när jag tittar på "Mannen som kunde tala med hästar" "Höstlegender" och liknande filmer.
Total frihet...

Är det bara jag som ibland skulle vilja komma bort från vad samhället blivit, för att kunna få ro i mig själv, hitta mig själv i ett lugn som inte går att finna i dagens kaos och i dagens måsten?

Ge mig en plats, ibland

Alla är vi olika, och tur är väl det.

Ibland märker man detta särskilt väl när man pratar i telefon.
Vissa ringer ofta mig för att bara prata om: mig. Konstigt, men det blir alltid så.
Vissa ringer bara när de själva har problem, och pratar om sig själva.
Vissa ringer för att bara vara trevliga, de kanske inte har ringt på ett tag och känner att de måste.
Vissa ringer för att berätta något kul och sedan pratar man om det.
Vissa ringer för att säga något snabbt, och sedan blir samtalet evighetslångt.

Idag när jag har varit sjuk har jag verkligen märkt skillnad på samtalen. Väldigt sällan är jag människan som bara babblar om mig, men idag har jag behövt lite medlidande och förståelse. Mamma kom visserligen inom, 5 minuter.. men det var allt...  Sedan skulle hon på jobb.
Jag förstår att människor har ett eget liv, säkerligen ett mer spännande liv än vad jag har också, men att inte kunna lyssna eller ge medlidande eller ställa följfrågor... okej...

Människan i dagens samhälle har blivit dåliga lyssnare, alltför egoistiska. Problemet blir, för att få plats måste man ta den, vilket betyder att man själv måste bli mer egoistisk.

Men ibland, bara ibland, skulle det vara så skönt om någon, bara för en stund, hade kunnat he en lite plats, lite lyssnande, utan att man måste kräva den.

//R

TröttDen här ungen har tömt mina energier idag. Jag är helt helt slut, och ber till Gud just nu att hon ska somna fort.
Hon har pockat på min uppmärksamhet varenda minut utav den vakna tiden, vilket har varit grån 8:30 till nu.
Hon är visserligen lagd, men hon pockar fortfarande på uppmärksamhet, vatten, säga en sak, glömde göra något, fråga en sak, behöver kissa, etc.

Ge mig en lugn kväll!
Varenda del av kroppen är slut, mitt tålamod är obefintligt och min mage har jag lust att sticka en kniv i. Min näsa rinner, mina läppar är torra, mina ögon ser dimmigt, och jag är så varm.

Imorgon måste jag vara frisk!!

//R

Chips och kritor

Mamma kom inom, och hade med sig chips och kritor, till mig och Emmah.
Så nu har Emmah (Tack och lov) kunnat roa sig en stund med att rita.
Jag är så trött och vill helst bara lägga mig i sängen med en film, men det går inte.
Får klara några timmar till helt enkelt.

Sitter annars och har beställt ny litteratur till nästa delkurs.
Massa pengar som går men jag tänker att jag i alla fall kan sälja en del böcker sedan. Vissa vill jag ju ha kvar för framtida bruk.

Jag älskar böcker, och när jag har ett eget hus ska jag där ha ett eget bibliotek.

Måste vila nu // R

Tankar från en som är sjuk

Forfarande sjuk, med en riktigt pigg Emmah här.
Får ha en ständig koll på henne och att vila är inte att tänka på.
Det är jobbigt, det ska jag inte sticka under stol med, men samtidigt, blir jag imponerad av hur mycket jag faktiskt klarar.

Ibland tänker man att blir det si, eller blir det så, kommer jag aldrig klara det, men när man väl är mitt uppe i situationen, och man står där, så klarar man det.
Som nu, jag är så sjuk, så hade jag inte haft Emmah hade jag legat i soffan och sovit med en toarulle att snyta mig i bredvid.
Men nu, nu ska jag upp hela tiden, plocka fram något, hämta något, göra något, kolla något, laga lite mat, bre en macka, hämta saft etc. Och jag klarar det, jag gör faktiskt det. Jag klarar det.

Imorgon måste jag vara frisk, skolan kör igång igen då. Så nu jobbar jag mot det, friskhet.. !!

//R


Bilder

Jag har blivit sjuk. Så sjuk att jag inte orkar resa mig ur soffan, ens för att hämta något att dricka.
Så sjuk att jag knappt kan gå för att kissa ens, och är helt slut efter bara den lilla promenaden.
Usch!
Jag är ganska sällan sjuk, så det här är inte roligt.
Suck, och snart kommer Emmah hem och behöver något att äta.
Hoppas man kan få mamma att laga gröt till henne.
I förmiddags mådde jag bättre, trotts att jag kände mig helt konstig, men jag kunde tvinga mig att komma ut i alla fall.
Men nu fungerar inte ens den viljan.

Min älskling!
Ska fortsätta ligga i soffan en stund till.
Det positiva med att bli sjuk, är i alla fall att man uppskattar när man är frisk så fruktansvärt mycket mer.

The Spineless

Här kommer fler bilder, från i fredags när The spineless spelade på morfars i Halmstad.
De har en grupp på facebook så är ni nyfikna kan ni adda dem där.

Bandet

Bandet

Ni får vrida på huvudet, Eric var uppe på dansgolvet och rockade loss lite

Jag, min bror Eric och Joanna i bakgrunden


God morgon förresten. Har varit uppe sedan 9 pga mensvärk. T ligger och sover i sängen, och Emmah tittar på Nalle phu, Vet inte riktigt vad som händer idag, men snart kommer min kompis Daniel inom för att säga hej:)

Fler bilder från igår kommer snart

Bilder från grillningen igår

Vi grillade ju som sagt var igår hemma hos pappa

Eric skötte grillningen

Jag skötte dukningen

Vi drack en varsin öl, 3,5

Och Emmah lekte med vatten


Sedan åt vi, vilken man ju brukar göra efter att man grillat.
Är hemma bara för att hämta ett papper pappa ska få kolla på, ska dit nu igen och äta. Ville kolla till den stackars katten också som fått vara ensam sedan igår.
Kommer hem senare igen, för T kommer hit:)
Då får ni veta mer om vad jag gjort

// R

Goddag

Jag har varit vaken i en timme, men kommit upp ur sängen nu.
Har gått och blivit ordentligt förskyld, så ska försöka kurera mig hela dagen idag.

Spelningen igår var imponerande. Att man kan vara så duktig på något, och att man kan skriva så bra låtar själv.
Duktigt duktigt!!

Annars var kvällen igår rolig. Träffade en del människor man inte sett på evigheter, lyssnade på bandet, och bara tog det allmänt lugnt på lite olika ställen. Jag körde så jag höll mig nykter, men hade lika trevligt för det.

Kommer komma med en bättre uppdatering lite senare, för nu måste jag snyta mig igen.

Läste en sak ur en bok precis som jag funderar på: Hur kan man visa livet sitt tack för att man blev född.
Hmm, jag hur ska man göra det!
//R

Glömde

Jag har kommit hem, men glömde tyvärr kameran hemma hos pappa.

Så tyvärr kommer det inga bilder nu, men jag hoppas jag kan fixa det inatt.

Nu ska jag iväg på The spineless spelning. Ska försöka ta lite bilder där med.

Kramar // R

Denna låt går hemma hos mig nu, texten är rätt bra, den andra låten hade jag velat spela för T imorse när han gick.. :) saknar honom


Grillning

Är hos pappa och vi ska grilla. Så bilder kommer senare.

Har värsta mensvärken, så är på halv dåligt humör.. HATAR det..

Återkommer :)

Klockan 1, eller lite mer

God morgon god morgon.
Eller god för middag blir det ju nu.
Hoppas ni hade en trevlig kväll igår och inatt.
Själv somnade man redan halv 12, men vaknade när T kom hit vid 4 inatt.
Sedan väckte Emmah hos igen vid 10 imorse, så vi har legat och dragit oss en stund.
Nu har han åkt igen, men vi kommer ses igen på min kompis spelning ikväll.

The Spineless spelar på morfars ikväll så..

Lägenheten är städat, och nu ska vi iväg till min pappa, Emmahs morfar.

// Vi höres lite senare

RSS 2.0