Mannagryns gröt

Gjorde brunch innan, hälften frukost hälften lunch.
Ville göra något smidigt och gott, och Emmah älskar gröt av alla dess former, havregrynsgröt, mannagrynsgröt, sirgrynsgröt, ja nämn det och hon gillar det.

Gjorde till slut mannagrynsgröt, smidigt, och det tar inte alls lång tid om man tänker efterRecept står ju på mannagryns packetet, men för 2 portioner krävs det

4 dl mjölk, och lite salt
Låt det koka upp, men rör så att inte mjölken bränner fast.
Sedan i med 4 matskedar mannagryn, och rör medans det får koka i 4 minuter, det är så lätt att det bränner fast eller blir klumpigt.
Jag har alltid på lite socker och kanel, men vissa föredrar sylt, jordgubbs sylt i så fall är också gott till

Bra, gott, smidigt, billigt

Bakning - Godkänt

Bakning färdig. O klockan är bara lite över 12, otroligt vad man hinner om man kliver upp i tid.

Fast vi har ju fortfarande på oss nattlinnen


Indridienser, hasselnötter, choklad


Emmah slickar skålen, det godaste
Resultat: Pepparkakor och brownies
 

Vad har ni för nyårs löften och vad ska ni göra ikväll?

Jag ska bli bättre på att träna, känner att mina axlar behöver det, men det är ett så vanligt nyårslöfte, någon som har något mer orginellt?

Ikväll blir det äta, bada tunna, dricka en del, iväg till en annan fest, titta på raketer och ja, det vanliga

Men nu ska jag åka och fixa stallet (som vanligt)

Kram kram

Gog morgon på nyårsaftonen

Märker ni nu hur tidigt i jämförelse jag vaknar? Fast mina ögon känns igenklibbade och jag börjar inse varför jag faktiskt är så kaffe-beroende på morgonen som jag faktiskt är.Nyårs afton idag, och jag har inte skrivit upp några nyårs löften än, får fixas samtidigt som bakningen sedan.

Gamla Cosmopolitan

Ska jag gå och lägga mig, suttit och filosoferat på vad jag ska göra med min jätte hög med alla cosmotidningar jag har sedan flera flera år tillbaka, och innan slog det mig: Ja, jag klipper ut det jag vill spara och slänger resten (självklart i pappersinsamlingen)
Så sagt och gjort, saken är den att av ungefär 12 gånger 5 är lika med rätt många tidningar, och jag har bara hunnit igenom 6 stycken på 1 ½ timme kanske.
Detta kommer ta tid, men sedan kan man kanske göra snygga kollage av dem, klädestips i garderoben på dörren, smink och styling tips i badrummet, kanske lite inspirerande tankar och råd för folk att läsa när de sitter på toaletten osv. Är ju alltid lika trevligt att läsa sånt när man är borta, eller hemma.Ja, jag har följt Comso sedan de kom ut någon gång, vad var det 01, 02, kanske 03? Kommer inte ihåg, men väldigt länge, känns bara som om nu kan jag alla sex knep, vilket gör mig underbar i sängen,
jag kan alla sminktips, vilket gör mig grym på make up,
jag kan fixa fina frisyrer, vilket jag väldigt sällan gör, men jag kan det,
och jag kan det här med må-dåligt-tips, vilka färger som piggar upp, vilka killar man ska akta sig för,
vad man kan äta för att må bättre, ha mysiga hemma spaer osv. Jag har redan läst allt men jag är långt ifrån fulllärd,
fick en mängd aha-upplevelser genom att bläddra igenom de gamla tidningarna:)

Men nu ska jag krypa ner i sängen, mina sovmorgnar är slut nu, för den här gången

God natt allihopa

Bara en vanlig kväll

Såg precis Blondinbella på tv:n och tydligen ska ju hon vara med i "Lets Dance"
Har inte följt det programmet något, men tydligen är det något som svenska folket följer.
Tittar väldig sällan på tv överhuvudtaget, och då jag tittar beror det mest på slumpen vad jag tittar på, det som går precis då brukar väl vara det som tittas på.
Får väl se hur det går för henne då, såg ju ganska bra ut på repetitionen, och ärligt, jag trodde inte hon var sån som kunde dansa, men hon kan tydligen nästan allt den tjejen. Man vet inte om man ska hata henne, eller gilla henne.
Iallafall, hennes blogg hittar ni här på Blondinbella

Änltigen sover Emmah, och det känns riktigt skönt, för hon höll på att joxsa runt i sängen i säkert en timme, men idag gjorde det inget. Innan har man nästan själv varit på bristningsgränsen av trötthet och det enda du vill ha är lugn och ro, då är en sådan kväll en stor tålamodsprövning, men idag, gjorde det ingenting. Känns bra faktiskt, och man känner att man kanske inte tillhör kategorin utav de värsta mammorna, haha.

Jaha ja, nu ska jag sitta och skicka med beställningar från flygkatalogen, iomed hela familjen (utom stackars mig) ska åka utomlands snart. Ska bli spännande och se vad jag hittar.

Nej tänkter ni nu direkt när ni ser bilderna jag har, men lugn, jag ska inte bli en modebloggare (bara på saker som är riktigt snyggt) men som alla vet, eller inte alla men de som känner mig så hatar jag att frysa, verkligen hatar det, och många gånger när jag försöker klä mig snyggt misslyckas jag på grund av att det blir för kallt.
Typiskt bara att dessa skorna är på modet nu, det gör att de är super dyra, suck. Så jag väntar snällt tills nästan år och hoppas priserna går ner en aning tills dess:) Sedan vill jag också se hur bra kavliten är, och det kommer jag ju märka när vinterbilderna på modebloggarna kommer tillbaka (om de använder sina ugg då)

Till Emmah

 
Och till mig

   

Emmah hemma -

Så, nu har jag hunnit vara med Emmah ett tag. Snart ska hon lägga sig, vi ska bara kolla klart på Dora filmen.

Hon blev jätte glad när hon fick syn på mig, och nästan på en gång ville hon öppna sitt paket


Hon blev riktigt glad när hon såg var det var, 2 filmer och ett PC spel


Så så här ser vi ut nu då, Emmah är nybadad


Imorgon har vi en full dag, med bakning, stalljobb, bjuden på 2 fester. Får se hur jag ska lägga upp tiden så jag hinner med allting:)
Snart ska jag lägga Emmah, ska bara gå upp och göra varm mjölk med honung i till henne först.
Sedan ska jag göra lingon te till mig själv och ringa en kompis angående grupparbetet.
Alltid något som ska göras, men nu har jag iallafall fått vila upp mig ordentligt så man ska väl ha lite mer ork med vardagen igen:)
Lagade mat idag för första gången på en vecka, vad skönt det var att kunna leva på andras mat, eller på choklad:)

Ha det så bra så länge allihopa

Emmah kommer hem

Snart kommer Emmah hem, vilken minut som helst:)
Har varit o köpt packet till henne på MaxiSka bli så kul att träffa henne igenHittade även en del på rea till mig själv på lindex:) Man får ju passa på


Godmorgon och samhället

Skulle egentligen gått upp 9, men ja, ni såg jag vad som hände där, klockan är nu istället 12.
Jag ska nu dricka kaffe, slänga skräp, stallet och sedan maxi. Sedan kommer Emmah hem.

Om ni undrar hur det gick med den undersökningen om barn i dagens samhälle, kan jag svara lite kort så här:
Den är fortfarande på G, och anledningen till den är att jag vill se hur långa dagar på dagis faktiskt förändrar/om de nu förändrar barnent. Egentligen behöver ju barnet sina föräldrar mer, kanske mer än de får idag, å andra sidan finns det mycket positiva saker men dagis.
Kan en trottsig tonårsperiod ha några samband med dagis? Hur påverkar det barn i de långa loppet att vara på dagis? Hur påverkar det människan i framtiden, och hur påverkar det samhället?
Jag försöker att inte ha en negativ eller positiv egen synvinkel å andra sidan är det svårt att vara helt opartisk eller tänka egna åsikter om saker.

Nej, upp och iväg.. snart.. ska bara dricka upp kaffet här i sängen:)

Nattens citat

Nattens citat:

Stora förändringar i våra liv är egentligen en andra chans - Harrison Ford

och

Att försla förändra någonting är ett säkert sätt att skaffa sig fiender - Woodrow Wilson

Kloka tankar av tydligen rätt så kloka människor.

Imorgon, eller snarare senare idag kommer Emmah hem, och det ska bli SÅ kul att träffa henne. Måste komma på något roligt jag kan överaska henne med.
Har ni några ideer? Hon älskar att baka så det kan vi göra, och jag ska köpa filmer med "Dora" till henne för hon älskar Dora, funderar också på att köpa spelet till Pc:n åt henne. Kan hon och jag sitta tillsammans och spela:)
Skulle vilja handla lite kläder till henne med, men jag får ta med henne då så hon får välja ut fina saker själv.

Godnatt allihopa


Hemma äntligen

Hej allihopa.
Äntligen hemma efter en lång dag och snart ska jag sätta igång med pluggandet.
Ligger här i sängen och äter nötter köpta från "tasty house" på väla, helsingborg.
Ni som ätit nätter därifrån förstår vad jag menar när jag säger gott, ni andra får helt enkelt försöka ta reda på vad exakt jag menar med gott.

Hur är det med er idag?
Själv har man varit på riktigt dåligt humör av en mängd anledningar. Ibland känns det som om världen hänger på ens axlar och just idag orkade jag inte med den känslan.
Fast det är skönt att gå och få vara arg ibland, och muttra sura tankar för sig själv samt irritera sig på andra trafikanter när man kör bil.

Kände för att shoppa innan idag, men jag kunde inte, fick inte ihop tidsschemat med vaknat sent/plugga/stallet/sola
Sånt är riktigt tråkigt när det känns som om man sitter fast i livet och man inte kan göra vad man alltid vill eller känner för. Ni förstår vad jag menar va?
Men jag vill inte låta överdrivet optimistisk, men det finns alltid ett val, iallafall här i det här samhället, det jobbiga är bara att ta sig ur sin egen cirkel och samhällets och omgivningens krav på sig. Men det finns iallafall alltid andra val.

Godmorgon

Låg hela natten och läste ut boken "Tusen strålande solar" och den fascinerade mig.
Fascinerande hur en människas överlevnadsförmåga kan sträcka sig så långt. Att man kan gå igenom hur mycket som helst och ändå klara av det.
Här i Sverige har vi frihet, eller iallafall en sorts frihet, vi blir inte tvingade in i något liv, vi har alltid en valmöjlighet, alltid.
Men det finns de i andra länder som inte har någon valmöjlighet, som helt enkelt får acceptera sitt liv och lever det sedan.
Ibland funderar man på vad som är bäst, självklart är det valmöjligeterna i livet som är bäst, men i vissa fall kan det vara rätt skönt att man inte har någon valmöjlighet, man får helt enkelt acceptera att livet blev som det blev, det kan tillochmed skänka lycka eller frid att "veta".
Här ha vi det inte så, här kan vi alltid handla annorlunda, gjort något annat, eller göra något annat. Det är på många sätt bra, men för många kan det bli förvirrande, för mycket och kanske tillochmed stressigt. Vi vill FÖR mycket.

Alltid är det svårt att hitta en balans. Grundregeln är väl att alltid försöka lyssna på sig själv, tänka på andra och vara lycklig


Sova

Nu ska jag vara så duktig att jag lägger mig i sängen.
Måste vända tillbaka dygnet ordentligt, plus att jag har en massa att göra imorgon innan skruttan kommer hem på tisdan:)

Ska läsa lite mer i min bok med som jag har börjat på.

Kram kram allihopa

Skygglappar

De flesta människor går omkring hela livet med skygglappar för ögonen, och bryr sig inte om mer än sitt eget, vissa av dem har tur, de möter på något som får dem att öppna ögonen och de gör en förändring, andra människor väljer att fortsätta ha sina skygglappar på genom resten av livet.
Somliga föds helt utan skygglappar.

Vem av dem tror du att du är? De med skygglappar eller de som föddes utan. Förstår ni hur jag menar?

Tusen strålande solar

Vaken är jag.
Vaknade av att min kompis, (han som alltid lyckas ringa och väcka mig) ringde.
Sedan kom jag på att jag skulle hämta Thess på tågstationen 15 minuter senare.
Nu ligger jag här i min säng igen, ska snart till stallet.

Har börjat läsa boken "Tusen strålande solar" nu


Den verkar bra, men jag började läsa den inatt när jag var riktigt trött, så hela natten har jag drömt att jag blev bortgift med någon jag inte kände och jag&Emmah helt plötsligt var i ett främmande land.
Slipper man åka utomlands på några veckor då:) Bra med drömmar, man kan göra vad man vill och öppna sina vyer en aning.

Snällhet

Så, nu har jag precis spelat neger och president med några kompisar som kom inom.
Jag vann, alla gånger utom första gången, hehe.. skicklighet eller nybörjar tur, vem vet?!?

Satt innan och pratade med en från nattstad. Han frågade mig varför jag hade nattstad om jag hade barn.
Jag svarade som det var, att ja var därinne för att kolla 2 bloggar där som jag alltid läser och skulle skriva till en kompis.
Vi kom in på det att de flesta som har nattstad faktiskt är sånna so bara raggar rundor.
Frågan jag ställer mig då är, vad får man ut av det?
Sex? Flickvänner/pojkvänner, eller bara lite förnöjelse under en kväll.
När IT nu har tagit över världen försvinner den riktiga kontakten allt mer,
visst, du får mer kontakter och du lär känna mer folk, världen ligger mer öppen för dig, men helt seriöst,
är verkligen IT kontaken bättre än den riktiga kontaken, den då du går ut, träffar folk och pratar med dem, träffar dem mer ifall de är intressanta, vill man ha sex så ragga upp någon i verkligheten, och vill du träffa en flickvän/pojkvän, tror inte det händer på nattstad speciellt ofta iallafall.

Jag kan iallafall personligen säga att jag är rätt trött på alla de som kommer med seriösa förslag om sex, eller blir våldsamt förälskad i en efter att snackat över internet 1 vecka. Precis som de känner en då licksom.
O sex, ibland när jag dissar dem, vänligt men bestämt får man då ett "snälla"
Precis som om jag skulle vara snäll om jag ställde upp på något för att vara just "snäll", får jag ut något av det? svar: nej. Kommer jag komma med i tidningen och få nobelpris i snällhet svar:nej
Kommer folk vända sig runt på gatan och titta efter mig och viska "där är hon snälla, åh vad helt underbart snäll hon är, svar nej
Precis min poäng, därför brukar jag oftast logga in som osynlig, för jag är så trött på alla som tar för givet att bara för man har nattstad raggar man rundor och har sex med alla, men ikväll missade jag det.

Aja, nu är jag trött.. ska sova, men ni får ha det helt underbart i natt, dröm söa drömmar.
Kram kram

Spela film

Jag vill också vara med i filmer, tänk att få spela roller från 1800-talet, eller komedier, eller till och med kärleksfilmer.
Det enda jag inte skulle vilja spela är skräckfilmer, skulle bli alldeles för rädd, och leva mig in i rollen för mycket.
Reese Whiterspoon, Angelina Jolie, Nathalie Portman och Nicole Kidman, alla vet vilka de är, och alla har de gjort bra filmer.

människor att tänka.
Tror ni inte att jag skulle passa till det?=)

Twilight och blodsfrågan

En fråga jag filosoferat på nu ett tag är om filmen Twilight, eller snarare böckerna som jag nu läst.
För er som inte hört talas om den kommer en kort beskrivning:

Ewvard=vampyr, som försöker att leva på bara djur, men man blir tydligen aldrig riktigt nöjd på det

Bella=människa, som Edward blir helt galen i då hennes blod luktar extra bra jämför med alla andra människors blod för honom men han försöker undvika att döda henne då han faktiskt blir kär i henne

Eward måste undvika Bellas blod iomed det luktar super gott, men hur gör de när hon har mens? För enligt böckerna så står det igenting om det, bara att de umgås jämt, typ (förutom i bok två men det behöver jag ju inte avslöja) men, hur funkar det, mens, blod, han vampyr? Hmm

Förstår att jag sänker ribban här på bloggen nu, men hej, jag kan inte hjälpa att jag tänker för mycket jämt, och på allt.

Underkläder

Är trött på fula bekväma underkläder, så slog faktiskt på stort indag och slösade lite extra pengar på fins bekväma underkläder.
Är man fin under, känner man sig finare över, ett litet tips sådärMan kunde ju önska att man hade råd med lite "victorias secret" ibland, men det jag hittade duger utmärkt så man ska inte klaga.

Tycker dock mindre bra om mellandags rean då det är så mycket folk, överallt, och köerna, usch. Då betalar jag hellre nästan lite mer och mindre folk/kö, än hittar något på rea och får sedan köa för det i 30 minuter.
Min syster kan lätt köa länge för saker, inte jag.

missade stuider men shoppade lite

S¨å, väla färdigt.
Lite dåligt av mig bara för jag glömde att vi hade grupp-plugg idag, men jag tror (hoppas) de överlevde utan mig

Hittade lite smått och gott


Tänkte köpa en massa lakan och påslakan iomed rean, men hittade bara till Emmah, orkade inte stå och trängas med alla mer sedan. En säng kan göra så stor skillnad bara man bäddar den lite fint, älskar fint bäddade sängar.


Hittade äntligen ett nytt navelsmycke med, kunde byta ut iomed min gamla tilloch med var sönder.

 

Hittade världens finaste armband från "guess" också, men det var för dyrt:( Duktig var jag iallafall som avstod, fast jag fick nästintill tvinga min syster att tvinga mig därifrån, annars hade det slutat med väldigt lite pengar kvar på kontot.

Ska ringa gruppen nu och se vad de kom fram till.
Vad har ni gjort idag?
Kram kram

Jag är en problemlösare

Problemen lösta.
Ska till väla nu i Helsingborg och se vad för kul där finns.

Saknar EmmahHon saknar mig med:)

Morgon stund

God morgon god morgon allihopa.
Nu har man sovit, även fast en viss kompis har ringt HELA morgonen och väckt en.
Jag har vägrat att svara då den här kompisen alltid har en benägenhet att rina och väcka mig när jag för en gångs skull har sovmorgon eller de gånger man är riktigt upptagen med något.
Han skulle bara berätta att hans Ps3 hade bluetooth. Jag som verkligen struntar i det, kunde inte vara mer intresserad.

aja, en kaffekopp muntrar alltid upp på morgonen.

Nu ska jag lösa problem.  Hejhej så länge

Minnen, nu, framtid

Storstädat Emmahs rum nu, medans hon är borta, och möblerat om.
Har redan vänt på dygnet, men jag har alltid egentligen varit en natt människa..
Betalat alla räkningar med, känns inte så kul när man ser hur lite pengar det blev över.

Saknar redan Emmah riktigt mycket, hennes livsglädje och fantasi.
Fick höra eller fått höra från många att den ungen är överintiligent för sin ålder, tror det ja.
Hennes tankar kan fladdra lika snabbt mellan hur många stjärnor det finns på himlen och varför den är så stor till varför dockan aldrig blir mätt. :)Tänk er i sommras, vad gjorde ni då? Vad tiden går fort. Många gånger glömmer man att leva i nuet, tiden licksom bara fladdrar förbi, och man lever på minnena.
Brukade alltid ha som talesätt, "minnen att le åt, ett nu att leva i, och en framtid att se framemot.
Måste komma på vad jag vill att min framtid ska inbegripa.

Sov gott allihopa, hoppas ni ligger gott i era sängar nu.

Böckernas värld

Så, kommit hem från julmiddagen nu. Dansk julmiddag blev det, riktigt gott, speciellt som man inte ätit innan idag, och igår levde jag på choklad:)
Man kan leva på choklad en dag när man inte har barn hemma, hehe

Thess läser just nu tredje boken om Twilight, den heter "Ljudet av ditt hjärta" och jag längtar tills vi ka utbyta tankar om den boken,.
Vissa böcker fastnar i en, förändrar en, och finna alltid med en, Twilight böckerna är för mig såna böcker, eller författaren Paulo Choelo (tror han stavas så) Han får en att tänka till, drömma, eller se verkligheten på att helt annat sätt.
Frågan är bara, vad drömmer jag om? Vad vill jag? Innan visste jag, nu har mina drömmar blivit utbytta mot något annat, ska baralyckas formulera drömmarna i ord en dag, för just nu kan jag inte göra det.

     

Jag älskar att läsa, ibland mer än att kolla på film.
Jag tror inte jag skulle kunna vara tillsammans med någon i längden som inte läste, som man inte kunde diskutera saker med, eller som kan förstå mystiken i böckernas värld.
För det är just vad det är mystik, en annan värld som öppnar sig, en flykt från sitt eget liv till något annat, där du bygger upp tillsammans med författaren en drömvärld.
Att kunna skriva som berör är en gåva, tyvärr börjar det bli färre och färre som läser nu för tiden, men förhoppningsvis är böcker något som aldrig kommer bli förlegat.

Kram på er alla så länge

Bilder och iväg

Slapp stallet idag, skönt. Men jag ska ändå dit snart för julmiddag eller vad det kan kallas idag.
Så nu borde jag ta mig upp, fixa iordning mig och dra, men jag orkar inte riktigt.
Legat i sängen fram till nu, förstår ni hur skönt det är?
Jag njuter verkligen av att kunna ligga i min säng tills nu.
Men ska försöka tvinga upp mig själv och starta omgörelsen.
Snacka om stor skillnad det är på en, sminkad och osminkad.

Så här såg alltså vi ut igår, lite suddiga och halvdåliga då det togs med en mobilkamera.
Vi var hela syskonskaran, med en massa kompisar, stort gäng, svårt att hålla reda på alla, men kul:)

Thess                                                                       Jag
 

 

Min bror lyckades inte komma med på något kort tyvärr

Gentlemän och sånt

Sovit super länge idag, skönt!
Sov nästan till nu snart, och det var länge sedan jag sov så länge.
Synd bara att kaffet är slut här hemma i min pappas hus.

Något jag saknar nu för tiden är gentlemän, suck, hatar att gå ut på puben och killar tittar på en helt utan respekt, och utan att inge en värdighet.
Varför är det så svårt för killar att behandla en med respekt, öppna lite dörrar och kanske vara lite mer värdig, istället för att titta på en med höja ögonbryn uppifrån och ner, och sedan le, och försöka charma en med skit tråkiga repliker.
Tror ni seriöst jag faller för en sån kille?
Då skulle man behöva vara riktigt desperat, och så desperat skulle jag nog aldrig kunna bli.
Hatar också når killen säger, men skriv till mig på facebook då.
För nu är det så här lilla vän, "if u want me, then u can do it". 
Jag ska inte behöva göra ditt jobb, om du nu skulle råka bli intresserad.
Märks det förresten att jag läst, "dumpa honom, han vill ändå inte ha dig"?
Där lär man sig att en kille som verkligen vill ha en, försöker.

Ne, ska läsa lite ur en annan bok jag har nu.

Ciao

Utekväll, betyg Godkänt

Hemma från lyckad ute kväll:)
Full? Jag nej, inte gulliga oskuldiga jag, ok, jag drack lite, men jag känner inte av det längre.
Fick precis lagom med uppmärksamhet, lyckades trassla mig ur de flesta situationer utan större problem, och dansat fick jag:) Lyckat med andra ord. Varför gå ut utan att dansa? Dansen är ju det viktigaste..
Nu ska jag läsa mig till söms gott folk. God natt, eller hoppas ni sover gott.
Kram kram

Utekväll och död

Ojsan hoppsan, då ska man ut ikväll. Vad roligt.
Precis när jag bäddat ner mig själv med en flaska rödvin och en film ringer det
Hej hej, ska vi ut
När man är mammaledig kan man vara spontan, så det är jag, utgång blir det.
Suck, råkade bara duscha och sminka mig lite för snabbt så nu får man vackert sitta här och vänta.
Aja, det kommer bli en toppenkväll, blir det alltid när man har rätt inställning

Kram kram på er allihopa

Ps, när en liv tar slut, eller inte ens eget, men när någon man känners liv tar slut, vill man att hela världen ska stanna upp, reflektera, nyheter, det sorgsliga är att det väldigt sällan händer, att världen stannar upp för att någon dör, någon dör ju hela tiden. Världen är rätt grym, brutal, och tyvärr är döden något naturligt, något alla vet ska komma en dag, ändå blir det en sån chock, döden är kanske naturlig, men absolut inte något man vänjer sig vid.
Vi alla borde tänka mer på att livet inte är något självklart, den enda som vi verkligen kan räkna med här i livet är döden.

Robert Pattison är inte singel längre

Tyvärr alla tjejer, Robert Pattison har flickvän numera.
Hur jag vet detta, hmm, kan man kalla det insider information?
Å andra sidan behöver ni inte bli sådär jätte ledsna, han är inte alls i verkligheten som han är på film, promise. Även fast han verkar gullig på intervjuer och så, ni är kära i Edward, inte i Robert, så försök överleva ok.
Er rätte finns där ute någonstans.


Snyft

Sitter här och gråter till en inte så jätte sorgslig film.
Typsikt mig att kunna gråta till allt, utom saker som händr på riktigt.
Åh nu kommer det mer tårar, bara för att de hittat varandra igen och tittad i en spegel.
Ne, måste se mer

Barnledighet

Jaha, vad ska man göa nu då, när man är barnledig klockan 20 i 6?
Jag ska kolla på film, det kan jag ju aldrig den här tiden, och äta en massa choklad, chips och mjölk.
Hehe, njuta för fullt kallas det.
Sedan ska jag plugga.
Hoppas nu den här filmen är bra, hittade den och den heter "Twinsisters" tror jag

Vad gör alla andra idag?

Ensamheten

Sitter här och äter belgisk choklad, oj, denna var det jordgubbs mousse i, gott!
Emmah har precis åkt iväg med Mormor och Morgan till Askersund, kommer sakna henne som en galning, men jag behöver verkligen plugga en massa.
Behöver få sakna henne med för den delen. Känns som om livet nu på senaste har bestått utav dagislämning, skola, dagishämtning, matlagning, nattning, plugga, läsa lite, sova osv.
Behöver få lite perspektiv på tillvaron igen:)

Så, vad gör man nu, barnledig igen?
Sätter sig i sänge och äter choklad?
Stallet kanske, måste ändå dit snart?
kanske plugga lite? ta en tupplur?
Städa kanske?
Duscha mitt på dagen kanske (bara för att jag kan)
Gå en långpromenad i min ensamhet (bara för att jag kan)

Svåra val det här. Ska filosofera mer på det.
Kram allihopa

Julafton igår

Jag tog en paus igår, från bloggandet, för det var Julafton
Så jag hoppas inte jag förstörde julen helt för er.
Hoppas Julaftonen iallafall var lika bra för er som den va för mig
För min var jätte roligt och mysig på alla sätt och vis.

Nu har man haft sovmorgon, och ska alldeles strax åka och hämta Emmah.
Kan gissa hon har fått en väldans massa paket så blir nog en del att lassa in i bilen-
Sedan har vi ju mina packet i Ränneslöv hon ska få också, oj oj oj.

Ska försöka ta mig upp i sängen nu och sätta på kaffet.
Vis sådana här tillfällen skulle jag vilja ha en betjänt, James som fixade det.

Ha det så länge// från mig till Er

EldarSå här mysigt har vi det nu. Eldar, och tittar på film. Kan livet bli bättre`?
Ja säkert, men handlar det inte om att vara nöjd för dagen, och njuta
Carpe Diem

KRam

Julafton ikväll för oss

Titta vad vi har gjort nu precis:)

Maten var underbar, visste inte Thess kunde laga så god mat:)                                                                        

KockenMin bror

Jag, som precis fåt mina julklappar:)

  

Fick en rödvinsflaska som avnjuts precis nu, schampoo, balsam, produkter från bodyshop, trosor och filmen "Den Hemlighetsfulla trädgården" som sedan många många år varit min favoritfilm.
 

Någon från okänt nummer ringer hela tiden, men vågar inte prata, haha..fegis

Älskar presenter. Vad gör ni ikväll, förutom väntar på morgondagen:)

Färdig, hehe

FÄRDIG! Med alla julklappar:)
Känns riktigt bra, så kan jag glo på alla andra som inte är färdig än, haha
Ne men sitter och väntar på mina syskon som ska komma hit snart.
Vi ska ju ha julklappsöppning ikväll istället för imorgon.

Emmah är lämnad hos sin farmor och farfar, så gissa vem som ska sova imorgon? :)

Skriver mer sedan, ska filosofera lite nu ett tag


Vaknade precis

Vaknade nu precis, somnade inatt runt halv 3, eller halv 4, kommer inte ihåg, men boken på 500 sidor är utläst.
Ni vill inte veta hur sliten jag ser ut nu, men jag känner mig inte jätte trött iallafall så det är ju bra.
Ska dricka kaffe nu, behövs tror jag.

Kram kram

Upptagen kväll

Jag kommer vara upptagen ikväll, och inatt, med "Ljudet av ditt hjärta" tredje boken av Twilight författaren.
Så nu får överleva kvällen utan mig. Föroppningsvis är jag tillbaka levande och pigg imorgon:)Såg ut så här idag. Lite halvkassa bilder, men jag tror ni överlever det.
   

Så, Julafton om bara två dagar:) Men vi ska ha vår julklappsöppning imorgon tror jag, för Thess jobbar julafton.
Kram kram till er allihopa, kända och okända.

Lekfarbror

Emmah hade jätte kul idag iallafall, men jag är rädd att hon kanske tröttade ut Daniel alldeles

 

Jag visste inte att Daniel var så bra med barn, lite imponerad faktiskt:)

Ska rensa lite papper nu:) så slippet jag göra det imorgon

Hemma igen

Så, full dag idag. Varit och gjort grupparbetet hela dagen, Emmah var med.
Hann ta en 30 minuters språngmatch på stan också för att handla Thess sista julklappar.

Märkte att väjningsplikt och högerregeln definitivt inte är något man följer under jul.
Alltid lika spännande, fast lite farligt.

Skriver mer snart, ska fixa en del saker.
Kram kram

Något bra

Iväg till grupparbete nu, ska försöka lösa hur jag ska hinna med både julhandlande och stallet.
Jag kommer på något.
Känner att något bra kommer hända idag.

Kram allihopa

Måndag

God morgon.
Jag har kommit på det, jag vaknar alltid en timme senare än jag ska.
Typiskt. Tur man är smart och stället klockan mycket innan man egentligen måste upp.
Min skönhetssömn behöver jag ju ändå så.
Emmah äter snabb risgrynsgöt. Färdiglagad som man värmer i micron.
Jag gillar inte färdiglagat så, men ack så smidigt på morgonen när man alltid är som en död Zombie

Kram kram allihopa


Djupa tankar om forskning och kärlek

Ska krypa ner i sängen nu.
Ska slåss med folk på stan imorgon om de sista julklapparna.
Tur det inte är så många att köpa iallafall.

Blir frustrerad på människor nu för tiden, usch för mig. Tycker bara alla har problem hela tiden, eller är ytliga, eller lite allmänt förstörda.
Jorden och mänskligheten håller på att gå under, men man bryr sig inte, för det finns ju super snygga jeans att köpa istället på H&M osv.
Människan är i princip det enda djuret man skulle kunna ta bort från jorden, och planeten hade överlevt utan minsta lilla pytte problem.
Kärlek ska visst vi människor ha, men väldigt sällan man märker utav det när man läser tidningar nu för tiden.

Hörde förresten av Thess, att forskare har kommit fram till att de här riktiga kärleksfilmerna, Titanic, Romeo och Julia, osv inte är bra för dagens ungdomar, speciellt inte för tjejer, för tydligen ställer vi orealistiska krav på våra killar och dumpar dem, vi tror att kärleken ska vara som på film.
Haha, eller, riktigt långsökt nu, så kanske vi ställer realistiska krav på dem, de kan bara inte leva upp till dem, haha.

Ne men seriöst, jag tror inte det är något forskare behöver gå och filosofera vidare på, till slut hittar man någon man älskar, även fast han inte är Romeo, eller så tar man någon för att man blir desperat, till slut så.. nu tycker jag de kan slösa pengar på att göra lite annan forskning, ett exmpel vore att se hur barn utvecklas nu när de flesta går så länge på dagis och föräldrarollen inte är lika stabil som innan, som exempel kanske.

Sov så underbart gott alla människor. Imorgon är det en ny dag, och den kan vi alltid förändra till det bättre:)

Hata eller älska

Man får hata mig, fast jag tycker ju personligen bättre om ifall ni älskar mig.
Fast, smaken är ju som baken säger man, delad.
Varit och köpt eee... coca cola och en sak till. Så nu ska jag dricka te och dricka coca cola, och röka samtidigt som jag skriver.
Tänkte plugga lite (hör och häpna)Ska filosofera på en sak sedan, men nu är det plugg

Sminkad, kanske en karriär är möjlig

Jag sa ju för ett tag sedan att Emmah nog inte skulle kunna bli en stor sångerska.

Men kolla här vad jag upptäckte
Jag vet att inte alla gillar "mammabloggar" med en massa puttenuttiga bilder på just sina underbara barn som är bäst i gela världen, men ni måste ju hålla med om att sånna här bilder inte är jätte vanliga på mammabloggarna med barn:)

Coolt med så snea ögon som hon har, och färgen. Ser bara ut ibland som hon skelar iomed ögonen är så snea

KRameli kram

20 dec - Thess

Är det inte fruktansvärt att bo i halland nu ? Det är ingen snö och det är bara grått och trist. Dessa dagar vill jag bara stanna inomhus och gömma mig under soffan, eller nåt annat trevligt ställe.

Rebecca kom hit innan, skulle slå in alla klappar, det var faktiskt trevlig, fast jag blev lite avis för Rebecca är mycket bättre än mig att slå in klappar. Hennes blev faktiskt fina, mina blev mindre fina.. men tjaaa :) ilandsproblem på högsta nivå!

Jag har inte gjort något roligt på sistonde, därför har jag inte skrivit. Min vardag har varit så trist så jag själv har hållit på att kollapsa av all tristess.
Jag längtar tills på tisdag :) då ska jag ta spruta ! Jag ska nämligen åka till Gambia den 9 januari, så jag måste ta hepatit-A spruta, vill ju inte komma hem med massa exotiska sjukdomar :) även fast det hade gjort min nuvarande tråkiga liv lite mer spännande, så väljer jag nog "the safe way" och tar sprutan. Sen vill jag ha den också ! Jag tycker om när man ser hur nålen går igenom huden .. Jag vet att jag är lite konstig. Men jag facineras lite av det. Jag tycker liksom, borde det inte kännas mer? Det gör ju inte speciellt ont och det är ju inte "naturligt" att man får nålar genom huden. Varför gör det då inte mer ont ?
Ja det där var väl också lite ilandsproblem över det hela :P


Det här är jag. Så här roligt har mitt liv varit de senaste månaderna. Ni ser på bilden, jag försöker le förstår ni. Men jag har tillomed glömt hur man gör ! Det blir istället nån slags mongobild av det hela. Aja :)

Har ni köpt alla julklappar ?
Jag har gjort det.
Men inte Rebecca, tycker synd om henne som ska springa imorgon och försöka slå ner alla endast för att köpa sina sista presenter till mig. Det kommer nog vara tufft! Hon får sätta på sig boxningshandskarna och pungskydd (inte för att hon har nån pung, men ni fattar vad jag menar :))

Julklappsinslagningar

Julklappsinslagning så det stog härliga till. Det var precis vad jag gjorde innan

 
Lite granna presenter blir det iallafall.


 Vår gran ser lite sådär ut, men  jag bryr mig inte så mycket faktiskt.

Tänk vad lång tid det tar att slå in paket, vad mycket annat man kunde gjort under den tiden. Kommer inte riktigt på vad jag skulle gjort i stället bara.
Men ganska kul var det. Emmah satt så fint framför tv:n och tittade på Disney Chanel. Tack för tv:n.
Hon försökte bara komma in i köket en gång, men jag hade låst så det var lugnt.

Ne, nu ska vi värma rester jag och Emmah från igår.
KRam så länge

Klockan är nu 12

Klockan 12 en helt vanlig söndag ser Thess ut så här, i min säng

'

Emmah sitter och leker under trappen


Och jag ser ut så här, ser inte jätte glad ut, men jag känner mig inte på topp heller. Blev lite mycket rödvin kanske. Men jag har nog kommit på författares knep för att få inspiration, att dricka, och bli lite halvflummig. Funkade iallafall på mig mitt i natten framför datorn igår.Jag vaknade riktigt hungrig, men ska först nu upp och äta frukost. Har städat här nere tills nu ungefär. Tänk er själva vad 5 småungar kan göra med en nedervåning. Just precis ja.
Kram kram allihopa.
Hur spenderar ni er söndag?

Drömde konstigt inatt

Drömde helt konstigt inatt, och drömde så mycket och så intensvit att jag vaknade helt, helt svettig.
Lakanen och täcket var blött. Usch.
Ändå var det ingen mördröm utan en helt vanlig invecklad vardagsdröm.
Men nu fick jag ytterliggare lite information till min bok.

Vad ska ni göra idag?
Jag ska göra stallet, och slå in resten utav julklapparna idag, sedan ta det rätt lugnt,
Söndagar är min "ta-det-lugnt-dag"

Skriver med sedan när jag vaknat till ännu mer

Trevligt och avundsjuka

Allt var super trevligt:)
Kul att träffa lite andra familjer, och Emmah tyckte det var jätte kul att leka med de andra kompisarna.
Nu har man druckit en del, rödvin, och jag som inte tål någonting känner så klart av det
så jag skickade precis till min syster för att tvinga henne hit med cigg
Hon är på gång hit:)
Ska sova sedan då jag är riktigt trött, blr alltis super seg utav rödvin.

Sov gott allihopa

ps, för tillfäller är jag en aning, en liten liten aning avundsjuk på mamma, pappa, barn familjer där pappan tar ansvar och de delar föräldrarollerna.. suck.. varför fick inte min dotter en sådan pappa? och varför fick jag där helt ensam och går där helt ensam igenom allt? svar: FEL kille, dum och naiv som man är, suck. Snacka om att lära av sina misstad (inte emmahmisstag, utan ensamheten/utanförskapet misstagen)


vad man kan hinna på 30 minuter

Man kan på 30 minuter fixa två personer

på 30 minuter har jag alltså
satt ugen i soffan, plockat ihop snabbt, bäddat sängarna, sprungit med ungen till duschen, tagit av oss kläderna, duschat samtidigt som vi borstar tändera, schamponerat oss, balsamerat oss (i håret, inte kroppen) knäppa av duschen, torkat oss, klätt på ungen snabbt och mutat med en kinderägg, borstat hennes hår, tagit kort på henne, på med ansiktsfuktcreme i mitt ansikte, gett ungen kinderägg, på med en till krän i ansiktet, knäppt på datorn medans det verkade, sminkat mig snabbt, kissat emmah, bostat håret, tagit kort på mig. :)

Så här blev resultatet.


Raggisar här hemma hade ni också tagit på er med stor tacksamhet:=)
 O nu kommer gästerna. Hejdå allihopa, hoppas nu min kväll blir trevlig:)

Halmstad och Eurostop

Tänk vad man kan hinna med när man vill.
Vi åkte till Halmstad, Eurostop
Köpte en julklapp till min bror
och några stycket till Emmah, så nu är hon färdig iallafall
Ska bara köpa till thess, edvard, monica och lilla max:)

    


   Som vanligt när man är jätte hungrig så tar man en MASSA onödigt också. Fast de e gott

 Emmah kunde så klart inte sitta fint. Vilken unge i den åldern kan det?


Fint gult diadem, lånat av Emmah. och mina nya skor:)


Nu ska jag hinna göra iordning oss på 30 min innan gästerna kommer.
Kram kram
vad gör ni idag?


Stress och energier

Så, är i min pappas hus, skulle hämta Thess här.
Sedan ska vi göra stallet och sedan till halmstad för att köpa en julklapp till min bror.
Grejjen är att jag är super stressad. och Thess är på långa vägar tydligen inte färdig.
Måste vara hemma vid 4 för att hinna göra iordning mig och Emmah.
Hatar att vara inbordes stressad.
När människor runt omkring mig är stressade blir jag också super stressad
Känner av energierna så lätt som de utstrålar
nervös, glad, rädd osv, saker de inte visar kan jag känna i vilket fall
Jobbigt ibland, men man vänjer sig och kan avskärma sig.
Jobbigast är det på stan, om man känner av för mycket.
Knäppt va?
Så säger folk att jag är en sådan som utstrålar jätte mycket
Att jag skulle kunna gå in i ett rum fullt med människor och få dem på precis de humöret jag är på.
Tror det beror på hur man vrider på det, men men

Gammal bild på mig, från den tiden man hade snyggast. Hade färgat håret brunt där.

Vill stanna här i sängen

Vaken!
Inte illa att få sovmorgon till klockan 10. Tackar vi för.
Nu ska jag försöka ta mig upp ur sängen och sedan stallet.
Efter det eventuellt handla en julklapp till min bror, och ytterligare efter det får vi gäster vid 5.
Då ska man alltså hinna duscha, sminka sig, klä på sig PLUS att allt detta ska göras på Emmah också.
Ja, inte sminkningen då.
Så kanske borde sätta igång,
men det jag egentligen vill göra idag är att stanna här i sängen och skriva på mig bok.
Ligga här och filosofera utan att göra någonting alls.
Ska ta en sådan dag då jag har barnvakt, vilket förhoppningsvis händer snart,

Kram så länge på er idag

Trött, och väckarklockor

suck. Inget bra på tv:n. Emmah sover fortfarande inte riktigt, och jag är trött.
Ska snart ut och titta på mitt fina askfat och ringa en kompis, sedan läsa i min bokNi ser ringklockan där va? Den låter riktigt högt. Det kan de som sover där uppe längst bort ifrån mig intyga. Tror ni jag brukar höra den på morgonen? Nej, just det. Jag sover alltid hårt, riktigt hårt. Att jag kommer upp överhuvudtaget på mornarna är ett under. Jag sover så hårt att jag har 3 olika ringklockor på varje morgon, men jag vaknar aldrig. Det kan alla som någonsin sovit här i huset intyga. Tror detta har smittat av sig på Emmah också för hon kan också sova sig igenom en del väckarklockor. Inte lika bra som mig, men hon är ju bara 3 år också.
Imorgon dock slipper jag väckarklockorna, och kanske, om jag har tur, ger Emmah mig sovmorgon iomed hon somnade NU, typ.

Sov gott allihopa, hoppas ni har en bra fredags kväll


Konstnärer och ätare

Nu har vi både hunnit med att äta och måla

 Emmah ville inte äta


Så hon var en aning sur, tänk vad lämpligt hon kan bli jätte kissnödig och mer för att ha anledningar att gå från bordet.


Sedan målade vi med vatten färger
   
Emmah hjälpte mig med mina bilder:)
  

Man kan klicka på bilderna så blir de större. Nu ska jag göra Emmah redo för natten, fast jag tror att jag är tröttare än henne.

Vad gör ni ikväll? Går det något bra på tv?

Powernap och en bekännelse

Jaha tänkte jag innan.
Kan passa på att ta en liten poxernap innan Emmah kommer hem.
La mig i sängen och försökte koppla av
Jag var jätte trött och hade lite ont i huvudet
Men jag kunde inte koppla av
Släckte lampan
Vred och vände på mig
Alla bilar som körde förbi fick mig att spetsa öronen, "är det de"?
Började filosofera på att de kunde komma hem precis när som helst
Lyssnade ännu mer på bilarna
Tyckte jag hörde dem
Det var inte de
Försökte sova, blundade och försökte göra avslappningsövningar
Hörde fler bilar
Satte på lugn musik
De kom hem
Blev ingen powernap

Emmah hade fått fredags godis hon redan började hugga in på direkt när de kom innanför dörren. Hunden Felicia hade självklart varit med hela tiden.


 Hade fått en present med. Ser ni vad det är. Ja krukor, men....
 Okej, en bekännelse, jag röker, usch för mig. Det roliga med mig är att jag verkligen har svårt för folk som luktar rök, om inte jag rökt och de precis rökt och så, men röker det gör jag. Har licksom inte fått motivationen att sluta än.
Ändå var jag rökfri under graviditeten och amningen, rätt puckat att börja igen ja.
Skulle heller aldrig kunna vara ihop med en kille som inte skulle kunna tänka sig att sluta röka någon gång. Hmm, usch ja. Iallafall, ett askfat fick jag av dem. Tackar tackar!

Rakade ben, långa duschar och dammsugning

Ojsan hoppsan, jag slapp hämta Emmah. Mamma och Morgan hämtade istället för de skulle ändå köra förbi dagiset på väg till Maxi.
Nu har jag istället ägnat mig åt dammsugning, vilket är ganska tråkigt, förutom när man verkligen ser skillnad på före och efter.

Passade på att duscha med,  LÄNGE!!

Rakade benen också, hade glömt hur skönt det är med lena ben så ska nog raka dem lite oftare hädanefter..

  
   
Jag fick i present av mitt ex, en ORDENTLIG rakhyvel, och den är underbar.
Har bara skurit mig en gång på den. Man måste bara vara försiktig när bladen är som nyast, annars är den super bra, rakbladen håller i evigheter också.
Han sa när jag fick den, att om det tog slut skulle jag slänga den, "jaja visst sa jag", på engelska, (för han kom från USA). Men precis som om jag skulle slänga den!?

Här är en del av min badrumshylla. Tog Natusans BabyOlja på mig idag efter duschen, men den var svår att spruta med med vänster hand, och på ryggen. Föredrar BodyShops produkter, fast de är dyra. En massa parfymer har jag också, Och jag som knappt använder parfym.


Tyvärr tog varmvattnet slut när jag höll på att raka benen, suck, händer mig alltid. Men tydligen ska ju det vara riktigt bra för blodcirkulationen så tänkte på det samtidigt som jag duschade av mig det sista.
Bör påpekas att en LÅNG dusch för mig är ungefär 13 minuter, och längre än så kan man ju tycka varmvattnet borde räcka.

Nu ska jag roa mig på andra sätt innan Emmah kommer hem.
Kram kram

Ps, något jag lärde mig av mitt ex när vi var ihop, han var ju från USA, är hur annorlunda de tänker. Först tyckte jag det var riktigt ytligt, sen kom jag fram till att de bara är så. Att så länge allt ser bra ut på bilder, att man ler och verkligen visar hur bra allting är, så är det bra. På facebook lägger man ut bilder för att visa alla hur kul festen var (som kanske inte var så rolig) och man visar familj och vänner hur lyxigt, coolt eller häftigt något var. Och man ska alltid le, även om man är ledsen. Säger nu inte att alla Amerikanare är sådana, men han och hans familj var definitivt sådana.
Man dömmer någons livskvalite på hur bilder ser ut. hmm

Allvaret börjar strax

Alldeles strax börjar allvaret, ska hämta lilla gulliga Emmah.
Hon brukar tyvärr ha en benägenhet att skrika när jag kommer, hon vill alltid stanna kvar på dagiset.
Men men, när jag sedan väl fått in henne i bilen brukar hon börja babbla på om vad hon gjort under dagen.
Det bästa som finns är att vara mamma, tyvärr får man inte reda på hur reslutatet blir innan hon är tonåring.
Då får man nog höra om vad man gjorde fel som förälder.
När de sedan själva får barn brukar man få höra om vad man gjorde bra som förälder, förhoppningsvis vill säga.

Men jag älskar den lilla pluttan iallafall, och ibland säger hon att hon älskar mig med så det är ju bra.

Julafton snart, vad önskar ni er?
Jag vet faktiskt inte riktigt, men i vår familj är det inget stort med julafton iomed mina släktingar är Jehovas vittnen.
Så det blir bara jag, min syster och bror och Emmah.
Eller Emmah ska ju vara hos farmor och farfar över julafton. Där firar de "riktig" jul så tror det blir roligare för henne, eller jag hoppas det.

Kram på er alla så länge. Här ska städas snart också

Härliga fotbad, gör något skönt för dig självAtt ta en fotbad då och då är aldrig fel. För det första är det skönt, riktigt skönt, och samtidigt kan man passa på att få bort förhårdnader och annat. Finns det något värre än att ha hårda, torra fötter, eller att sova bredvid någon som har det? Jag tycker inte om det, och vet inte många som faktiskt inte bryr sig heller.

Från
tantkalendern fick man tips på härliga fotbad.
Här kommer en liten tipslista:

Trötta fötter: Enbär, enbarr och brännässledekokt i varmt vatten
Tunga fötter: Vinäger, eller gnida fotsulorna med en ituskuren citron
Varma fötter: Kamfer svalkar, men är fötterna mycket kalla blir kamfern värmande
(Kamfer är ett vitt, transparent, vaxartat, kristallint, fast ämne med mycket säregen lukt. Kamfer används ofta i olika typer av eteriska oljor och finns i bland annat tigerbalsam, taget från http://sv.wikipedia.org/wiki/Kamfer)

Kalla fötter: Enbär, senap, svartpeppar
Svullna fötter: Äppelcidervinäger
Fotsvamp: Torkade rödklöver
Hård och sprucken hud: Fil, yoghurt, kefir, öronvax(?!)

Gör något skönt och njutningsfullt för dig själv ikväll innan julafton.
Brukar alltid ha en speciell spadag till mig själv, måndagar då jag fixar fötter, eller färgar ögonbryn, eller lägger ansiktsmask. Eller så gör jag något annat mysigt för mig själv. Vissa månadagar tar det emot, men när man lägger sig sedan på kvällen känns det klart värt det.

Dagen fram till 13:00

Så, stallet avklarat idag också. Var en hel del att mocka idag, men det klarade jag. Fick min lilla träning där för dagen. Solen tittade fram här i Halland också, och det är ju alltid trevligt så stod ute ett tag och lät den lysa på mig.


Gick omkring i mina nya skor idag med. Det är 37:or men ändå får jag plats med raggisar:) Riktigt bra,bra köp Rebecca, bra köp.  Emmahs haklapp ligger där med, inte för att hon använder haklap längre med den fungerar riktigt bra som mantel till alla hennes djur.Så här glad var Emmah imorse, och där ligger hennes hund också, som heter Felicia. Felicia är en rätt gnäbbig liten hund som kan vara rätt påfrestande.
Sista dagen idag på dagis, sedan kommer hon vara ledig ända tills den 5 januari. Det kommer på vissa sätt vara skönt att ha henne hemma, men ändå, är det fel att känna att man alltid har henne upp i sig? Man får licksom aldrig egen tid, förutom på kvällarna, inte ens toalettbesök avklaras i ensamhet när hon är hemma. Och mina tentor som ska pluggas till, har två tentor den 7 och 12 januari, två stora på 30 och 15 poäng. Aja, det får gå, man kan allt man vill:)


Ska snart ge er tips på riktigt bra fotbad:) för olika sorters fötter, trötta, kalla, varmahårda, spruckna och svullna.
Kram kram allihopa

God morgon allihopa

God morgon allihopa säger jag med ett glatt leende på läpparna.
Nu har jag varit uppe i ungefär 5 minuter, och håret är fixat och kläderna på.
Eller, det enda jag gjort med håret är satt i ett diadem då jag glömde borsta det efter duschen igår.
Och kläderna består av slappebyxor, raggstrumpor, och ett linne med en svart munk tröja över.
Emmah sitter här bredvid mig och ska äta fil och musli nu, jag har in kära kaffekopp bredvid mig.
Idag funderar jag på om jag ska hinna in till Halmstad och julhandla lite eller m jag ska ta det imorgon.
Får se hur jag gör, stallet ska göras nu på morgonen efter 9 då Emmah är lämnat.
Nu när det inte är jag som gjort stallet på ett tag så det lär vara en hel del att göra.

Vädret är fruktansvärt, en sån dag som aldrig kommer bli riktigt ljus, så försök ta er ut en liten stund idag nu på dagen. Men klä er, så ni slipper frysa.
Jag ska gå in mina kängor idag som jag fick så jag har lite att göra jag med.
Ne, nu ska jag göra iordning Emmah lite så hörs vi av lite senare idag.

Kram kram

God nattsömn

Godnatt och sov riktigt gott alla ni. Nu har jag skrivit en sida och ska lägga mig.
Imorgon ska Emmah till dagis och jag tänkte hälsa på Monica och ta stallet direkt efter lämningen.
Sedan blir det plugg.
Funderar på vad jag ska hitta på för kul med Emmah imorgon eftermiddag.
Men jag kommer alldeles säkert på något imorgon.

Att hålla igång hjärnan hela dagarna ger definitivt god natt sömn. Hörde någonstans att det är förebyggande mot demens sjukdomar och liknande längre fram i livet med.
Låt mig aldrig bli en icke tänkade och icke känande människa. Som blir alldeles för uppfylld av krav, stress och vardag och "glömmer bort" andra viktiga saker i livet.
Kram kram

Kvällen blev räddad

Blev en sån där lugn och skön kväll, eller ärligt.
Jag skulle precis sätta mig och börja skriva på min bok, där jag kanske, om någon vecka ger ett pytte pytte litet utkast här i bloggen:)
Iallafall, så ringer det, och min kompis ville låna internet. Suck, var tvungen att vara lite halvsocial så jag gjorde :


Visst ser det gott ut? Det var det. Gräddglass med choklaskrisp i och frysta frukter som jag tinade i micron.


Poppade lite popcorn också. Med grillkrydda och lite lite smör på. Jag vet, inte jätte nyttigt, men jag föddes smal och kan äta det mesta utan att det syns. Men jag tror det hjälper att hålla vikten nere genom att alltid hålla till i stallet och att stressa en del.


Det bästa jag gjorde för ett tag sedan, var när jag "lånade" hem pappas morgonrock och använder i tid och otid. Min fader är i Thailand nu vilket han ofta är på vintrarna och huset han bor i (där Thess bor nu) står alltid med öppna dörrar. Men självklart kommer den hänga där när han kommer tillbaka, nytvättad och se ut som orörd. Men den är SÅ skön.Nu ska jag äntligen få filosofera lite på min bok igen. Thess ligger här bredvid mig och läser


Tänkte på det innan. Hur många människor gör något varje dag som gör dem lyckliga? Helt för sin egen skull?
Gör du någonting som gör dig lyckligt?
Kram kram

En massa projekt på gång, gillar det.

På den här sidan hittade jag en massa fina kläder till Emmah.
Men tänkte den ekonomiska Rebecca, att här minsann kan man sy själv. Och det ska jag, en dag.
Saken med mig är att jag alltid har en massa projekt på gång.
Självklart kommer Emmah och skolan först, men samtidigt bloggar jag, vilket är jätte roligt,
jag håller på med en bok,
jag stickar och håller nu på med en mössa, raggsockar och en tröja till Emmah.
Jag har tyg hemma för att sy en jacka/kappa till mig och
jag läser ungefär 3 böcker samtidigt. Eller inte samtidigt, men jag varvar dem beroende på humör.

Nu snart ska jag titta igenom IKEA katalogen för att hitta billiga saker till min lägenhet, jag ska till och med börja gå på lite auktioner för att hitta möbler och annat billigt. Som alla kan räkna ut när man är student så flödar ju inte pengarna över, men som jag tänker för att trösta mig själv,
Ju mer pengar, desto mer utgifter, ju mindre pengar, desto mindre utgifter
Funkar oftast att tänka så, inte alltid, men ofta.

Funderar på hur jag ska lyckas väva ihop historien i min bok, om Emma & Robert.
Det ska bli en ungdomsbok, och det ska även finnas en Jimmy, hmm

Varma fötter och härliga raggstrumpor

Finns det något skönare än varma fötter? Nej heller hur, så väldigt väldigt ofta har jag det på mig. Dessa är köpta på julmarknaden, eller vad heter det, julskyltningen i Laholm.Jag köpte garn och tänkte sticka raggsockar själv för några veckor sedan. Så här långt har jag kommit, vilket inte är speciellt långt. Garnet valde Emmah ut till oss, tänkte nämligen sticka till oss båda. En dag kommer jag..


Fick hem dessa skorna idag med, köpt på tradera för 17 kronor. Inte illa tänkte jag och klappade till. Kommer bli snyggt tillsammans med jeans och raggstrumpor


 

Så, hur har eran dag varit och vad har ni gjort idag?

Kort igen, på mig och Emmah och Kim

Så, nu var maten äten, gjorde pyttipanna med ägg och rödbetor. Enkelt, och helt okej gott.

Här är jag, så där var jag klädd för 3 dagar sedan, med Odd Molly linne. Jaha tänker ni, hur hade hon råd med det. Jo ser ni, jag jobbade på en butik ett tag för länge sedan som sålde bland annat Odd Molly, tyvärr under den tiden gjorde man av med alldeles för mycket pengar på kläder, men tur nog var det kläder som fortfarande funkar, och är fina. Tiger koftan var också dyr, men ack så använd.
Idag fick jag beskeded förresten, lägenheten än min, och jag kan utan extra kostnad få in badkar. Jajamen, nu flyttar jag, eller snart.


Emmah var klädd så här den dagen, hon valde kläderna själv, till och med när vi köpte dem på lindex. Hon vet vad hon vill ha iallafall. Kim är den lilla tomtenallen i gult som sitter mellan emmahs fötter och absolut skulle vara med på bilden. Snyggingen ni ser i bakgrunden är jagSå här ser Emmah ut nu. Efter maten kissade hon på sig i trappan, mindre kul. Jag blev lite arg.Den pjamasen hon har älskar jag, köpt på H&M och så skönt. Specielt i får källare som är en aning kall på nätterna.
På kortet i bakgrunden är min syster Thess, och ni ser min stick-korg sticka fram där med ja.Nu ska jag borsta Emmahs hår och göa iordning henne innan Bolibompa börjar.
Skriver med sedan, kram kram

Lite bilder på en intensiv pluggdag inom Socialrätt

Så, då sitter vi här allihopa och pluggar igen. Lånade Daniels 3anslutning till internet.
Joanna och Marija sitter här och diskuterar djupa filosofiska utlägg inom Socialtjäntlagarna. Nog för att Facebook var det som var igång på datorn, men vi har faktiskt fått det mesta gjort, vilket är duktigt tycker jag.Daniel låg och läste igenom, han är det som ska vara negativ till arbetet för att bedömningen och sprickorna ska täckas. Alla lagar är ju tolkningsbara och ganska relativa så det gäller att försöka fylla i sprickorna som kan komma med fler lagar.


Fika måste man, mycket viktigt, och vi hade verkligen riktigt mysigt.


Jag sitter väldigt väldigt koncentrerad med datorn. å mig har jag en BasMetall tröja vilket är företaget min pappa jobbar inom, och den är riktigt riktigt skön, och å huvudet har jag en mössa/keps för håret var inte duschat eller borstat.


Jepp, koncentration kallas det, djup koncentration, och den allvarliga minnen beror på att Sociallagarna är allvarliga. Vad jag tycker om sociallagarna? det tänker jag inte dra upp än, nu får jag koncentrera mig på att lära mig dem tills tentan är gjord, sedan får jag tycka eller tänka själv. Jag är väldigt väldigt bra på att tycka själv, saken är den att jag då blir så frustrerad och helt enkelt inte kan plugga in det, och så kuggar jag tentan.


Skola och lärdom är något viktigt. Fler borde ta den tillvara, speciellt under gymnasietiden. Gymnasiumet är något frivilligt, och folk borde ta till vara den bättre än vad de gör i dagens läge. Skola borde prioriteras mer än vad den gör:)

Skriver mer sedan, kram kram allihopa, även mina nya läsare:)

Vanliga dagar

Idag har jag en "vanlig" dag. Jag är helt stel i hela kroppen och känner mig inte utsövd, men upp ska jag. Idag ska jag ju nämligen kolla in lägenheten.
Sedan blir det iväg till Halmstad för att plugga idag igen.
Tänk vad härligt med min EGNA lägenhet, som är bara min, min och Emmahs vill säga.
Kommer nog ha badkar där då, och även fast jag personligen inte tycker det är super skönt och behagligt att bada i badkar, så ÄLSKAR Emmah det, och ja, ibland kan det ju vara skönt, i 10 minuter eller så.

Imorgon kommer barnbidraget, och då måste jag sattsa på julklappshandel, Thess ska ha några, Emmah kanske och Monica och Edvard.

Ne, nu ska jag upp ur sängen och göra mig iordning.
Kram kram allihopa

Tydligen kan man få poäng här och sedan få rabatter på kläder och smink, tufft!!

http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=143659

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=24165
 


Kaviar, ansikten och plugg

Det var en lång pluggdag, jag hade barnvakt till Emmah idag så vi satt från 11-9 ungefär.
Vi höll oss ganska lugna hela tiden faktiskt, och något riktigt slagsmål blev det inte. Fast, om sanningen ska fram, vi kanske inte var så hemskt effektiva hela tiden. Men 90 % av tiden var det nog effektivitet. Ja om man räknar in diskutioner om min bok jag tvingade dem att läsa utkastet ur, och livet, kärlek, religion, samhället och hårfrisör besök.
Jajamensan, effektivitet kallas det.
Sedan stack jag inom en kompis och spelade lite GiutarrHero, jag fick 97% rätt på easy. Lite stolt där faktiskt, en gång fick jag till och med 100% men Medium ska jag nog inte ge mig på, som jag brukar säga, jag citerar:
Man ska fortsätta där man är bäst och stanna där.
Fick jag det sagt också.

Typiskt mig att vara natthungrig. Någon som känner igen sig? Jag åt precis äkta kaviar ur burk. Gott faktiskt, om man inte äter för mycket, då mår man illa, väldigt illa.Imorgon kommer bilder på vår pluggstund, jag glömde kameran i min bil och orkar inte resa mig ur sängen för att hämta den.

Ibland tittar jag på mig själv och tänker, är det där jag. Det där är alltså mitt ansikte, som jag kommer åldras tillsammans med och genomleva livet tillsammans med. Att mitt ansikte, mitt utseende, det är jag. Det ser ut som mig, men det kanske inte känns som mig. Att människor tänker att genom att se mitt ansikte känner de mig. Hmm, lite häftig känsla sådär ibland. Nu är jag trött, märks på mina konstiga tankar. Kram och Godnatt
Slagsmål och sånt

Oj oj oj!
Det blev nästan slagsmål här i gruppen innan, Joanna ville LVM och Daniel tyckte det skulle bli alldeles för dyrt så de slogs nästan. Daniel drog nästan Joanna i håret och Joanna ville bitas, men nu är det lite lugnare här inne tack och lov.
Fredsmäklare som man är försökte man att försvinna i soffan och pluggade på lite, duktig som man är. Så nu har jag skrvit i ungefär 10 minuter så tänkte filosofera på annat nu i någon timme tills jag blir tvungen att skriva lite till.

Skriver mer sedan

Källaren jag bor i

Jag slapp köra Emmah till dagis. Morgan gjorde det, Morgan är mammas man och jag bor för tillfällt i dem, i källaren, man ta det lugnt, det är en sån inred källare. Vill ju inte att ni tror jag bor i en trång liten mörk källare med fukt och spindelnät. Eller, här är lite fuktigt, och spindlar har jag som jag dödar med jämna mellanrum, och här är lite mörkt också. Men jag eldar och har lampor tända så.

Men nu ska jag snart iväg och plugga, jag ska LVM:a en som heter Sonny, på låtsas alltså. Annars hade jag inte fått skriva namnet då det är sekretessbelagt.

Skriver mer under dagen till er// Kram kram

Indianer och godmorgon

Inatt har jag drömt om Indianer och jag tror det var spännande
Idag på Emmahs dagis ska de ha julfest, så jag har nu mer bråttom än jag brukar ha. Jag är ganska imun mot väckarklockor har jag märkt. Sedan blir det plugg HELA dagen med gruppen. Jag gillar min grupp, men inte plugget, så suck.

Hoppas ni har en bättre dag än jag// Kram kram

Klara blå ögon som hyptotiserar en..

Jepp, jag sa ju det, att jag skulle vara pigg nu bara för att jag sov innan. Jag har alltid rätt, nästan. (Det där sista ser ni inte ok?)
Så, vad har hänt i mitt lilla liv den här kvällen? Jo, jag nattade Emmah och hennes tomtenalle som heter Kim och som just idag ville sova över, i Emmahs säng.
På dagis hade Kim, som fick följa med dit, varit rätt busig tydligen. Han hade badat i handfatet och rivit sönder en fin tavla. Men Emmah hade absolut ingeting med detta att göra, för det var Kim.
Man ska aldrig titta in i Emmahs klarblåa ögon när hon berättar saker för en, för hennes ögon är så blåa och oskyldiga att man tror henne, vartenda ord.
Som den gången hon berättade att hemma minsann fick inte hon någon mat, det var stackars hon som fick göra ALL mat själv. Ni kan tänka er det dåliga samvetet jag hade innan jag kom på att det inte alls var så.

Sedan har jag börjat skriva min bok, om Emma och Robert, en ungdomsbok. Den lär väl bli klar om några år så ni får läsa mer då:)

Thess ligger här nu och skrattar, ska ta reda på vad hon gör, och sedan be henne testläsa. Skriver mer imorgon, godnatt allihopa.

Varför heter det tupplur?

Ojsan hoppsan.
Skulle ta en sån där microtupplur, men det blev visst en timmes tupplur.
Typsikt, så kommer jag inte kunna sova inatt, och kommer vara jätte trött imorgon viket gör att jag kommer sova imorgon eftermiddag också, så är cirkeln sluten.
Fast skönt var det, att sova alltså.Nu har jag såna fina kuddavtryck på hela halva huvudet. Varför får jag alltid sådana när jag tagit en tupplur, men inte när jag sovit en hel natt?

Pluggat lite granna idag, men ska plugga mycket mer imorgon tillsammans med gruppen.

Min pappa fyller år idag, fast jag tänker inte räkna efter hur gammal han blir, gillar inte matte så mycket. Men grattis kära pappa. Älskar dig!

Ingen idolvinnare här hemma inte

Åh nej, det här är nästan hemskt att säga.
Beredda?
Emmah sjunger verkligen inte fint, hon sjuger rätt falskt. Där försvann mina planer på att göra henne till super kändis som sångerska.
Suck, å andra sidan vad kan jag begära med min röst, och om jag minns rätt så kunde hennes pappa verkligen inte heller sjunga så.
Men det låter faktiskt hemskt, gulligt med hemskt. Så nu får jag filosofera på nya ideer för henne.
Hörs senare idag:) Kram kram

Ojsan hoppsan

Jag kände inte av någon jordbärvning. Känns som om jag missat något nu.

Jag blir nästan rädd, tydligen kan jag ju sova mig igenom det mesta, och tänk om det skulle hända något allvarligt.

Försov mig har jag också gjort. Blir så arg på mig själv, tydligen kan jag sova hela dygn utan problem, eller halva dygn och fortfarande vara trött. Skulle nog behöva sova en vecka eller så. Bara typ en 10 år kvar tills jag kan sova ut en vecka. Då  borde ju lilla Emmah klara sig själv vad gäller uppstigning och frukost och hela det där.

Ska göra oss iording nu. Var beredd på efterskalv!
Kram kram

Tittar på tv

Tittar å CSI nu, usch, jag gillar inte mord.
Såg Blondinbella innan på Tv400. Det enda hon pratade om var ju att hon inte gillar att diska och städ och ska lejja någon att göra det sedan när hon får sin lägenhet. Spännande, eller inte.

Jag ska nog banne mig skriva en bok. En sida om dagen i ett år blir ju 365 sidor. Ska se om jag kommer på en "bäst säljare"
Ha en trevlig kväll alihopa. Vad ska ni göra imorgon då?
Kram kram

Någon som söker en filosoferare?

Jag tror jag skulle passa bra som en filosoferare.
Bara gå hemma hela dagarna och småyssla och filosofera. Kanske skriva ner min visdom i en bok. Kanske tillochmed ha en massa pengar så man slapp filosofera på det iallafall. Jag menar, det finns ju så mycket annat att filosofera på så att filosofera på pengar vore ju slöseri med filosofi.
Begär inte jätte mycket pengar, 25 000 kronor i månaden efter skatt vore tillräckligt, man är ju inte girig.

Lila tårtor

Emmah tittar på Bolibompa och äter lila tårta. Tårtan är lila för att grädden blandades med lite röd och grön karamellfärg.
Emmah gillar tårtan, och jag visste faktiskt inte att den lilla ungen kunde få i sig så mycket tårta.
Alltid ska det finnas något att förundras över.

Nu ska jag dricka up min julmust och sedan natta Emmah med lite klassisk musik. Oj, vad kultiverat det låter.

Kram så länge

Jaha-upplevelser

Jaha, ute är det riktigt mörkt, usch, det hinner ju nästan inte bli ljust innan det ska bli mörkt igen.
Suttit och pratat lite med Monica idag, om föräldraskap, och grejjen med att prata med henne är att båda får jaha-upplevelser.
Eller, ja så kan man nog uttrycka det, man har ju som bekant väldigt svårt för att stiga ur sig själv för att se saker från andra perspektiv ibland, eller se sig själv från andra perspektiv.
Ganska lärorikt faktiskt, skulle man göra oftare kanske, fast o andra sidan så gör jag det nästan varenda gång jag pratar med Monica.
Lärde mig idag att jag kanske inte är så egoistisk som jag trodde, och som jag alltid får höra, haha. Även fast jag brukar gnälla en del, är det ju ändå alltid jag som ser till att saker blir gjorda, eller uppoffrar mig själv osv.
Eller som Monica sa, att ta hand om ett barn är nog den mest oegoistiska handlingen man kan utföra, under vilkor att man gör det bra då. Sant sant!

Kanske kanske ska åka till Kanarieöarna med dem i januari, och då känns det helt okej att resten av min familj åker utomlands utan mig.

Emmah vekar vara på toppen humör idag, har kommit på att om jag springer med henne i famnen så skriker hon inte lika mycket för att hon inte vill hem. Så jag springer på och låtsas vara häst, räknar kallt med att jag kommer ha topp-kondition om några veckor.

Kram kram

Lägenheter

Jag har fått lägenheten, eller, jag har inte tackat ja än, men den är min om jag vill ha den. Den tvåan i Laholm jag pratade om som var så dyr.
Varför vill ja ha den kanske ni tänker.
Så här är det

Jag behöver en lägenhet på bottenplan så jag slipper trappor med Emmah, hon kan ju inte gå i dem iomed hennes funktionshinder.
Sedan vill jag ha en liten tomt, för att kunna ha en liten pool till Emmah osv ute, och för att inte jag ska kreveras, behöver sånt för annar mår jag inte bra, känner mig instängd och som om jag inte kan andas.
Jag vill inte byta dagis till Emmah igen, det blir fjärde gången isåfall och jag vet att jag kommer flytta efter skolan härifrån så då blir det en femte gång för henne.
Om jag nu skulle flytta till Halmstad, så får jag inte ha kvar Emmah på dagis i Laholm, alls. Den dagen jag flyttar slutar hon i Laholm, och då har jag en vänte tid på ungefär 3 månader tills vi får nytt dagis, hur skulle jag lösa skolan med Emmah hemma i 3 månader.

Jag får bli en liten fattiglapp med 0 kronor över jämt, och aldrig kunna hitta på något. Förhoppningsvis vänder det det skolan är färdig.

Nu ska jag försöka plugga.

Kram kram på er allihopa, hoppas natten var bra och att dagen blir kul.

ännu en dag i våra liv

Så börjar ännu en dag i våra liv, och kanske den här dagen inte ens kommer vara så märkvärdig att den etsar sig fast i vårt minne, vi kanske inte kommer komma ihåg vad vi gjorde måndagen den 15/12 -08 om några år.
Vi får väl se hur den här dagen blir. För vissa kanske just den här dagen verkligen etsar sig fast i minnet, och kommer vara fastetsat där för evigt, hoppas det är på positiva vägar och inte de negativa vägarna.
Till er som råkar ut för något idag, en kram, som kanske ger lite värme.

Jag är riktigt trött (som vanligt) och min rygg har den där fina S-formen känns det som igen. Men jag lever, och är uppe.
Ska försöka plugga hela dagen, så hoppas att jag lyckas med detta.

Kram så länge på er

En gång för länge sedan

En saga, eller dikt, tagen från min dagbok flera år tillbaka

Jag kan inte längre känna din doft
eller dina fingrar mot min kind

Jag kan inte längre se ditt leende
eller höra din varma röst

Jag kan inte längre känna tryggheten du gav mig
eller känslan av din närhet

Jag kan inte längre känna din värme som du gav mig
eller minnas din kropp mot min

Men den dag jag inte längre kan känna dig i mitt hjärta
är allt försvunnet, som en vind som svepte förbi i mitt liv

Må den dagen aldrig komma

God natt allihopa, jag ska vifta med mitt trollsö och sända er goda drömmar

Svarta gulliga får

Ibland kan det sticka till i hjärtat på en. Lite granna för att man känner sig som familjens svarta får. Men känslolös och kall som man är skjuter man det snabbt ifrån sig.


somnalåt

Den här är Emmahs nya somna in låt. Och det funkar, jag satte bara på den, hon lyssnade, och somnade. Coolt Man skulle börja lyssna lite på klassiskt musik kanske. Hmm

potatis chips och livssanningar

Jahaja, då var man nyduschad och stallet är färdigt, tog lite extra lång tid idag då jag gjorde allt extra noga. Nu sitter jag här i sängen och äter lättsaltade potatis chips, ganska gott, men tydligen hade Emmah fått Mormor att baka en tårta, så väntar på att mina syskon ska komma hit så den kan provsmakas.
Ska snart börja vika in min tvätt lite fint i garderoben. Funderar till och med på att bädda rent med nystrukna sängkläder denna dagen till ära. Brukar inte stryka sängkläderna då tiden inte räcker till, men idag, varför inte? Får se

Tror att jag är en livssökare, problemet är att jag inte riktigt vet vad jag söker. EN sanning finns ju aldrig.
Kanske söker efter min sanning?

Maxibesök och tvättning

Så, nu har Emmah tillsammans med Mormor och Morgan åkt iväg till Maxi. Åh vad skönt, om man får säga så. Så nu ska jag fixa tvätten och sedan åka till stallet för att i lugn och ro kunna fixa där. Hinner nog som vanligt inte rida då jag bara har någon timme på mig, men jag tycker det är rätt skönt att bara ha stallet, och att göra det fint och ombonat till hästarna. Att få använda kroppen lite till arbete.

Kram kram på er

Vad är det för värld vi lever i? Ibland känns människan så meningslös, känns som om vi aldrig kommer kunna skapa en bra värld att leva i

.

S-formar

Vaken, men inte pigg, vilket säkert inte är ovanligt för er. Som vanligt har man sovit i en väldigt konstig ställning hela natten iomed Emmah kröp upp och la sig bredvid mig. Känns som om min ryggrad har en S form.
Så det är lika bra jag lägger mig i sängen en liten stund till å rygg och tittar i taket en stund.
Kram kram och hoppas ni har en God Morgon

Pinnar i jord och tvättdagar

Jaha, ja då har man varit lite duktig idag med, tvättat upp lite kläder som borde varit tvättade för länge sedan.
Usch, egentligen är jag ingen slarvig människa, egentligen är jag en liten perfektionist som stod och manglade lakanen och strök örngotten och hade rent, riktigt rent omkring mig, men nu, nepp.
Kanske kommer tillbaka sedan när jag får mitt eget. Undrar om jag får den där lägenheten, fast det kommer bli svårt, vända på varenda krona.
Då kommer ni få höra många klagomål från mig här på bloggen, om allt jag vill köpa, men inte kan. Krediter och sånt ska med alla medel undvikas iallafall, hatar verkligen sånt, och seciellt nu då finanskrisen verkar nalkas bör man vara lite extra försiktig.

Det här är förresten min pinne, eller, det ska vara ett advokadoträd, men det ser ut som om jag stuckit ner en pinne i en kruka med jord. Lite husmodersegenskaper har jag minsann.


Hörde förresten något jätte fint idag:

Älska med allt ditt i oändlighet.

Tyckte det lät så fint, orealitstiskt men fint

Godnatt allihopa, en massa kramar till er

Finns det något mer, parrarela världar

Tänk om det finns andra världar. Så som pararela världar, eller som i Narnia böckerna. Tänk om vår verklighet kanske är så mycket djupare än vi kan ana. Tänk om de gamla folksagorna om drakar, troll, jättar och vampyrer är sanna, hämtade från en sanning långt bak i tiden, innan vetenskapen hamnade i våra hjärnor.

                                                                                      
                                                           

Läste något som en del ockulta forkare hävdar, nämligen att det finns energitjuvar, alltså att det finns ett fåtal av något slag som ser ut som människor, men som tar energi utav oss, på stan osv, och ett skydd mot detta var bland annat att knyta ihop händerna, då de tar energi ifrån våra handflator. Allt låter så långsökt, men man ska ju aldrig säga aldrig,
Vad vet vi egentligen om vår värld, eller om livet?  Alla har vi väl någon gång varit med om något övernaturligt, men vi är väldigt bra på att förklara detta, på vetenskaplig väg.
Vem vet, vad tror du? Finns det något mer i den här världen än den vi ser?

Eldar och bitterhet, samt filosofi

Så, snart är ännu en dag i våra liv till ända. Kvällen är kommer och de flesta av oss sitter nog inne i våra varma hus och läser framför datorn (iomed ni just nu läser detta antog jag iallafall att det är så, slutledningsförmåga kallas det)

Eldar för fullt i huset här, och för inte så länge sedan kom jag hem från stallet, som jag egentligen inte skulle gjort idag, men någon måste ju göra det och struntar den ena i det blir det ju jag som får hugga in. Bitter? nej nej, det är la som vanligt, lika bra att man gör allting själv och alltid bara litar till sig själv, men bitter? jag? jag som alltid är så positiv och glad och hugger in jämt och ständigt. Bitter, nej nej! (Kanske lite)

Snart om några timmar kommer Mamma och Morgan hem, de har ju varit borta i nästan en vecka, och jag har dåligt samvete för här är inte upptvättat, dammsuget, storstädat och hela det där, men jag har helt enkelt inte orkat, eller prioriterat annat.
Min "Livsförändrare" sa ju åt mig förra våren att inte ha några "Måsten" men problemet blir istället att väldigt lite blir gjort, fast jag får ju erkänna att det är rätt skönt att slippa de där måstena.

Sitter och filosoferar på varför livet egentligen är så tråkigt så att de flesta människor lever sig in så mycket i böcker och filmer för att, jag vet inte, vara någon annan, fly till något annat eller fantisera om något annat.
Är våra liv så händelselösa så vi på något sätt slipper undan trisstesen genom att fantisera om något annat som vi faktiskt gör när vi ser på film eller läser en bok. Vi flyr vardagen.
Varför är det så, är det samhället, eller vi själva som styrt hit oss? Hmm, ska filosoferas mer på. Suck, det kan vara jobbigt att tänka för mycket ibland, och ibland får jag höra att jag tänker lite för mycket. Men, kan man tänka för mycket? Alla tänker väl mest hela tiden, eller är det bara jag?

Nu ska jag leta vidare efter en sån där billig flanelrutjacka som man brukar se lantmänniskor på film ha. Lånade pappas idag och den var SÅ skön, så nu vill jag ha en egen.
Hejdå//

Morgonhumör

Vilken morgon alltså, vaknade klockan även fast jag gärna sovit någon timme till, men Emmah var verkligen inte å humör när hon vaknade, så allt började med gnäll, och lite mera gnäll. Suck, ibland vet jag inte om hon faktiskt är en exakt kopia av mig, men hur hanterar man mig?

Ska snart göra oss iordning för att gå ut o leka i snön, ska se om jag får Thess med mig, men hon är helt inne i böckerna efter Twilight och har precis börjat på tvåan, så det ser tveksamt ut.

Jag har förresten blivit erbjuden en tvåa i Laholm, fast hyran är ungefär 5500 och har jag verkligen råd med det? Vill verkligen ha något eget, så jag hoppas att jag skulle kunna få allt att gå ihop. Suck, pengar är inte kul, verkligen inte.

Ne, upp, kläder på och ut.

väntan och städning

Sitter och väntar på Thess som borde komma med kina mat om ungefär 40 minuter.
Har redan städat, plockat iordning och bäddat sängen ordentligt så det bara är att börja äta sedan.
Ska titta på filmen i min säng, på datorn.
Tycker egentligen inte man ska titta på tv i sängen, och aldrig att jag kommer ha en tv över sängen. I sängen ska man sova, och göra annat. Inte titta på tv, och det blir lätt så, för lätt, så usch. Men nu när det gäller min syster, och jag är väldigt singel så kan vi förbigå den punkten, tycker jag:)

Kina mat är rätt gott, men är och har varit så sugen på sushi nu ett tag. Så snart är det bud på att sticka till Gbg med buss och äta lite med min bror. Hittade sist ett bra ställe där det var mycket sushi för lite pengar, och ekonomisk som man är är ju det aldrig fel, samtidigt kanske det inte är så ekonomiskt att ta sig till gbg för lite sushi, men hjälp, vem ska märka detaljer?!?

Kram kram så länge, nu ska Emmahs pjamas på :)
Pluggdag

Jaha, då har man varit duktig idag och pluggat.

Vi gör ett grupparbete om LVM i Socialrätten och så här ser vi alltså ut

Joanna var djupt djupt förskunken i datorn, att skriva en fin lite handlingsplanSom ni ser satt de två också djupt filosofiska och objektiva och läste igenom olika häften för att hitta olika insattser man kan erbjuda.Här har ni utrag ur lagboken, alla borde ha den hemma.
       


Och här har ni mig, lika flitig som alltid, helt insatt i lagboken. Eller just där kanske jag inte var så insatt alls faktiskt. Hade en taktik innan, ge de andra order så man kan göra så lite som möjligt själv, funkade bra ett tag, så gjorde jag alltid finläsningen, tyvärr verkar de andra ha sett igenom den taktiken så vi får se vad som händer senare.
    

Maria hade bakat scones och lussebullar utan saffran i till vår lilla pluggstund, ganska mysgt var det med både kaffe och te till. Blev lyckat, men egentligen lite för lite plugg, men det får vi väl ta igen bara.

Ikväll ska jag och Thess ha myskväll med vin, kinamat och film, en film jag kommer se för 3:dje gången, men som nu ska analyseras djupare efter böckerna är lästa.

Skriver mer senare. kram kram

trötthet

Jag somnade klockan 9 igår, vaknade nu vid kvar över 8. Fortfarande trött, men ovanligt utsövd. Helt otroligt.
Somnade med kläderna på också så nu slipper jag ju klä på mig. Snacka om att spara tid.
Och Emmah vaknade av en glad mamma som pussade en massa på henne, vilket inte händer ofta, iomed jag är en människa med världens morgonhumör, inte så att jag skriker men jag är en zombie ungefär.
De senaste dagarna har jag gårr omkring som en zombie utav trötthet också, så tror verkligen detta behövdes.
Fast igår hade jag nästan en hög känsla utav tröttheten, men jag var så inne i böckerna med.

Det var länge sedan jag hade ett sånt lyckorus, att man håller sig vaken och på bra humör på grund av något, och att man vaknar tidigt på morgonen bara för att man vill och man är glad och så spänd.
Synd bara att båda böckerna är slut nu, finns bara en till den tredje så ska försöka få tag på den nu snart.
Men hur ska livet bli när böckerna är slut? haha. Jag vet att det finns en massa andra böcker, men dessa var speciella.

               

Emmah som Lucia

Emmah var Lucia idag på dagis. Det va riktigt riktigt gulligt:)Fast lite blyg var hon, att stå där framför allihopa och sjunga.
Efter det åt vi pepparkakor och saffransbullar och drack glögg hemma hos Dennis. Rktigt mysigt.

Är helt inne i böckerna nu från filmen Twilight. Kan man bli kär i en fantasi låtsas vampyr? haha. Läste ju ut den första innat, och nu är det bara ett kapitel kvar i bok nr 2.

Var med om en annan sak idag med, varför blir det alltid så, att människor med vissa sorters energier dras till mig som en magnet? innan har jag mest upplevt det med de i min ålder, men idag kände jag det med en äldre. Menar nu inte attraktion när jag menar med dras till mig. Och varför blir vissa så osäkra i min närvaro, jag tycker ju istället det borde vara jag som blir osäker. hmmm

Kär

Inte sovit många timmar inatt, och ändå är jag rätt pigg. Hur kommer detta sig? Jag är kär, i en bok.

Nu ska Emmah till dagis, hon ska vara Lucia idag så det ska bli kul att titta på.

Kram och Hejdå


tror ni..

Tror ni på övernaturliga saker?

Tror ni drömmar kan vara tecken på något ibland, eller betyta något?

Ska bädda ner mig nu (igen) o läsa mer i min bok. Tv:n har inte varit på på länge här hemma. Rätt skönt. Vad bra man klarar sig utan tv ändå, och vad med tid man sparar.

Kram och god natt allihopa


Emmah i en röd balja

Varken jag, Emmah eller Thess har en bra dag idag, varför blir det så? Är det kanske för det är vinter, mörkt jämt, ingen energi och ändå en massa som ska göras? Hmm, kanske är svaret.

Nu sitter iallafall Emmah och badar i sin lilla röda balja (vi har inget badkar) och sedan ska hon toffsas, menas med, hon ska sova med en massa toffsar i håret för imorgon har de Lucia på hennes dagis. Det blir ju jätte spännande tänkte jag mig:)

Har fått hem "Twilight" böckerna idag med. Men säg inget till Thess, för jag hade planer på att hinna läsa den första innan hon får reda på det. Råkade lova att hon skulle få läsa den först, men det hon inte vet, lidet hon inte av. Så nu får v hoppas att hon missar det här inlägget.
Något tur måste jag väl ändå ha idag?

Kram kram så länge

Hö, halm och lite till

Intressant inlägg jag fick för inte så länge sedan. Tack till vem de nu var/är.
HÖ                                                                      HALM
                                
Här har ni Hö, och Halm, tänkte det kunde vara kul för er att lära er skillnaden. Hö är ju mer grönaktigt i färgen och är alltså torkat gräs som hästen äter nu över vintrarna.Halm är lite lite grövre också än vad Hö är.
Halmen är mer gulguldig och är alltså en bädd till hästarna som jag stöar med så de har det mjukt och varmt,


Man kan också ha hästarna på spån, som ena hästen i stallet. Till min häst har jag vanligt halm, trivs bättre med det.
Sågspån är det alltså denna hästen stårpå, vissa tycker det är lättare att mocka på det sättet.


Så här ser jag alltså ut i stallet, mindre sexigt kanske, men väldigt bekvämt och varmt. Har nämligen långkalsonger och ett par bekväma kalsonger på mig (istället för trosor) som jag hittade i min låda.
Jag gillar att göra stallet, att röra på mig varje dag, ta i lite, spänna musklerna, och även fast jag ibland skyndar mig så ger det ro i kroppen. Lite meditation för mig kanske. Speciellt när jag är själv där. Gör det bra för hästarna.


Tänk er, full galopp på en häst här, bara du och hästen, på ett fält, ni är ett.


Som ni kan gissa har jag alltså varit i stallet idag.

Morgonmänniska

Jaha ja, morgon igen, suck. Har drömt hela natten om två gamla kompisar som jag spöade för de snackade skit.
(undrar varför jag drömde om dem)
Iallafall, nu vaknade jag, eller för 30 minuter sedan, och tack vare mig själv var kaffebryggaren laddad och klar, bara att trycka på start knappen och sedan gå å toa tills det var färdigt.
Till frukost fick Emmah risgrynsgröt, sån färdig som man bara kan värma i micron.

Jag skulle verkligen vilja vara en sån människa som vaknar runt halv 6, 6 på mornarna och började baka bröd och storkok av olika grötar, men tyvärr.
Får helt enkelt erkänna för mig själv att jag kanske aldrig kommer bli sån.
Å andra sidan kanske kanske kanske det kan bero på att man sitter uppe lite längre än till 9 om kvällarna med

Men nog om det, nu är det dagis lämning och stallet som gäller, för att sedan åka hem och plugga.
Skriver mer sedan till er allihopa

Riktigt smart inlägg, eller totalt onödigt

Jag ber ödmjukt om ursäkt för idag och den dåliga uppdateringen. Kom hem för inte så länge sedan.
Efter dagishämtningen klockan 4 åkte vi för att trotts allt hälsa på hos farmor och farfar. Emmah har ju tjatat om det så länge, och blev kvar där en stund.
Självklart somnade Emmah i bilen på vägen hem, så har precis hunnit bädda ner henne och nu läst alla bloggar jag följer.

Är så grymt trött så tänkte faktiskt fixa iordning mig för natten och sedan titta på film i sängen, innan jag somnar. Men ta det lugnt nu allihopa som kommer få dåndimpen för att jag inte skriver med idag, jag kommer tillbaka imorgon, lovar.

Men hoppas ni har en bra kväll, gör något mysigt okej!?! Jag ska ju titta på en bra film, och sedan ta itu med alla "måsten" imorgon. Gör ngt liknande ni med:)

Kram och god natt

Slår vad om att jag kommer somna till filmen Twilght som jag "absolut" inte laddat ner.

Tror ni att ni har en egen skyddsängel någonstans?

Höll appropå inget, på att köra ihjäl en tant idag i båstad. Blev bländad av en bil och fick sedan se en mörkt liten figur röra sig på vägen, så tvärstannade så däcken tjöt. Tanten reagerade inte ens. Suck, gamla tanter borde inte få gå på vägen i jätte mörka kläder på vintrarna tycker jag.

Tänk om jag kört ihjäl henne, tänk om jag dödat henne, blivit en mördare. Oj vad hemskt! Undrar om det var min eller hennes skyddsängel som räddade oss.
För vem vet vad som hänt efter jag dödat henne, kanske blivit satt i fängelset och lärt mig ännu mer olika knep på brottslighet och kommer ut som värsta värstingen. Det var nog min ängel som räddade mig från det ödet.
Tack lilla du!

God natt, igen!


Om slavar och lögner

Nu ska jag springa iväg, till dagis och till skolan- Idag slutar man klockan tre så funderar på hur man ska få ihop skola, stallet och dagishämtning.
Vad vill jag äta senare idag då? Kanske skulle koka makaroner eller något annat väldigt avancerat och gott, hmm, som stuvade kanske.

Har egentligen ganska bråttom, men man ska ju inte stressa tänker jag.

Väckte Emmah med ett glatt "Godmorgon" (första gången på ett tag som JAG väcker henne) Hon satte sig genast upp i tänkar position.
Jag: Tänker du på lilla vän?
Emmah: På farmor och farfar

Jaha, tänker jag, här har man fött ett barn, försöker uppfostra ett barn, går upp varenda morgon och lagar mat och slavar för någon, och det enda den människan pratar om är sin farmor och farfar, som här mellan oss på bloggen, inte är så där jätte aktiva iomed pappan inte alls är det. Suck, en slav är jag åt ett barn, som jag trotts allt älskar, och som jag sovit i en konstig sovställning så min rygg ser ut som ett frågetecken pga henne, och vad får JAG för det? En unge som hellre är hos farmor och farfar än hos mig, vars första tanke är farmor och farfar. Suck!
Haha, det är inlägget har en smula ironi i sig, bara så ni vet:)

Upp, upp och iväg, måste ta mig upp ur sängen. Upp, upp, verkar gå sådär, men vi hörs i eftermiddag alla mina trogna fans:)

Ps, "Carina:  glömde ringa dig igår, men jag skickar sms sedan idag om jag inte glömmer det. Hade fullt upp med en massa julklappsinslagningar och sedan kom 200 gäster hit, eller just det, nu när man skriver på bloggen kan man ju inte ljuga, du kan ju bara kolla upp det på gårdagens inlägg, suck. Sanning. jag glömde, okej! Man är ju inte mer än människa, en helt vanlig, även fast alla tror jag är så perfekt! OK?! Haha

Hopplös eller negativ realist?

Nu ska jag lägga mig för att sova, eller först ska jag läsa lite i "Brunstkalendern" boken jag köpte för någon vecka sedan.
Den är faktiskt riktigt bra, plöjt igenom hälften ungefär. Läser ju rätt snabbt så. Efter det tänkte jag läsa böckerna efter "Twilight".
Jag är nog egentligen en hopplös romantiker, eller så är jag en negativ realist, vet egentligen inte vilket, för samtidigt som man hoppas att riktig kärlek finns, vet jag innerst inne att det inte fungerar så på riktigt.

En annan bra film om just kärlek är ju filmen "Dagboken". Så vill man ha det, fast å andra sidan ser man ju inte hur deras vardag såg ut. Samma som med Romeo och Julia, hade det verkligen funkat i längden mellan dem? Man vet ju aldrig, men människan har alltid tilltalats utav kärlek, och dragits till den, värre än en drog.

Thess frågade mig idag: vad har du i ditt liv att se fram emot?
Jag: Hmm, ikväll går nog Ceasar, mannen som kan tala med hundar, på tv
Thess: Nej, jag menar något riktigt, något som verkligen får dig att vilja stiga upp på morgonen
Jag: Hmm, förutom Emmah, där jag MÅSTE stiga upp på morgonen så finns det nog inget som får mig att vakna "extra tidigt och inte kan somna om utan måste gå upp redan nu av spänning"
Å andra sidan, fortsatte jag, hur många människor har det så, ofta?
Thess: Men det är ju det vi vill ha, i vårat liv, så varför ser vi inte till att det blir så?

Ja, varför ser jag inte till att det blir så? Tål att tänkas på, ska komma på något imorgon. Livet ska ju vara värt att levas menar jag, och inte bara för Emmahs skull, utan för min aldeles egna skull med, där bara jag står i fokus ibland, Rebecca, utan mammarebecca.

Sov gott allihopa, nu ser jag verkligen framåt till att få läsa lite i boken:)
Puss o kram allihopa

Ps, vet ni vad puckot jag råkade göra innan då?
Jo Radera den där bilden jag var så glad åt med mig och Emmah.
Tur den fanns på bloggen, men tog mig ett tag att komma på det, efter många tårar och några hårda dunkningar med huvudet i väggen.

Nymålat och fototagning

A, skönt, snart sover Emmah, hon ligger nu nerbäddad i sängen med nymålade tånaglar och fingernaglar.
Jag har en stark fobi mot just långa tånaglar eller långa naglar på de som inte ska ha det, exempelvis killar eller barn, läs Emmah så det klipps rätt ofta här hemma. Råkade bara klippa lite för mycket idag på Emmahs ena tånagel, stackaren. Inte så att det blöder, men ni vet själva hur det känns när man råkat klippt lite för mycket, eller råkat bita lite för mycket på nageln.

                  

Så fint det bleb, och vad stora fötter hon börjar få, oj, det var inte så länge sedan hon hade såna där gulliga små bebisfötter.

Blev så glad med idag, ser nu? Ett kort på mig och Emmah, tillsammans. Det händer inte ofta att någon tar kort på mig & Emmah. Vanligast bara jag som tar kort, på Emmah, Thess, Emmah & Thess osv. Men här har jag. Man ska ju glädjast åt det lilla eller vad säger man?
Thess tog kortet på Espresso house innan idag efter sjukhuset, och Emmah fick varm choklad, vilket syns runt hennes mun.


Kanske inte jätte intresant att se en bild på mig och Emmah, eller på Emmahs nymålade naglar, men jag har inte haft en bra dag idag, och för att muntra upp mig själv måste jag hitta småglimtarna under dagen som faktiskt var bra.
Känner mig licksom lite instängd i mitt liv, och Emmah är SÅ mycket i trotts åldern nu, menar inte att trottsen är jobbig, menar mer att det känns som om man inte räcker till, och vad man än gör blir allt fel. Hon vill inte följa med till stallet, sedan vill hon inte åka därifrån, hon vill inte ha mat, sedan är hon riktigt vrålhungrig, hon vill ha Jul NU!! Sedan vill hon absolut inte ha jul, osv. Det slutar aldrig och håller igång hela dagen, känns det som.
Så nu är jag helt slut, men såg på bilderna att jajamen, lite positivt fanns det idag, så nu orkar jag imorgon.
Hur gör man annars för att hämta energi utan att kunna ta  paus?

Nej, nu ska jag hitta en resa utomlands, även fast jag inte har några pengar.

Skriver sedan innan jag lägger mig:)
Kram kram allihopa

Kärlek och vardagen

Färlåt för dålig uppdatering idag, morgonen började dåligt, och det känns som om det fortsatt så. Fast idag känner jag mig en aning negativ också så kan bero på detta. Men saken är, man får ha riktigt negativa dagar ibland, vi är ju bara människor och vi måste få unna oss det ibland.

Somnade rätt sent igår, efter bion, som jag för övrigt ÄLSKADE, precis så ska livet vara, men det västa med livet är att efter en hel del nergångar, vilket alla människor har, är det så lätt att man till slut bara nöjer sig med livet. Man blir ihop med någon och av bara farten fortsätter det tills det är lika bra att fortsätta vara ihop, av vana kanske?! Jag vill verkligen inte ha det så, men går det att undvika?
Kom nu inte med positiva meningar om att "ja klart du kommer träffa den rätte en dag i livet"
Jag är realistisk, hur många ser ni som efter ett tag tittar på varanndra med den där glansen i ögonen? Ser ni många äldre människor som håller varanndra i handen eller tittar kärleksfullt på varanndra? Ser ni många familjer där mamman och pappan fortfarande har den där passionen imellan sig som man nästan kan ta på?
 Nej just det, livet och vardagen kommer nästan alltid imellan.
Men det borde inte vara så, och man borde inte nöja sig med mindre. Om man kan "spela" sådan kärlek på film, skriva om det i böcker och höra musik om det, borde det väl finnas på riktigt? Den riktiga kärleken, ibland kanske man bara är lite för snabb, vill ha någon bara för att inte vara ensam, och väldigt ofta kanske det egentligen bara handlar om att något nytt ska hända. Läste en gång att man blir kär, för kroppen producerar kärlekshormonerna när man har långtråkigt. Tycker ni det stämmer? om man tänker efter i vilka skeden i livet man blev kär. Kanske var i just de skedena där man faktiskt var lite deprimerad, eller ensam, eller trött på sitt liv.

Idag var jag och provade ut benskenor till Emmah, eller hon får bara en på höger ben än så länge och det gick rätt bra. Kände inte så mycket iomed det gick så snabbt allting. Gick sedan på Eurostop i Halmstad och kollade runt lite.
Som vanligt blev det stallet i vanlig ordning och nu ligger man här, tv:n är på till Emmah och jag ska försöka vila 5 minuter innan mat ska lagas, golv ska dammsugas och tvätt ska vikas.

Kram kram så länge:)

Twilight - Thess

Den filmen är deffintivt en tiopoängare.
I alla fall om man är kvinna ! Och speciellt om man är en kvinna som gillar kärleksfilmer.
Det här var en sådan film som gav en gåshud, och en sådan där desperat känsla av att ha en pojkvän, ni vet ? eller ni kanske inte vet.
Jag kunde inte låta bli att fnissa så högt, så att alla i bion störde sig på det i scenen där dom kysser varandra för första gången. Och givetvis var det en gråtsen, där jag var först med att börja gråta (tror jag, Rebecca är mer hårdhudad än mig, hehe)

Jag börjar fundera lite på det här med kärleken. Finns det sådan riktigt passionerad kärlek? När man älskar den personen så man faktiskt skulle dö för den. Där man skulle gå genom eld och vatten för att inte förlora den personen man älskar. Jag undrar. För i det här livet känns det nästan löjligt att tänka så. Men det är just en sådan känsla jag letar efter! Passionerad kärlek mellan mig och en man som jag vet beskyddar mig och älskar mig över allt annat. Jag vill veta att den mannen inte släpper min sida, oavsett vad som händer. Finns den ??
Jag vill tro att den finns. Jag hoppas på att den finns. För det är den jag letar efter. Eller är jag bara kär i kärleken ?

Nu ska jag leta upp boken. Sen ska jag vara olaglig och ladda ner den ! Den måste ses igen. Och ni som inte sett den ! Pallra er röv från datan och se den ! eller om ni inte orkar pallra röven ifrån datan kan ni också vara olagliga och ladda ner den .

                                 

Oj vad massa bilder

Jag, Emmah och Thess hade inget att göra för några timmar sedan. Inte gjort så mycket vettigt på hela helgen heller så hur skulle vi roa oss i Laholm? Klockan 4 på eftermiddagen?
Det blev biltvätt, wiiiieeeeee


Det kan faktiskt vara lite skrämmande när de stora borstarna kommer emot en.

Emmah såg lite både skrämt och förväntansfull ut

När jag ser den bilden på mig med ratten förstår jag varför folk tycker jag ser liten ut i min bil.
Jag var faktiskt lite rädd, men Thess var coolugn hela tidenSedan stack vi ut för att låta Emmah cykla lite i mörkret.

Emmah älskar att cykla, och det är riktigt bra för henne med, tränar upp precis de musklerna som hon har problem med. Cykeln har hon fått från Barnhabb i Halmstad med, specialanpassad cykel för henne och det är ju bra:)Det mesta man såg på Emmah hela tiden var ryggen, hon är ju riktigt snabb på cykeln.Ocj det som är roligast  i här omkring är ju att titta på Julbocken om ni kan se den bakom Thess och Emmah.

Alltså lyckades vi roa oss ett tag, när vi kom hem drack vi varm oboy med vispgrädde, och nu ska jag snart göra mig iordning, fick nämligen precis reda på att vi ska iväg på bio för att se Twilight. Kul, tack mamma för att du är barnvakt:)
Alltså blev dagen ganska lyckad, biltvättning, cykling och bio.
Men ja, jag har haft det rätt bra hela helgen, jobbigt bara när det börjar krypa i fingrarna och man börjar känna sig instängd, då måste man göra något drastiskt.

Började nämligen innan rensa bland Emmahs leksaker, hon har så mycket, och jag gillar inte överflöd, plus att hon kommer ju få ännu mer nu i Julklapp, och känner jag hennes farföräldrar så kommer det bli en hel del, både onödigt och nödigt, men när jag är på det där "jag hatar för mycket saker och nu ska här rensas" kan det bli lite FÖR bra ibland, så tur jag kom på andra sätt att roa oss på:) Blev precis lagom rensat.

Känner ni aldrig så ibland, att alla har FÖR mycket, det blir så överflödigt att det är svårt för dem att leka med det, och man känner sig instängd själv i alla sina egna prylar som är minnen, och gulliga och nödvändiga och så vidare?
När jag var liten hade jag inte ens hälften av vad Emmah hade, nu ska barnen ha ALLT. Läste på psykologin att man på det sättet hämmar lite utav deras egen fantasi, samt att de blir uttråkade mycket lättare senare i livet, de blir vana av att leka lite med den och sedan mer med det andra, och så fortsätter det, inget blir 100% färdigt. Ajja, nu ska jag fixa mig och kanske hinna dammsuga snabbt här nere:)

Kram kram allihopa
Att kunna säga RRRRR

Jaha, andra advent idag, och nu är det lugnt här i huset. Precis när det skulle ätas frukost kom en masstormning utav kompisar, och det var ju bara att bjuda på frukost till dem med.
Fast det blev ingen äggröra med prinskorvar och bacon, blev rostade mackor med majonäs och kaviar på, inte den vanliga kaviaren utan den med fiskrom i, Icas var det.

Ska snart upp och äta för att sedan eventuellt dra till stallet med Emmah. Har lovat att cykla med henne idag också så får uppfylla mitt löfte senare. Fast om jag ska vara ärlig så är det inte jätta kul att titta ensam på när Emmah cyklar och springa bakefter.

Emmah pratar Halländska, ett faktum jag inte längre kan bortse ifrån. Inget fel på Halländskan, men tycker att hon borde kunna säga RRRRR ordentligt, inte RLLLLL, eller ännu värre, helt undvika RRRR.
Jag som bott här i hela mitt liv har ändå lyckats lära mig säga RR ordentligt, men det beror på mina föräldrar som kommer från Ångermanland och Hälsingland, i Ångermanland är jag ju också född, men blev hitsläppad när man var 2 år. Av en anledning jag fortfarande inte fått ett ordentligt svar på. Jag gillar ju snö på vintrarna, men det existerar ju inte här, snö alltså.

Ne, upp och äta
Skriver mer senare

Frukost

Är Så sugen på Prinskorv, äggröra och bacon.

 

Jag är vrål hungrig, så ska alldeles strax upp och sätta igång. Men ska jag ha allt det till frukost får jag nog köra iväg och köpa det, tro om det är värt det, åka ivä för att handla frukost?

Kaffe har jag redan här bredvid mig, så kaffet är ju redan löst, men frukost. Hmm, får se hur jag gör.
Idag ska jag nog faktiskt ta itu och plugga lite mer, kan vara lönt faktiskt.

Ne, ska bestämma mig nu för hur jag ska göra, ska se vad Emmah vill ha till frukost också så beslutar jag mig mer efter det.
Hejdå//Ciao :)

oväntat besök och pengar

men Gevalia bjöd jag inte på, snarare Te. Ganska kul då jag inte träffat henne på säkert, hmm 2 år kanske. Oj vad tiden flyger iväg, ibland kommer det som en chock över hur länge sedan någonting var eller hände.

Tänker på det där med att sticka till norrland, ta en sabbatsår och hyra en billig stuga utan el och vatten och bo där med Emmah. Var ganska ironisk den dagen, men egentligen, man kanske borde göra något sådant en gång i sitt liv. Få lite perspektiv på livet.
Tyvarr blir det ju ofta så att man binder upp sig på saker, huslån, billån, jobb, skola och dagis med mera. Men man kan ju facktiskt alltid komma tillbaka. Man kan ju alltid bara prova på, nya perspektiv, och känna att man lever. Varför vara rädd, egentligen för att bara släppa allt ett tag och sedan kanske ångra sig och komma tillbaka. Bilen och huset kan man ju behålla.
Å andra sidan kanske man ska vara mer försiktig med att sitta på ett för dyrt huslån. Man tror nog átt man behöver mer än man faktiskt gör här i livet.

En Präst jag gick och pratade hos regelbundet ett tag för något år sedan, han jobbade även som "livsförändrare", alltså inte "du ska bli kristen" utan mer, du ska bli lycklig i nuet.
Han sa bland annat, att det han och hans fru gjorde var att bestämma sig för var, hur mycket pengar behöver vi, inte hur mycket pengar vill vi ha. Efter det skaffade de ett billigt hus, och nu jobbar ingen av dem heltid, och verkade ha ett lyckligt liv tillsammans där de helt och fullt accepterade varanndra.

Egentligen behöver man ju inte så mycket pengar. Jag kan säga det, jag vill inte jobba heltid, jag vill leva i vardagen, i nuet och för framtiden. Ju mer pengar ma har, desto mer utgifter har man, så det är ju lika bra man inte har så mycket:) (Taget från en bok jag läste en gång, kommer bara inte ihåg vad den hette)


Emmah är iväg

God middag allihopa:)
Hur är det idag och vad gör ni en helt vanlig lördag?

Städade bilen innan, på insidan, oj vad fint det blev, så sedan ska jag köpa ett shell kort och tvätta den på utsidan.
Härligt det är med en renstädad bil, speciellt om man som mig, inte städat den på evigheter innan dess. Skillnaden blir så stor:)
Emmah tyckte det var jätte kul att hjälpa till, så konstigt att barn tycker något är kul som vi vuxna tycker är mindre kul. Eller, egentligen när man väl satt igång är det ju helt okej, men det är innan man fått tummen ur röven som det är lite jobbigt.
Passade på att storstäda badrummet också, usch, det var nästan äckligt, städade samtidigt som Emmah badade. Lite effektiv får man ju vara.

Emmah ska iväg på invigning med Mormor och Morgan. Här i Laholm har Jehovas vittnena byggt en ny riketssal och idag ska den invigas. Hon valde själv vilka kläder hon skulle ha på sig, och hon är jätte fin:)Nu åkte hon, och jag vet inte om jag ska börja storstäda härinne, eller vila. Åh vilken beslutsångest, det här tål att tänkas på.
Kram på er allihopa så länge.

Filmkväll

Sitter nu och tittar på Posseidon med hela familjen + kompis.
Innan var det Idol men jag får ju erkänna att jag inte följt det speciellt bra detta året.
Undrar vad jag gjort istället de andra fredagkvällarna?

På måndag ska Emmah prova ut beskenor, tar med min syster då jag inte tror jag klarar det själv, eller klarar och klarar. Saken är den att allt blir så väldigt uppenbart nu när hon kommer få skenor. Något är fel på henne, och hon tillhör inte den "normala" kategorin utav barn, utan min har speciall skor och får sova med benskenor, hinner inte med de andra barnen och kan inte springa ordentligt, plus att hon så lätt snubblar, eller ramlar. Usch, min kropp kunde inte göra ett helt friskt normalt barn. Känns så, men jag menar inte så. Fast alla föräldrar som har något mindre vanligt hos sina barn har väl vid något tillfälle klandrat sig själva, eller?

Nu började filmen igen, så ska återgå till den. Men sov gott sedan allihopa och ha en underbar fredagskväll och försök ha en skön morgon imorgon när ni vaknar, ta det lugnt, ha på pjamasen lite extra länge och njut av en helt vanlig lördag:)

Roande med dammtrasor?

Så, nu är jag med min kompis och har hämtat Emmah samt köpt lite godis till henne (och mig) för ikväll.
Tydligen har Emmah en pojke på dagis (som är 5 år gammal) som är lite kär i henne, idag hade han målat en jätte fin teckning till henna:) och tydligen brukar han hjälpa henne av och på med kläder och ta hand om henne och sånt.
Haha, och Emmah som har sitt humör, sin envishet och kan vända på en 5-öring (humöret alltså) envisheten har hon efter mig, plus att hon är Oxe, fast min envishet är lite bortslipad efter åren. Fast den finns kvar, och tur är väl det, annars hade jag nog inte klarat av allt med henne och allt annar runt omkring.

Fick lite pluggat innan idag, och det är fortfarande ostädat. Fast nu som förutspåt är jag inte lika sugen på att städa längre, får skylla på att min kompis är här och ska roas, och nej att stoppa en dammtrasa i näven på honom är nog inte riktigt roande, bra kanske, och eventuellt lite effektivt, bjuda över folk som hjälper en och städa, men inte speciellt roande och trevligt.

Skriver mer sedan kära vänner, och tack för era tankar, tips och åsikter:)
Kram kram på er

Bra med skatt ibland, bra sjukvård

Så, hämtat ut Emmahs nya skor idag. De som kommer från doktorn, iomed hon har lite fel på benen och fötterna.
Visar bilder senare, men de är jätte fina. Tack och lov för att jag bara betalar 300 kr stycket när de är värda minst 1500 kronor. Speciellt utpassade till hennes fötter och i riktigt bra kvalite. Ibland är det bra med hög skatt, då vi får så grymt bra sjukvård.

Ska börja plugga nu, läsa i min fina och intressanta lagbok lite om Socialrätt.


Fast.. det skulle behövas städas, tvättas. damma lite, är lite sugen på att baka också, osv.
 Men jag MÅSTE plugga, men, det är svårt när det är så stökigt, fast jag Måste. Får stålsätta mina städkänslor och försöka tränga undan dem. Hoppas de infinner sig sedan igen när jag hämtat Emmah på dagis igen.


Inte så god morgon

så nu ska jag släpa mig upp ur sängen, förbereda mig hårt för lämningen på Dagis, tror att jag idag tar slappebyxor, långklasonger och någon fin T-shirt under en tjock tröja.
Emmah får ha något lite mer elegant på sig idag.
Idag ska jag plugga lite mer. Kan behövas.

Läste alltså klart den där boken igår, Mossvikenfruar, och den var bra. Problemet är att jag nu känner för att göra något impulsivt, som att hyra en liten gullig stuga i norrland och bo där med Emmah i 2 månader, kanske mer, och liknande saker.
Aja, upp och iväg


duschat i kallt vatten

Nu ska jag sova, ska bara föna håret först.
Tog en lång dusch innan, tänkte ta shampoo, balsam, raka benen och annat, o sedan peela kroppen. Medans jag står där, utanför duschsträlen för att peela kroppen hände något. Varmvattnet tog slut, iskallt, och jag var tvungen att få bort all peeling på hela kroppen, jag blev väldigt kall bör poängteras.
Men skyll inte allt på mig, SÅ lång tid tog det inte för mig, utan det beror nog på att några timmar innan hade hela familjen duschat, därav lite varmvatten.

Pratade med mig kompis precis nu med, ibland förvånar människan mig, att vi facktiskt är så pass starka som vi faktiskt är. Vi klarar av rätt mycket här i livet, och vad säger man, det man inte dör av blir man starkare av. Så länge man vänder sina livserfarenheter till något lärorikt och positivt så stämmer nog detta.
Tyvärr i somliga fall blir ju vissa bittra i stället, men vissa överlever på grund av sin bitterhet. Det får dem att gå vidare varje dag. Ni vet själva när ni är riktigt riktigt arga, som exempel att någon inte dammsugit och verkligen lovat detta. Du börjar dammsuga, arg som ett bi, och när du ändå är igång, lika arg som innan börjar du lyfta på sängar, soffor och medans frustrationen byggs på är helt plötsligt allt gjort. Känner ni igen er? Tror vissa överlever på just det, frustration, ilska och bitterhet. Men jag försöker vara positiv, allt kan hända, och allt är möjligt, så länge du gör något du älskar och försöker uppnå vissa mål du har.

Med de djupa tankarna avslutar jag för natten, ska krypa ner i sängen med min bok av Emma Hamberg, Mossvikenfruar och läsa.
Kram på er allihopa, ha en underbar natt, och undvik mardrömmar, Thess hade det inatt och kom till slut ner och la sig bredvid mig och Emmah.


Solat solarium

och det var riktigt riktigt skönt, bara låg där i värmen och njöt.
Jag vet, det är inte bra att sola solarium, men så ofta gör jag det verkligen inte. Ser det lite som ljusterapi också, och det är ju aldrig fel.
Köpte ett 10 kort när jag ändå är på G.

Fast tror jag knäppte av den där extra solningsgrejjen för ansiktet lite för sent så nu har jag en vacker rosa färg i ansiktet.

Ungefär så här.

Gillar inte marsipan appropå något helt annat. Usch, fast det är kul att göra gulliga figurer med.

Helt appropå en annan sak med, lite bra tips sådärBehöver ha sånt här nu. Vaniljen luktar så fruktansvärt gott (läste någonstans med att killar omdevetet tänder på vanilj, men jag ska låta det vara osagt då jag inte har några bevis) och jordgubb luktar med riktigt riktigt gott, väldigt sött, men gott. Vill ha, men mina pengar ska gå till Julklappar till Emmah och kära syster tänkte jag.


Skulle behöva ha tag i Biolage shampoo och balsam också. Tänkte jag kunde börja använda det på Emmah med, då hon är så pass stor och faktiskt börjar få riktigt långt hår.

Skulle behöva ha tag i bra hårvårdsprodukter med, hade en riktigt bra utav osis serien, kommer inte ihåg vilken, men jag tog bara i lite i blött hår, fönade, och färdigt:) Gillar sånt, speciellt som man inte har så mycket tid.

Men främst skulle jag nog behöva en riktigt bra hårinpackning, vill verkligen inte klippa håret så.
Ska hoppa in i duschen nu och använda mitt Barnängen barn schampoo och balsam som jag köpte för att vara ekonomisk, men det var verkligen inte bra det shampoot. Fast, får göra slut på den först.

Kram på er allihopa, och skriv gärna kommentarer, eller ge mig bra och billiga tips på saker jag kan använda. Vet inte riktigt vad jag ska köpa till Emmah i julklapp, ungen har allt, jag själv hade kottar typ, så det här överflödet är skrämmande för mig. Men vad ska jag göra? Låte bli och köpa saker, eller låta henne ha lika mycket som alla andra barn? Fast jag gillar inte överflödet dagens barn lever i, hmm..

Kram kram och önska mig lycka till i duschen med det där shampoot som inte är något bra


Duktiga kockar vi är

Igår som sagt, lagade vi mat till mamma och morgan för att fira deras bröllopsdag.

Alltid när man ska laga så här fina måltider måste man ju dricka lite vin samtidigt:)


Emmah ville smaka, men ta det lugnt, det var redan slut så tror inte ens det var en droppe hon fick o sig


Gjorde potatisgratäng som redan är inne i ugnen, sedan var det två såser, champinjon stuvning, och pepparstek som ni ser där i stekpannan längst till höger:)Så här glada blev de, och riktigt gott och lyckat blev det också:)


Till efterrätt blev det glass med hjortronsylt som jag gjorde själv, hjortonen plockade jag inte själv, men sylten gjorde jag.

Riktigt bra och lyckad kväll blev det, fast vinet och champanien kanske gjorde sitt.
Nej men middagen är de verkligen värda, och jag och Thess brukar lyckas med maten.

Nej, nu ska jag sola, berättar mer sedan om dagen idag

riktigt duktig dag idag

kom till dagis i tid idag (kan bero på att jag trodde lämningen var 9 men tydligen var den halv 10) Stallet blev gjort, satt som vanligt dock och pratade lite för länge med Monica, om allt. Det finns verkligen alltid något att prata om med henne.
Fick höra av en som är lite utav ett medium att jag och Minoca träffades av någon anledning, att det inte var en slump, och jag tror banne mig det är rätt.
Sedan åt jag och Thess lunch på Dreamcake i Laholm, de har alltid dagens soppa, som alltid är lika goda, med Torekovsbröd, och det brödet mina kära vänner, älskar jag.
Sedan, hör och häpna pluggade jag i hela tre timmar innan jag hämtade Emmah. Riktigt intressant blev det när jag väl kom in i plugg-andan.

Nu är vi, jag och Emmah hemma, och väntar på Thess. Får se om maten ikväll blir lika god som jag föreställer mig, men det tror jag. Är egentligen rätt duktig på att laga mat:) Tycker det är kul också, speciellt när man har tid för det.
Finns ju inget värre än när alla är vrålhungriga och man har 30 minuter på sig att laga något.

Satt och funderade innan på vad meningen med livet var, eller är.. Man kan nog aldrig veta, men man ska följa sina drömmar, det leder alltid till rätt resultat i slutändan, även fast man kanske inte hamnade där man trodde att man skulle hamna.
Vad tror ni är eran mening med lvet? Vad är era drömmar?

Halvsuddig bild på mig framför datorn, Emmahs rum ser ni i bakgrunden.


Jag luktar hästskit. -Thess

Rebecca sitter i soffan och pluggar. Vi är i pappas hus nu. Rätt trevligt faktiskt.
Min katt har faktiskt inte terroriserat huset onödigt mycket dessa två dagar. Hon älskar att attackera pappas blommor, så det ligger jord och löv lite överallt i huset. Fast idag har jag faktiskt varit så duktig så jag har dammsugit bort dom :)

Jag vaknade upp bredvid Rebecca imorse. Eller jag trodde rättare sagt att jag skulle se henne liggandes bredvid mig, men hon satt i soffan med Emmah. Märkligt. jag brukar alltid vakna annars när Emmah vaknar. Men imorse var det Rebecca som kom med kaffe till mig :)
Sen hjälpte jag henne med stallet. Där av min hästskitsdoft :)

Jag har inte så mycket vettigt att säga idag.
Ikväll ska jag o Rebecca laga middag till mamma o Morgan som har 3-års bröllopsdag idag :) Grattis på dom!

helt underbar morgon

Snön faller ner från en klarblå himmel med tunna moln på och solen skiner, fast inte tillräckligt mycket för att smälta den nerfallna snön, och jag har flera lugna harmoniska timmar framför mig.
Helt FEL!!
Ute är det grått och blött och mörkt och jag har super bråttom och en MASSA som ska hinnas med idag.
Så lika bra jag tar mig i kragen och gör det nu, ska jag börja med mig eller Emmah tro?

Tror på riktigt att människan skulle behöva gå i halv-ide på vintern, tror inte människan är byggd för att jobba heltid vinterhalvåren i ett tempo som detta. Jag menar, tänk på det, vem har uppfunnit tiden, och vem bestämmer att människan måste jobba varje dag precis de här tiderna? svar: människan.
Hur såg det ut när vi var bönder, eller ännu längre tillbaka, när vi var samlare? Vi tog det helt enkelt lugnare på vintrarna, samlat på oss och förberett för vintern under sommar månaderna då vi automatiskt orkar mer.
Ni ser, fast, det jobbiga är att man kan ju inte trampa upp till en arbetsgivare och säga:
- Hej hej, Rebecca var namnet, söker detta jobbet, men på sommaren kommer jag ha med min dotter för på sommaren vill jag ha henne ledig. Sedan vill jag ha alla "vanliga" lov, precis de man har i skolan, och på vintern vill jag bara jobba halvtid, så jag kommer ungefär när det blir ljust ute.

Får helt enkelt bli småbonde kanske.
Nej, iväg och vidare, måste ju tydligen förlja det männskliga påfundet tiden och nu ska jag lämna Emmah om 20 minuter.

Tjockisdagen. - Thess

Ser ni vem det är som skriver ?
Oj Oj Oj ! Therese har minsann fått tummen ur röven..

Hur mycket kalorier kan man äta på en dag ? Kan man äta HUR mkt som helst? Eller finns det ingen liten "error" knapp/lampa i/på kroppen som börjar larma? Ifall det finns en sådan knapp kan jag ialla fall vara lugn att jag inte ätit för mycket kalorier. för jag har inte märkt av nåt "larm". haha

Jag är väligt duktig på att stoppa i mig massa onyttigheter. Och idag har det nog blivit lite FÖR mycket..

Jag tycker det är tråkigt att det inte är någon snö i denna delen av landet. Och jag håller på att hamna i min deprimerade vinterperiod. Eller jag har rättare sagt hamnat i den. SKIT!

Så en pessimistisk Thess får ni stå ut med.

Och jag jobbar och jobbar som vanligt. såååå, mitt liv är ju inte så där förträffligt spännande för tillfället.

Men vet ni vad ? jag antar att ni inte vet detta (ironi). Men snart är det jul minsann !!! Då kommer Tomtegubben på besök och ger förhoppningsvis alla presenter. Ja alla snälla iafall. Dom som inte är snälla får nog samhällstjänst. eller inte.

Nu är jag trött....


Jag var lite knäpp i fredags

Espresso house

Åkte jag och Thess till, satt där med en chai latte och scones, chailatten var riktigt riktigt god, blev positivt överraskad faktiskt. Satt där och pluggade en del, socialrätt, tills jag kom på att jag verkligen verkligen behövde nytt anteckningsblock, nu på en gång.
Så till Bokia bar det av, och där var det självklart bokpocket rea, eller rea är väl kanske fel ord, men ta 4 och betala för 3, och bokmal som jag är, var jag bara tvungen


Från vänster till höger nu:
Mossvikenfruar, Chansen, av Emma hamberg, Thess sa att den var bra, samt hon som jobbade där inne
Brunstkalendern sv Emma Hamberg, har hört så många nämna den boken så blev tvungen att köpa den
Elva minuter av Paulo Coelho, älskar alla hans böcker så blev tvungen
Häxan från Portobello, Av Paulo C. Som sagt, fruktansvärt bra och tänkvärda böcker.
De andra blåa och rosa böckerna är anteckningsblock med rutor, Joanna har sånt och skriver i och det ser mycket mer samlat ut allting, så ska göra PRECIS som henne:)

Tänkte att jag kunde renskriva alla gamla anteckningar och förnya minnet lite.

När jag blir stor större ska jag ha ett biblioptek i mitt hus, men en massa böcker, och sköna fotöljer som verkligen uppmuntrar till läsning, så lika bra jag börjar samla nu, eller hur:)

Åkte efter jag hämtat Emmah på dagis till Maxi för att handla mat till morgondagen då vi ska fira Mamma och Morgan.
Det blir räkmackor till förrätt, och potatisgratäng med pepparbiff och 2 olika såser. Och till efterrätt blir det glass med hjortronsylt, norrlänningar som vi är ÄLSKAR vi hjortronsylt.
Undrar bara vad man ska göra för grönsaker till? Kanske vitlöksmorötter?

På maxi var där två killer i 25 års åldern som kollade in mig och min rumpa så uppenbart så det var löjligt, jag menar, det finns inget kul i att bli uppkollad som ett sexobjekt så uppenbart, de till och med höll sig kvar längre i butiken för min skull och hamnade i samma kassa. Jag och Thess började till slut skratta åt dem.

Ne nu börjar snart Julkalendern, sedan ska Emmah badas och jag ska försöka hinna med att plugga ikväll, sticka lite och läsa:)

palla rubrik

kom inte på något annat smart att skriva så den rubriken får duga.
Emmah är på dagis, klockan är 12 och stallet är redan färigt. Sitter nu och väntar på duschen så jag kan åka in till halmstad och plugga sedan.
Jag och Thess lyssnar på jätte hög musik, för att vi kan, bara hon och jag hemma, och ingen liten Emmah här man kan råka förstöra hörseln på genom att lyssna på hög musik.
Är nog en av de småsakerna man saknar när man har barn, att aldrig kunna lyssna på hög musik, hemma, i bilen, borta osv. Saknar också att aldrig kunna sitta o läsa en tidning i olika väntrum så som tandläkaren och doktorn, måste alltid roa henne även fast den där "Damernas" ser jätte spännande ut.

Haha, småskrattar lite åt mig själv då jag tänker på en kille som skickar riktigt elaka saker till mig med jämna mellanrum för att han tror att jag ska bli sårad, ärligt, jag bryr mig faktiskt inte alls. Orden bara studdsar på mig, sedan studdsar de bort igen ut i världsrymden, snacka om dålig karma han borde få sedan, hmm.. aja, blir väl så när man själv är sårad, att man försöker såra den människa lika mycket.
Men mottsattsen till kärlek är inte hat, det är likgiltlighet, för hat är fortfarande en känsla, som gränsar rätt fint till kärlek, och finns där känslor finns det fortfarande hopp.
Jag känner mest bara likgiltlighet, fast sedan är jag en rätt känslokall människa med så kanske beror på det.

Ni ser hur känslokalla jag och Thess ser ut:) Jepp!


Såg en massa kommentarer igår om sex på Blondinbellas blogg bland annat, att man inte ska förbjuda sex för yngre och istället uppmuntra till att testa sex osv. Tycker inte man ska förbjuda sex till unga, då kommer de definitivt att göra det, problemet ligger i stället att man inte borde uppmuntra det, jag menar, 13 åringar är redan av med oskulden och många tjejer nu för tiden blandra ihop sex med ömhet, det är inte så himla mycket bätttre. Ge allsidig information, och sattsa mer på att hjälpa unga till bättre självkänsla, både killar och tjejer. Nu för tiden SKA killar nästan ha hur många tjejer som helst, och tjejer ska vara så sexiga som möjligt, och gärna erbjuda sex så fort någon vill ha, fast då blir hon och andra sidan kallad slampa.
Fast med detta media utbud där allt syftar på sex är det inte så konstigt att allt i samhället ska handla om sex. Fast egentligen är det vi som styr, vill vi föräldrar att våra ungar ska ha sex i tidig ålder?

Ligger här i soffan

och orkar ingenting.
Är helt  seg, men tror det beror på att jag sov ganska lätt inatt, dvs, vaknade lätt, Emmah försökte komma till sängen tre gånger i natt och vanligtvis sover jag för hårt för att inte märka något, men inte inatt. Bar tillbaka henne till sin egen säng, som inte är speciellt långt ifrån min säng.
Och ja, ja borde ha sånna där mammakänslor, en sån som vaknar lätt då barnen vaknar eller kommer intassande osv, men jag är alltid så grymt trött på nätterna, så kan kanske bero på det.
Får hoppas det där med att vakna lätt kommer tillbaka när hon blir tonåring så hon inte smyger ut på nätterna när jag sover, haha.

Försöker hitta pussel med speciella motiv gjorda urav Thomas Kinkade, men hittar inga återförsäljare, så tråkigt.

     
Ser ni färgerna? Det går att förstora vilderna, bara klicka på dem. Fint att ha som först pussel, sedan tavlor:) Fast som sagt, hittar inte vart jag kan köpa dem:(

Nu luktar hela källaren utav doftljus, tack vännen:) körsbär och vanilj ljus fick jag:)

Imorgon ska jag storhandla, för på Onsdag ska jag och min syster göra mat för att fira mamma och morgans bröllopsdag, tänkte göra något med oxfile. Kan nog bli riktigt gott, 3 år har de varrit gifta då.
Hur många barn gör sånt för sina föräldrar?

Nu ska jag alldeles strax sova, ska först bara ta mig i kragen och packa ihop Emmahs väska för dagiset imorgon och fylla i hennes dagistider på en lapp. Men vi hörs av allihopa:)
Kram kram

Skoldagen gick bra

med Emmah med i skolan. Hon var så snäll och duktig hela tiden, och det tycker alla:) Är rätt stolt faktiskt över den lilla snuffseluffsan.


Emmah och Joanna i skolan. Joanna som jag nämt tidigare är en helt underbar vän till mig:)
Idag gick vi igenom samtal, stödjande samtal, behandlande samtal osv. Lite klrigt då vi fick göra tillämningsövningar också.

Skriver mer senare ikväll:)

vad har hänt med julkalendrarna??

Förr var det ju bra, och roligt, barnanpassat, teskedsgumman, mysteriet på greveholm, jul i kapernaum osv. Nu är det bra, men  inte tillräckligt bra.1 December för er som missat det idag

Läste precis något, i ett mantra som man får via mail, något liknande "om man förlorar, glöm inte det du lärde dig"
Så sant, och det gäller egentligen allt här i livet, vad som än hände har man alltid lärt sig något.

Ska göra mig iordning för skolan nu, mig och Emmah, men vi hörs av, kram kram

Ps, alla borde få ha någon ibland som ligger vaken hela natten för att titta på en, eller för att hålla sin hand på en hela natten. Alla borde få vara med om det:) hehe

RSS 2.0